Pages

Khamis, November 29, 2012

=====> Web On Progress~~~

Assalamulaikum..

Aku curik masa sekejap nehh.. 2 org member aku tgh busy dgn report proposal.. And aku pulak bermain-main dgn Dreamweaver 8.. Apa itu Dreamweaver?

Ini dia Dreamweaver..
Well,for general information utk siapa yang tak pernah guna or tak pernah tau.. Dreamweaver is a webpage developer.. Siapa yang tak tau coding HTML,boleh guna yg ini.. Ada jugak coding kt sini.. Tp di sebabkan aku tak x master bab2 coding ni,jadinye aku guna yg available jela.. Lagi senang kot.. 

Untuk apa ni? Well,to fulfill my course assessment of course.. Ini utk subjek Office System Development.. And yes aku kena develop a system.. Jgn tny senang kena susah.. Apa yg aku mampu cakap,korg akan menangis masa first time guna benda nehh.. Seriously menangis.. Dan bila korg nak upload webpage ni kat freehost,bukan setakat menangis.. Tapi meraung.. Masa sem 2 is first time aku guna Dreamweaver ni..  2 malam aku tak tido.. Pembentgn pun hancur.. huhuhu.. And last sem ni.. Again.. Aku kena guna benda ni.. Tp sbb dh pernah guna tak adala rasa nk menangis sgt.. Cuma, adala lupa-lupa tu.. Important utk korang berani utk godehgodeh benda ni and tanggung risiko utk kerja korg hilang or korang kena repeat buat benda yang sama.. Hahaha..

Eh,kenapa aku cerita psl kt korg eah??  Tak apelah,just utk pengetahuan korg kt luar sana psl course aku.. Mungkin org akan ingt alaa budak admin,apela sgt.. Take note, aku 'Bachelor Degree in Office System Management' it is not an easy course.. Kami kena develop sistem utk company guna.. Company guna taukk! Huhuhu.. Oke,itu je.. Bhahahahaha.. So,selamat mencuba utk sapa-sapa yang nak cuba Dreamweaver ni.. Wassalam..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan