Pages

Isnin, Oktober 29, 2012

Kak Elee!!!!!!

Hachhccchhooo!! pffttt~~

Assalamualaikum..

Lama tak hapdate.. Habuk dah penuh sampai terbersin tuan rumah.. Only one reason.. Busy sesangat.. Ahaaa.. Alasan semata! Hehehe.. Seriously busy..

Me and my group dh start working on research paper.. Dh buat cantek punya tetibe SV tukar tajuk.. Huarrgghhh! Rasa nak meraung.. Tapi bila fikir ini semua utk kebaikan aku dan keluarga, aku turutkan jua.. Ecececehh.. This sem will be the most exhausted sem for us I guess.. So much work need to be done n sooo much assignment need to be finish.. Cuti raya haji plus cuti mid sem ni pun aku tak rasa cuti sbb assignment menimbun yg menanti.. Huhuhu..

Tetapi dalam meniti hari-hari yang busy.. Aku sempat melarikan diri.. Mencari ketenangan diri.. Menemui sang penulis novel yang aku minati.. Hahaha.. Aku jump Kak Elee Mardiana taukk!!!! Jumpa face to face dan dia peluk aku!! Sila jeles.. Hik9.. Tak caye?? Meh sini aku tunjuk gambar sebagai bukti..

Haaaa... Percaya tak?

Ini gambar live wokehh.. Aku tak ada masa nk crop2,photoshop bagai sbb aku x ada photoshop.. Aku ada photoscape yg aku baru belajar nk guna and Windows Live Photo tu jehh.. Canggeh manggeh ni x ada.. Hue9.. Kalau tak percaya jugak, korang pergila tanya kt kak Elee sendiri betul ke tidak aku jumpa dia.. Hahaha.. Memang over kalau korg buat betul-betul.. pfffttt~~~

Well,well.. Kak Elee balek Malaysia 19 Oktober yg lps as dia ada Majlis Penyampaian Hadiah utk pemenang-pemenangnya.. Dekat Restoran Antan Batura, Taman Tasik Shah Alam.. First prize Galaxy Tab 7.0.. Meleleh air liur tgk org dpt Tab free.. Slurrrppp~~ Kesat-kesat tepi pipi,tepi bibir tuhh.. Haishh!! Haha.. Aku mengidam benda tu kot.. Tp tak berkemampuan kan.. Hue9.. Tgk and kagum jela yang mampu.. Aku tak menang.. Hahaha.. Sbb tu sagu hati pun tak dapat.. Tp jadi jugak tetamu jemputan sbb aku merengek-rengek kat Kak Elee nak join luncheon tu and angkut sekali bala tentera aku.. Okey,mmg aku muka tak malu.. Huhuhu..

Sgt excited masa nk jumpa tu and aku dah bayangkan macam2 a day before that.. But, as usual.. End up with aku jadi manusia paling pemalu dalam dunia at that time.. Ahaaaa.. Itula aku kan.. Berangan macam2 tp bila jumpa betul-betul memang terkelu.. Terkaku tak terkata.. Bila Kak Elee cakap dgn aku pun, aku asyik keje menyengih je.. Masa nak kenalkan diri pun, kalau tak si Nana tu yang suruh memang aku tak pergi kenalkan diri.. Silap-silap aku duduk kat meja tu keep low profile sampai balek.. Hahaha.. Seriously aku segan.. Plus takut sebenarnya.. Aku kan memang darah gemuruh dahsyat tahap petala kelapan.. Bila aku beranikan diri tegur (gegel lutut mak jemah!) Kak Elee ingat aku Widelia plaks (One of my FB frenz yg aku tak pernah jumpa,just minat yg sama tp jumpala masa majlis tu.).. Waduuu~~~ Lagila kecik aku rasa diri aku ni.. Dlm hati dh terfikir nk cabut dah.. Pedulikla perut lapar ke ape.. Sbb dh malu.. Hahaha.. Bila aku ckp nama aku barula Kak Elee kenal.. Naseb baek kenal,kalau tak memang aku cabut.. MALU weh!! hek9.. Kak Elee ckp dia ingt aku Widelia sbb muka aku mcm cina n mata sepet sikit.. Okey, mula2 aku rasa Kak Elee tipu sbb dia je yg ckp mcm tu.. Selama 22 thn aku hidup tak pernah pun ada org ckp mcm tu pada aku.. Hahaha.. Tak taula part mana yang ada cinanya tu.. Okey,abaikan.. Heee.. Excited nehh.. Tp aku langsung tak berkata-kata dgn kak Elee.. Just tengok dari jauh je.. Teringin jugak nak dtg dekat n nak berbual mcm diorg laen.. Teringin sangat.. Tp.. Huhuhu.. Jeles sgt tgk diorg boleh berborak-borak dgn kak Elee mcm jumpa kwn lama, amek gmbr bnyk2, dpt sign.. Seriously jeles.. But I know my problem.. I got critical communication problem especially bila jumpa org yg firstt time aku jumpa.. Aku cuma akan tgk dia dari jauh dan senyum bila tgk dia berbual dgn org lain.. That's all I can do!! Utk aku pergi pada dia dan berbual aku takkan buat sbb aku tak berani.. Sbb tu aku ckp aku ada masalah komunikasi yg kritikal.. Huhuhu.. Sampai ke sudahla aku cuma mengusha dari jauh.. Dpt ambik gmbr dgn kak Elee pun setakat 2 keping tu jela.. Sadis kan?? Tak apela.. Tak ada rezeki aku agknya.. Laen kali mungkin.. Lain kali yg entah bila.. Hahaha.. Beranganla ko Wan...

Esoknya.. Aku buat kerja gila, pergi JJ Bukit Tinggi lagi semata-mata nk dptkn sign Kak Elee.. Beli lagi nvl dia Encik Abangku Romantik tu semata-mata nk sign dia.. Dan aku buat muka tak malu merengek mintak Khaliq and Leha teman aku gi situ.. Melayang duit belanja diorg Papa John as upah teman aku pergi situ.. Gila tak aku?? Huhuhu.. Nk mintak sign je padahalnya.. Bila Khaliq and Leha suruh aku pergi kt Kak Elee berbual dgn beliau aku tak nak sbb aku segan.. Hahaha.. Aku cuma tgk dari jauh je.. AGAIN!!! Hahaha.. Stress Khaliq dgn Leha melayan aku.. Hehehe.. Sorry ye kawan-kawan..

Okeit, enough pasal novel.. Cerita psl ni boleh buat aku excited berkali-kali.. Hehehehe.. Aku ada ckp kt Ibu yg psl Kak Elee ckp muka aku mcm cina tu.. And guess what? Ibu ckp family aku memang ada mix babanyonya Melaka.. Which is my nenek sebelah abah or in other words mak abah,is babanyonya Melaka.. Sbb tu aku dpt muka chinese look ni.. Wahh!!! lg sekali aku excited!! Hahaha.. Kiranya muka aku ni mix Melayu Bugis and babanyonya Melaka laa.. Ahaaaa.. Sgt seronok bila tau psl nehh.. Hik9.. Aku dh penat menaip..

Esok, kami sekeluarga ada perbicaraan pembahagian harta pusaka dkt Mahkamah Tinggi Syariah Johor Bharu.. Sesiapa yg baca entry ni, doakan kami sekeluarga yehh.. Moga-moga Allah mempermudahkan urusan kami sekeluarga dan memberkati kita semua.. Amin..

MAY ALLAH BLESS ALL MUSLIM IN THE WORLD.. Wassalam.. =)



1 ulasan: