Pages

Selasa, Februari 28, 2012

Counting...

Assalamualaikum..

Hai guys.. Lama tak update.. Sorry.. Quite busy here.. Huhu..

Counting time.. Tinggal berapa hari je lagi aku dah nak balek Puncak Alam.. Hari tu,Ibu tibe2 ckp 'tinggal seminggu je lg adik dekat rumah..' Seriously aku terkejut.. Sbb ibu tak pernah ckp mcm tu bila aku nak balek.. Aku terkedu sekejap.. Dan beberapa ketika lepas tu.. Aku terfikir.. Ibu ckp mcm tu sbb ibu terasa kehilangan.. Mungkin.. Sbb dlm kalangan adik beradik aku,aku yang agak rapat dgn Abah.. Aku yang rajin bercerita psl Abah.. Abah rajin call aku kalau aku balek JB.. Walau ape pun yg berlaku dia tetap org yang menyebabkan kewujudan aku kt dunia ni dan aku sayang abah.. Kesian kat Ibu.. Tp aku tak tau nak buat mcm mana utk kurangkn rasa kehilangan dia tu..

Masuk hari ni dah 20 hari Abah pergi.. Hari tu,aku pergi balai polis utk dptkn lakaran kejadian yang sebenar tentang kemalangan tu.. Dan sesungguhnya kebenaran itu sememangnya pahit.. Abah yang salah.. Abah masuk dekat jalan sebelah,pemandu lori tu terkejut bila Abah tiba2 muncul dekat depan dia,dekat jalan dia.. Dia hon banyak kali tapi Abah tak respon.. Dan dia tak sempat nak brek memandangkan itu jalan berbukit dan kereta Abah pun agak laju dan mereka bertembung.. Lori pasir seberat 30 tan dan Proton Exora seberat 2 tan bertembung,dan lori tu menyeret kereta Abah ke jalan sebelah.. Inspektor yang uruskan kes tu ckp Abah masih bernafas masa dikeluarkan dari kereta tp hanya beberapa minit.. Abah pergi sbb pendarahan dalaman,cedera parah di kepala dan remuk tulang kaki .. Polytrauma Secondary MVA..

Aku redah dgn kejadian ni.. Terkilan sedikit mungkin.. Sbb aku tak berkesempatan utk jumpa dgn Abah utk kali terakhir.. Dan sbb Abah pergi tanpa pesan.. Mengejut.. Terlalu mengejut.. Tapi aku cuba ikhlaskn hati dan anggap ni sebagai ujian utk aku..

Okeit.. Cukup cerita sedih.. Sekarang ni aku tengah berusaha nak masuk ke Student Portal utk sesi daftar course.. Demm sbb sgt susah nak access.. Mengadap lappy 2,3 jam tp nk masuk sekali pun susah.. Memang mcm HRM.. Huhuhu.. Menci,menci,menci!!! Okeyla,nak sambung usaha daftar course.. Bubye! Wassalam..

Selasa, Februari 21, 2012

Detik 12 Tengah Malam 22 FEB..

Assalamualaikum..

Oh pleasee.. My heart pounding really fast at this crucial time.. Jam lappy tunjuk pkul 11.14 mlm.. ada lg 46 minit sebelum result periksa kami.. Warga UiTM akan keluar.. Status dekat FB semua ckp takut.. Tak terkecuali aku..

Adess... Seriously I'm scared to dead!!! Aku takot KANTOI... Arghhh.............!!!! Tak kesah pointer aku turun (sbb pointer aku bukan pernah tinggi pung!) yang penting tak ada paper repeat!!! Itu je doa aku.. Aduhai.. Ya Allah.. Bantulah HambaMu ini.. Amin..

Tak boleh tulis banyak2.. Oh ye.. Hari ni dah masuk hari ke13.. Cepat je masa berlalu kan.. Dah hamper 2 minggu abah pergi.. And me.. 2 weeks left before go back to Puncak Alam.. Kembali bergelumang dgn kertas,assignment,test,quiz n etc.. Should I go back there and leave my mama alone here??? Arrgghhhh...!!!!!!!!!!!!!!!

Please pray for me that there is no paper that I've to repeat.. Please,please,please..... Ya Allah,Ya Khaliq.. Limpahkan Rahmat dan RezekiMu ke atas kami warga UiTM dan OMB33B.. Amin.. Wassalam..

Ahad, Februari 19, 2012

Abah....

Assalamualaikum..

Lama tak update and I guess ramai yang dah tahu what happened to my family this past few weeks.. Today is the 11th day.. Abah dah tak ada.. Ini sahaja yang ada..

I can't say a word.. Go to this blog for clear view what actually happened to my father.. CITARASA RINDUAN

Jumaat, Februari 03, 2012

Jangan Ganggu LenaKu (Review)

Hello there.. Sorry lama tak update.. Tak busy mana pun.. Just tak rasa nak menaip.. Oh ye.. Ni novel yang aku baca semalam..

For me.. This novel is AWESOME!! Bila aku baca novel ni.. Aku bermain dengan emosi aku sendiri.. Sedeh,geram,benci,saket hati,terharu.. Semua tu bercampur-baur..

What is this novel all about??

Well,novel mengisahkan tentang seorang isteri yang tak dianggap.. Hahaha.. Asfahul berkahwin dgn Atira ats dasar amanat arwah ayah Atira.. Atira seorang gadis polos dan lurus.. Terperangkap dgn kisah silam yang menyayat hati sehingga menjadikan dia seorang gadis yang seolah-olah sindrome.. Di bawa ke rumah mereka di bandar.. Dan di situlah bermula penderitaan Atira sebagai seorang isteri apabila si Suami langsung tidak menyentuh diri,malahan sering membawa pulang kekasih hati semasa belajar di UK.. Lebih parah apabila kekasih Si suami melakukan penderaan mental terhadap Atira sehingga menjadikan Atira trauma.. Atira larut dalam dunia mimpi menemui seseorang yang menyerupai suaminya.. tetapi penuh kasih sayang.. Novel ni penuh dgn suara hati sang isteri yang sayu,merayu secebis kasih sayang seorang suami.. suara-suara teriakan batin seorang isteri yang menderita jiwanya.. It was really tragic.. But,it was really fantastic.. Sebab? Haiza Najwa berjaya membawa para pembacanya utk bersama-sama menyusuri jiwa seorang Atira yang terseksa mental dan fizikalnya.. Rawan hati seorang isteri yang tidak di pedulikan kehadirannya dan kisah hati sang isteri yang menyaksikan kecurangan seorang suami di hadapan matanya sendiri dan lebih dahsyat lagi.. Di rumah yang mereka diami bersama..

Novel ni menyelitkan unsur-unsur mistik like dunia dari dimensi laen.. Lebih kurang mcm novel dia yang Ilusi Hati yg psl telepati tu.. Tapi yg ini bukan telepati.. Ia melibatkan alam laen.. Seronok.. Sebab lately ni aku dah mula bosan dengan novel yang asyik memaparkan isu yg sama.. Kawen paksa.. Adoii.. Aku dh x larat nk baca novel2 yg bertema kawen paksa ni.. Sirius JEMU!!

Seterusnya... Err.. Sila baca sendiri.. Muahaha.. Tak thrill la kalau aku cerita semua kan..
Back to this.. Apa lagi aku nk cerita psl novel ni? Tu jela kot.. Apa yang berlaku Terhadap Atira,Asfahul n kekasih Asfahul tu? Siapa yang Atira jumpa dalam mimpi dia tu? Semua terjawab dalam novel ni.. Korang bacala ea.. memang takkan menyesal.. Haiza Najwa sentiasa memberi kelainan dalam setiap karyanya dan kelainan itu tidak pernah mengecewakan.. Bermula dengan novel dendam seorg ibu tiri,kemudian kisah seribu satu malam mengekalkan kesucian seorang pelacur,cinta abadi seorang yang dinoda,cinta telepati,dendam seorang isteri terhadap suami and this is the sixth.. All of this is AWESOME..

Yeap,aku minat dia.. But,take note that aku juga peminat tegar Aisya Sofea as I have all her 12 novel.. And this writer is second writer yang aku minat gila2.. Huhuhu.. Okelah,penat dah menaip.. Esok,the 3 stooges will go to Gunung Lumut.. Kalau sempat nanti aku update.. Kalau tak sempat korang baca kt blog Azura jela kalau ada.. Hehehe.. Still working on someone blog.. Tak taula bila boleh siap.. Huhuhu.. Okela,adios.. Wassalam..