Pages

Rabu, Januari 04, 2012

Assalamualaikum..

My frenz share this at Facebook..

Masih ingat andaian kiamat 2012 ?

Tahun ni kan??

JANGAN percaya lagi !!!!!

Sebab...

Kiamat menurut Agama Islam

... ... ... ... ... ... ... ...

- Kemunculan Imam Mahdi

- Kemunculan Dajjal

- Keturunan Hazrat Isa (AS)

- Kemunculan Yakjuj Dan Makjuj

- Terbitnya matahari dari Barat ke Timur

- Pintu pengampunan akan ditutup

- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya

- Kabus selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shj mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya

- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerusakan,

- Pemusnahan Kabah,

- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap,

- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung & bangunan akan runtuh

- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka.. Dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi


Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:

"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku buatkan tempat di Syurga baginya pada hari penghakiman kelak."


Kita selalu kirim ribuan bende kat fb, tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berfikir-fikir.


Allah berfirman : "Jika engkau lebih mengejar duniawi daripada mengejar dekat denganKu maka Aku berikan, tapi Aku akan menjauhkan kalian dari SyurgaKu"Lihat seterusnya..
Oleh: _____


Crap!! Pada aku benda ni tak payah di sharela.. Semua org tau tanda2 kiamat tu mcm mana.. Dan siapa2 yang percaya pasal ramalan Kiamat akan berlaku pada tahun ini mmg sgt BODOH! Tanda kecil kiamat dah banyak berlaku.. Ya! Yang itu aku percaya.. Tanda-tanda besar tu kita tak tau bila akan berlaku.. Jadi,x perlula nk jadi org Islam yang sengal utk percaya ramalan tu..

Jap,jap.. Aku tny korang..
Ramalan tu sapa yang buat??
Kafir!!!
Cerite 2012 tu sapa yang buat??
Kafir!!
Jadinye..
Boleh tak fikir sikit guna OTAK..
Kenapa kena percaya pada ramalan..
Percaya pada ramalan tu sendiri..
Dh masuk syirik..
Betulkan aku kalau aku salah..
C'monla..

Kita selalu kirim ribuan bende kat fb, tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berfikir-fikir.

Statement nihh??
Huh!!
Please..
Cut the crap man!!
Kalau benda tu berilmu aku memang tak fikir 10 kali..
Ye,info yg di beri memang berilmu..
Pasal tanda2 besar kiamat akan berlaku..
TAPI...


Masih ingat andaian kiamat 2012 ?
Tahun ni kan??
JANGAN percaya lagi !!!!!

Statement ni memang tak boley blala kot..
Cuba cakap dgn aku manusia bangang mana yang percaya
pasal ramalan ni??
Ramalan or andaian serupa je kot..
I don't even give a DAMN lahh pasal cerita 2012 ni..
Dalam Al-Quran dah cakap pasal kiamat yang kita x tau bila akan berlaku..
Yang kita tau cuma berlaku pada umat akhir zaman..
Iaitu kita..
Jadi,tak perlula nak ramal2 segala..
Just prepare diri kita utk dihisab nanti..
Tolongla..
Sebelum share benda2 mcm ni..
Fikir dulu..
Jangan maen share je..
Pelik betul aku..
Apa yang korang fikir masa share benda tu eak??
Apa korang pun percaya ke Kiamat tu berlaku tahun ni??
Ya Allah..


Lps tu yg pasal WALL FB tuhh..
Tu lagi satu cerita mengarut..
Yang tu aku malas nk amek port..
Sebab aku rasa benda tu isu SENGAL..

Okeylah.. Malas nk cakap banyak.. Ada otak,fikir sendiri.. Jgn letak otak korang dekat lutut sampai susah nak fikir..

p/s: Sorry,entry kali ni agak kasar bahasanya.. Aku tgh study,online sekejap tetibe nampak plak ada kwn share benda tuhh.. Hangenla aku.. huhuhu.. Peace No War yaww!!! ^__^v

Tiada ulasan:

Catat Ulasan