Pages

Rabu, Mac 21, 2012

It Just A Feeling..

Assalamualaikum...

Hai guys... Aku tengah meroyan sensorg dalam bilik nehh.. Rumet tersayang kejap tido,kejap bangun semata-mata nk balas SMS.. =..=" Malas aku nk kacau.. Huhuhu..

Aku baru bangun tidur pukul 12 td.. As usual,lps maghrib terus membongkang tak ingat dunia.. HEAVEN GILA dapat tilam sampai tidur tak menyedor.. Kunci jam pkul 10.30,telajak sampai pkul 12.00.. Sgt bagus.. Pfffttt~~~

Aku nak study sebenarnya ni.. IBM.. Kamis or Jumaat ada quiz.. Adoii.. Baru third weeks dh ada quiz.. Haihh.. +____+

Pkul 12.30 td aku called Ibu.. Membebel Ibu sbb dia dh tido.. Hahaha... Entah knp tibe2 rindu Ibu walaupun baru je Kamis lps balek JB.. Rindu Abah jugak.. Sgt2.. =)

Wassalam..

Sabtu, Mac 17, 2012

No Title..

Assalamualaikum..

Hallu,hallu!! Fara Safwanah in the house!!! Hahaha.. lama tak update.. Sorry,quite busy lately cz first weeks of kuliah dh ada pembentangan.. Agk blurrla jugak.. Now,tgh bersengkang dgn 2 assignment yg kena hantar hari Isnin nanti.. Mcmla ramai sgt yg baca blog kau kan Wan.....? +____+

Tajuk entry??? Hahaha.. Sebenarnya aku tak tau nak letak tajuk ape.. Tiba2 terfikir tajuk tu.. Tula yang aku tulis.. Heeee~~~

Wanna share something.. Last Saturday on the 3rd of March me was arrived at Puncak Alam at the evening.. Maybe it just like a habit.. Setiap kali sampai Puncak Alam,aku akan called Ibu and Abah.. Lps called Ibu,aku called.. Abah.. Dan aku terkedu bila suara Abang yg aku dgr.. Seriously.. Aku betul-betul lupa.. Aku terus matikan called.. It was an accident and aku hanya teringat bila aku dgr suara abang kt corong telefon tu..

It's hurt's me so much when me realise that.. I know it's not appropriate for me to say this.. Sometimes aku tak rasa yang Abah sebenarnya dah tak ada,I'm just feel that Abah going out for work and will be back one day.. Bahkan sampai sekarang aku tak pernah sebut perkataan Arwah bila bercerita psl Abah.. I'm just said Abah,Abah,Abah and Abah..... Ya Allah....

Can anyone give me some motivation? Really need that.. ='(

Wassalam...

Jumaat, Mac 02, 2012

Entry Tak Kena..

Assalamualaikum..

Hallu! Fara Safwanah inthe house!! Teeeetttt.. Hahaha.. Okey,perasan.. ^___^v

Actually aku nak buat entry pasal Hukum Hudud.. Tp bila fikir2 balek.. Ilmu aku pun tak tinggi mana.. Berpandukan buku semata-mata.. Karang kena smash mapuh aku nak menjawab.. Ehehehe.. Knp hukum hudud? Sbb hari tu ada member FB aku share psl Hukum Hudud.. Apa yg aku x faham ialah para pengkomen yg tak tahu ape2 tp berckp mcmla dia Ulama' Dunia.. Mengutuk dan mengeji org laen sesuka hati tp lps tu bagi Ayat-ayat Al-Quran.. Wajar ke begitu??

Macam aku selalu ckp,aku bukan baek oke.. Tu psl aku tak buat entry tu,krg ada komen bukan,buat dosa kering x psl2..

Okeit habes..

Esok aku nak balek Puncak dah.. Tadi ptg,Ibu beria tolong aku kemas beg.. Masa tgh2 kemas aku perasan mata Ibu merah.. Ya Allah.. Hati aku berbelah bahagi semula sama ada nk balek atau tidak.. Segala mcm rasa menimpa hati aku.. But then,Ibu ckp,belajar rajin2.. Nanti dh habes belajar,cari kerja yg molek,yg bagus.. Boleh tolong Ibu kt rumah.. Kta nak buat rumah besar kan.. Nak buat rumah besar kena ada kerja bagus,gaji besar baru boleh buat rumah besar.. Aku rasa nak menangis! (;___;)

Sampai sekarang ayat tu masih terngiang-ngiang lagi kt telinga aku.. Berbaur dlm hati menimbulkan satu rasa yang terungkap.. Tiba2 nk bermadah helah pulak.. Ehehehe.. Mengarut aku nehh.. Pokok ceritanya aku tak nak balek Puncak Alam esok.. Boleh tak?? Huhuhu...

Wassalam...