Pages

Isnin, Ogos 20, 2012

Salam Lebaran..

Assalamualaikum..

Hai,hai.. Opss!! Sorry.. Minta ampun dan maaf sebab lama tak update.. Bukan busy tapi MALAS.. Ye hakikatnye aku memang PEMALAS.. Huhuhu..

First of all.. Selamat Hari Raya AidilFitri pada semua blogger2 kt dunia ni and pembaca2 blog sekalian.. Maaf Zahir.. Batin.. err.. Kemudian.. Hehehe.. Minta maaf salah sila,terkasar bahas,terlanjur bicara and segalanya.. Wink*

Okeit.. Raya pertama kali ni aku dan keluarga ada aktiviti wajib yg baru.. Ceng,ceng,ceng..

Sila Click utk gmbr lebih besar..

Inilah dia aktiviti wajib kami.. Pergi rumah Abah.. But,kami pergi masa dh nk masuk zohor.. Lambat sbb pagi agk busy as Mama nak amek baraan lelaki thn ni.. 

But.. Guess what.. I found something yg aku rasa sgt tak masuk akal..


Again.. Sila click utk lihat dgn lebih jelas..

Nampak tak yg aku bulat tu.. Actually ni kubur lama.. Dh lama sgt aku rasa.. Masa aku belum lahir lg kot kubur ni dh ada ataupun saeng2 dgn aku lahir.. Tak taula tu.. Tapi aku rasa sebelum aku lahir sbb kubur ni di bahagian atas kawasan tanah perkuburan tu.. Masa dtg,memang aku dah terbau something yg menyenangkan.. But aku diamkan jela.. But suddenly masa aku lalu kt tepi kubur ni aku tenampak benda ni tepacak 3 batang kt situ.. Whoa the culprit do this?? Totally insanela manusia mcm ni.. Tak kirala ape bangsa dia Melayu,Cina or India sekalipun.. Please hormat agama org lain.. Ape yg diorg fikir bila buat benda mcm ni?? Nak dapt nombor ekor ke?? Manusia bangang dan bertamadun.. yg main nombor ekor tu.. And guess what.. Masa aku sampai colok tu masih panjang.. Mcm baru lps di bakar.. And aku wondering org2 kt situ (masa aku smpai masih ramai org kt situ) tak nampak ke gerangan manusia bangang yg buat kerja2 terkutuk tu.. Aku bukan menuduh.. Bukan juga menuding jari.. But at least kalau nampak halangla.. Aku tak berani nk cabut.. But what I do, aku cari kayu lps tu tumbangkan colok2 tu n blah.. Walaupun agk takut,but doala bnyk moga Allah melindungi aku sebab niat aku baek kan.. Ya Allah.. Aku tak boleh bayangkan kalau rumah Abah ada org buat mcm tu 50 thn akn dtg.. Dan aku harap bukan org Islam yg buat kerja ni.. 

Salam Lebaran dari bumi Johor.. Wassalam..
 



Tiada ulasan:

Catat Ulasan