Pages

Isnin, April 02, 2012

Long Story in Short..

Assalamualaikum...

Long time no see.. Quite busy here and there.. There?? Where?? Err.. No where..

It's have been 54 days since Abah passed away.. I'm sorry cz I can't stop counting it..

Almost 2 month already.. Baru sekarang aku tau betapa susahnya hidup.. Kalau selama ni aku tak payah sibuk2 nk fikir psl insurans kereta,monthly payment, psl roadtax,minyak itam,minyak gear segala benda.. Tapi sekarang aku kena fikir tu semua sendiri.. Duduk berjauhan dari keluarga, benda2 tu semua aku kena buat sendiri.. Tak boleh nak harapkan abang sebab dia pun dh pening kepala dgn segala urusan yang belum selesai..

It was hard.. Kalau selama ni,asal balek JB je bawak kereta pergi rumah Abah, ckp je apa yang tak kena.. Tinggal kereta and balek.. Abah yang buat semua.. Sekarang,dh tak ada tinggal2 dah.. Aku sendiri yang kena bawak pergi bengkel dan betulkan.. And sometimes the feeling of being alone semakin terasa..

Abah selalu call seminggu sekali.. Hujung minggu.. Now,the routine has changed.. No more calls early in the Saturday morning.. And me miss it.. Badly.. Rindu nak dgr suara Abah yang membebel kalau aku bagitau yang aku makan maggi.. Cepat2 dia tny 'duit dah tak ada ke? kalau tak ada duit ckp.. Abah masukkan.. jgn makan maggi tu.. Tak elok.. Nanti saket semua org susah hati..' I miss to hear him call me 'adik' cz he's the only person call me adik since I'm baby until now.. Adik tu,adik ni and jarang sekali aku dgr dia panggil aku Wan.. This feeling.. Ya Allah.. Tabahkan hatiku..

I'm trying to control my tears.. But somehow, it can't be stop.. It keeps flowing without stop.. And sometimes without notice the tears flows slowly at the time when bayangan semasa hayatnya masih ada terimbas di minda.. Deep into my heart, it's hurt me so much.. Really much..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan