Pages

Khamis, November 29, 2012

=====> Web On Progress~~~

Assalamulaikum..

Aku curik masa sekejap nehh.. 2 org member aku tgh busy dgn report proposal.. And aku pulak bermain-main dgn Dreamweaver 8.. Apa itu Dreamweaver?

Ini dia Dreamweaver..
Well,for general information utk siapa yang tak pernah guna or tak pernah tau.. Dreamweaver is a webpage developer.. Siapa yang tak tau coding HTML,boleh guna yg ini.. Ada jugak coding kt sini.. Tp di sebabkan aku tak x master bab2 coding ni,jadinye aku guna yg available jela.. Lagi senang kot.. 

Untuk apa ni? Well,to fulfill my course assessment of course.. Ini utk subjek Office System Development.. And yes aku kena develop a system.. Jgn tny senang kena susah.. Apa yg aku mampu cakap,korg akan menangis masa first time guna benda nehh.. Seriously menangis.. Dan bila korg nak upload webpage ni kat freehost,bukan setakat menangis.. Tapi meraung.. Masa sem 2 is first time aku guna Dreamweaver ni..  2 malam aku tak tido.. Pembentgn pun hancur.. huhuhu.. And last sem ni.. Again.. Aku kena guna benda ni.. Tp sbb dh pernah guna tak adala rasa nk menangis sgt.. Cuma, adala lupa-lupa tu.. Important utk korang berani utk godehgodeh benda ni and tanggung risiko utk kerja korg hilang or korang kena repeat buat benda yang sama.. Hahaha..

Eh,kenapa aku cerita psl kt korg eah??  Tak apelah,just utk pengetahuan korg kt luar sana psl course aku.. Mungkin org akan ingt alaa budak admin,apela sgt.. Take note, aku 'Bachelor Degree in Office System Management' it is not an easy course.. Kami kena develop sistem utk company guna.. Company guna taukk! Huhuhu.. Oke,itu je.. Bhahahahaha.. So,selamat mencuba utk sapa-sapa yang nak cuba Dreamweaver ni.. Wassalam..

Sabtu, November 24, 2012

Deep In There..

Assalamualaikum..

I was occupied lately.. Seriously.. Got 2 assignment need to be submit on the same date.. But me do nothing.. Don't even start yet..

Reason? I'm just feel disturbed lately.. Don't know why.. Aku rasa terganggu, rasa sedih.. Dan hari ni.. Disebabkan rasa terganggu tu, aku buat kerja gila.. I'm walking alone.. Aku pergi Setia City Mall sorang-sorang tengok wayang Breaking Dawn Part 2.. Not my intention actually.. Mula-mula ingat Badar akan temankan aku.. But since dia keluar pkul 3 pg smlm and subuh baru balek.. Aku tak nak kacau dia.. Jadinya aku keluarla sensorg dgn nekadnya.. My intention is one.. I'm just searching for some peace.. I need a space for my self.. Dan kerana gangguan tu jugak aku memandu sambil menangis dari SCM sampai dekat rumah.. Dan kerana gangguan tu jugak aku duduk bawah pancuran air selama hamper setengah jam dan menangis teresak-esak menghamburkan segala rasa yang terpendam..

Entah apa yang mengganggu.. Mungkin sebab dah terlalu banyak memendam rasa sendiri.. Mungkin jugak dah penat menahan hati.. Atau mungkin jugak terluka dengan banyak perkara.. Entahla terlalu banyak kemungkinan yang aku sendiri tak pasti yang mana satu punca utamanya.. Aku cuma nk menangis.. Nak melepaskan beban yang terasa semakin berat di bahu.. Terasa semakin sakit menghentak kepala.. Nak melepaskan rasa luka di hati..

Mungkin.. Mungkin aku boleh tampil ceria dan bahagia di hadapan orang.. Sentiasa ceria,sentiasa gembira.. Tak kira walau apa pun yang org perkata.. Dpt tau org mengata aku pun I still can smile.. Dpt tau org bercakap tentang benda yang aku tak buat pun aku masih mampu mengukir senyum.. Terkilan,terasa, aku akan tetap tersenyum.. Seolah-olah aku ini manusia berhati batu, tidk berperasaan.. But deep in there.. Allah sahaja yang tau.. The wound.. Was there.. Sakitnya, pedihnya.. Aku sendiri yang rasa, yang tanggung. .Aku x nak org tgk kerapuhan aku.. Aku tak nak org nampak diri aku yang lemah.. I'm just trying to be strong..

But sometimes I failed.. And today has proven that I'm not strong enough.. Sakit itu mencengkam dalam hati.. Memuntahkan segala rasa yang dah sekian lama aku simpan.. And today i've realised that there was so much pain deep there inside me.. And it kills me day by day..

I'm just a normal person.. I got my own feeling.. I'm hurt for some matters.. It just that I'm showing it.. But that was not the reason that people can hurt me more and more.. I'm trying to take care of people around me.. Jadi penyelamat or bak kta org Indon jadi Malaikat utk mereka.. Sentiasa ada bila mereka perlukan pertolongan.. Just say it.. I'm here at your command! No,aku bukan mengungkit.. It just that sometimes aku rasa sbb I'm here at your command tulah aku sering jadi mangsa.. Mangsa fitnah, mangsa umpatan, mangsa dengkikhianat org, dan mcm2 mangsa lagi..

I'm not saying I'm good.. No.. Sbb kadang-kadang bila aku jahat, I'm here at your command tu pun jadi tak ikhlas.. Menolong kerana kesian.. Sometimes it happen.. ^.^ Hey, I've said it.. I'm just a normal person.. Aku pun tau penat, tau letih.. Dan perlukan rehat.. Nak rasa full weekend mcm org lain tanpa gangguan.. It just that it was really hard to get the full weekend tu dalam erti kata sebenar sbb I'm here at your command tu pasti akan menanti every weekend.. And it was just like my weekend schedule.. Damn it!! tell me,manusia mana yang hati kering sgt tak akan marah kalau tiap2 weekend dia diganggu? Tunjuk kat aku.. Aku nak jumpa dia nak mintak tips... ;p Itu baru weekend.. Belum lagi weekdays yang sememangnya disaster dgn kuliahnya lagi.. Malam2 aku yang selalu terganggu dek suara anasir2 yang tidak di kehendaki.. It was really torturing me damn much.. And make it worst, I don't know how to overcome it..

Well, betul org kata.. Hati kita boleh jadi lega bila kita tulis apa yang kita nak luahkan.. I'm feeling better.. Much better I guess.. And guess what, aku menulis ni pun, air mata mencurah-curah atas Mr.Sky.. But I really feel much better right now.. Okeyla,aku dah penat menangis,dh penat menaip, tisu pun dh abes, idung aku pun dh perit.. I stop here.. Owh ye.. Kalau ada sapa-sapa yang rasa nk muntah hijau baca entry aku kali ni ( ada ke yg baca?)  aku minta maaf yehh.. Till next entry.. Daaaaa... Wassalam..