Pages

Jumaat, April 19, 2013

Terkilan...



Assalamualaikum..

Halluuuuuuuu!!!
Hai guys! Long time no update.. No blogwalking.. No stalking2.. Ngaaaaa… X busy,tp penat.. Penat sbb aku dh mula intership since 4 Mac ari tu.. Whoa!!! Berkurun x hapdate.. Sawang,habuk,segala hutan unggas dh ada dh ni..
Syuhhh,syuhhh… Huhuhu..

Tibe2 terpanggil utk update ari ni.. Sbb? Ada seorg kwn naik status di FB psl dia x puas ati psl housemate dia yg kaki sepah.. And aku admit itu aku.. Hahaha.. sbb apa aku admit sbb aku memang kaki sepah kt rumah tu.. Lalalalalalalala…. Tapiiii… tapiiiiii….. aku sepah kt tmpt aku je oke.. kt tmpt org laen aku x kacau pun..

Maybe,sbb tu ruang tamu.. tu yg dia bising kot.. The truth is.. Dr awl cari umah sewa lg aku dh ckp aku nk bilik yg aku duduk sorg.. sbb aku mmg suka sepahkan brg n susah nk kemas balek.. Aku dh ckp awl2 dlu.. but at the end, aku dpt bilik tgh yg memang sempit gila.. Kena kongsi pulak dgn Ika.. Fine.. aku ngalah sbb brg kitorg masing2 bnyk.. Kalau letak kt luar lg bersepah.. Aku tido luar.. dgn brg2 akula.. beg baju je letak dlm bilik.. Itu pun bila ika bentang toto dia dh memang x muat utk aku.. Jdnya,memangla aku tido luar.. Hall tu dh mcm bilik akula kan.. besepah mcm ape je.. Sbb aku buat keje,salen baju,tido semua kt situ.. Memang kt situ je sepahnya.. x smpai kwsn laen pun..

Aku dh warning awal2 kot.. AKU MEMANG KAKI SEPAH.. SO,terimala.. Sapa suruh tak nak bg aku bilik sorg.. Dia jugak nk bilik sorg.. Dulu kemain lg ckp sapa nk bilik sorg kena bayar lebih.. End up with dia duduk bilik sorg  tp bayar sewa sama jugak.. Weii,xyah ckp psl byr sewa ngn aku.. Aku yang cari umah tu,aku yg dptkan umah tu n aku jugak bayar sewa.. Ko x pyh nk ngungkit ckp ko byr sewa.. Jgn sesekali! Sbb kalau aku x dpt rumah tu,ko ingt ko kt mana skrg? Ntah2 tido kt surau mcm aku ckp dlu.. Seriously aku marah.. Aku x suka mengungkit.. Aku xkn ungkit apa yg aku buat.. tp sbb ko ungkit ko byr sewa bagai,aku pun nk jugakla ungkit.. Rumah tu aku yg carik!!!! BEAR THAT!!

Ya,aku kaki sepah.. aku x suruh pun ko kemas brg aku.. Nk saket mata ko punya psl.. Selama ni,bila dapur tu berselerak,ulat penuh kt dapur,sinki kotor,tersumbat bagai ko tgk je, aku jugak yg bersihkan.. Ko x bangun tido lg,aku dh kemas dapur dh.. Sampah 2,3  hari x buang smpai dh berbau mcm bau bangkai.. Aku x ckp ape pun kan.. Sindir2 pun x ada.. Ko hempas pintu kuat2 berdentum dentam bunyik kt rumah tu.. Tombol pintu rumah rosak,smpai pintu x boleh tutup dh tgh2 mlm sapa yg bersengkang mata cari org betulkan.. Ika tau.. Bkn ko.. Sapa yg pergi beli tombol n panggil org lg nk pasang tombol tu? Yg penting bkn ko.. Apa yg ko buat? dh tau pintu rumah tu rosak,x boleh tutup,ko biarkan pintu tu tebukak.. Lps tu ko masuk bilik,tido.. Sepatah haram x bagitau pintu tu rosak.. Wajar ke tu?? Fikir skit.. Org tny sng je ko ckp,pintu x boleh tutup.. Mcm tu je.. X risau ape,terus masuk bilik,tido.. Seriously, aku rasa ko lg teruk dr aku.. Ya,ko pembersih.. Tp sikap tanggungjwb ko??? TOTALLY FAILED!!

Sorry aku ungkit semua.. Sbb aku x pernah update ape2 salah ko kt FB.. semua yg aku x puas ati aku diam n tgk je.. X ckp ape2 pun.. Tp bila ko naik status mcm tu,aku terkilan.. Terkilan sgt.. Rasa mcm sia2 je aku diam slama ni.. Tp xpela,kalau ko pilih jln tu.. Aku terima.. Malas nk gaduh.. Malas nk betekak.. dah besar kann..  Teruskanla apa yg ko buat tu.. One thing aku nk ckp.. ko ni.. Semut seberang laut ko nmpk,tp gajah dpn mata ko buta.. Sekian.. Wassalam…

Tiada ulasan:

Catat Ulasan