Pages

Jumaat, Januari 27, 2012

Quotesoftheday #5

Assalamualaikum..

Currently read Jauh Kau Pergi by Dhiya Zafira..


KEBAHAGIAAN SEORANG PEREMPUAN
TIDAK TERLETAK PADA KEMULIAAN SEORANG SUAMI..
BUKAN PADA KEHORMATAN DAN KELEMBUTANNYA..
TETAPI..
PADA CINTA YANG MEMADUKAN JIWANYA..
DAN..
JIWA LELAKI YANG MENCINTAINYA..

-KHALIL GIBRAN-

Ahad, Januari 22, 2012

Ended Semester..

Assalamualaikum..

Well,hallo guys!! Muehehehe.. Officially dekat rumah sekarang.. I've finish my third semester!! YEAYY!!! Jumaat lepas dah ada kat rumah dah.. Tapi penat,jadinya malas nk update.. Hahaha..

Third semester.. How can I said about this third semester?? It was a hectic semester,disaster and totally crazy semester.. Huhuhu.. Semester yang sangat meletihkan plus membosankan.. Yeap!! Bosan.. As my course is most bored course sebab tak ada aktiviti luar kelas.. Yeap.. Hari2 aku di isi dgn pergi balek kelas.. Kelas dari pagi smpai petang.. Kadang-kadang sampai malam.. Assignment bertimbun.. Tak masuk group project lagi.. Lepas tu dapat member of group project yang... Pfffttt~~~ Sesuatu yang sangat mencabar kesabaran aku.. Rasa nak mengamuk, mengaruk.. Tapi tak buat.. Syukurlah.. Kalau buat karang dapat pulak title mcm2 kt aku.. Huhu..

Bila final exam pulak.. Ada soalan yang totally disaster smpai aku rasa aku akan failed itu subjek.. And ada plak soalan yang senang sebijik-bijik macam aku target.. Jawab tak sampai 2 jam,dh keluar dewan.. Hahaha..

But.. Walaupun disaster.. Walaupun gila.. Tetap ada manisnya.. Situasi yang menekan menjadikan kami lebih rapat.. Kalau dulu ada budak2 yang aku tak pernah tegur,but this sem.. Semua tegur aku.. Hahaha.. Nampak tak betapa banyaknye emas dalam mulut aku.. Huehuehue.. Hey,it wasn't nice to be like me okey.. Aku peramah dengan orang yang rapat dgn aku je.. Yang tak rapat aku boleh jadi sediam-diam manusia.. Yes,it is me.. Hahaha.. Jangan ekot prangai buruk aku nehh.. ^__^

Something happen.. I'm have a little misunderstanding with a few friends.. Misdeed actually.. My fault.. Huhuhu.. And..

Someone approaching me.. Hahahaha.. Gila meroyan aku sekejap.. He's my best friend friend.. Aiyak.. Cakap melayula.. Dia kawan kepada teman lelaki kawan aku.. Haaa.. Betulla tu.. But.. We're just friends.. Hahaha.. Dia cari calon isteri.. Dan aku pulak tak ready lagi.. Amanat ibu jadi keutamaan aku sekarang ni.. Aku tak menolak dia.. Jauh sekali nak jual mahal.. It just that,aku mintak dia bagi aku masa.. Takkanla baru kenal terus nak kawen.. It is not a good way right? But,at the end.. Dia yang aku panggil Naj rasa yang aku tolak dia.. And dia dah ada yang laen.. Just let it be lahh kan.. Asalkan dia bahagia.. Dia cakap dekat kawan aku,dia nak kawen tak nak couple2 and bila aku cakap berkawan dulu dia rasa macam aku menolak dia.. Hahaha.. Aku tak taula part mana yang buat dia rasa mcm tu.. Tapi takpelahh.. Aku doakan dia bahagia.. Sebab awal-awal lagi masa nak mula berkawan tu aku dh ckp.. Kalau jumpa yang lebih baek daripada aku,just tell me.. Aku tak kesah.. (Sleypo Shimizu,aku ekot nasihat ko taukk..huehue) Aku admitla kan aku ada termarah dia one day.. Sebab masa tu aku tengah serabut dengan assignment,dia plak nak mesej aku harihari.. Huhuhu.. Aku marah ayat aku simple je 'tak ada mud ni,msj laen kali' Hehehe.. Ayat yang biasa aku guna kalau aku tak ada mood.. Sebabnye,aku tak nak kawan2 kena tempias kemarahan aku.. Style tak aku? Hahaha.. Lepas tu dia terus senyap smpaila aku tertengok dekat status tulis sesuatu yg buat aku rasa dia dh ada yang laen.. Takapelahkan.. Senang sikit kerja aku.. Muehehehe.. Let him be lahh.. Ape2 pun aku doakan kebahagiaan dia walau dgn siapa pun dia sebab dia kawan aku.. Heeee...

6 weeks of holiday.. Anything special? Nope.. Nothing kot aku rasa.. Sebelum balek JB hari tu aku dah meroyan kat Negeri Sembilan.. Kampung Ira.. Nanti aku upload gambar.. Sekarang line mcm siput.. Then,bulan 2 ntie,once adik confirm cuti,aku akan ke Pekan,Pahang.. Anis ada ajak pergi Gunung Lumut,but that one kena letak dalam kotak KIV dulu sbb tunggu adik confirm cuti dia.. Hahaha.. Tak sabar nak travel ke Pahang tu.. Pengalaman baru kalau aku lepas ke sana.. Hehehe..

Conclusion.. Chewahh.. dah macam karangan.. Muehehehe.. Semester ni berakhir dengan penuh makna.. Hahaha.. Segala yang aku lalui semester ni akan jadi kenangan dan sejarah dalam hidup aku.. Nak cerita kat anakcucucicit pun buleh.. Heeee...

MY DEAR CLASSMATES..
OMB33B..
THE MOMENT THAT WE'VE BEEN THROUGH..
TOGETHER..
WILL REMAIN..
IN
MY HEART..

LOVE YOU GUYS SO MUCH..
MAY WE MEET AT THE FOURTH SEMESTER..
WITH THE FULL OF HAPPINESS..

LOVE,
WANA..

Isnin, Januari 09, 2012

OB Oh OB.. @_@

Assalamualaikum..

Currently me sitting for my final exam..
1 paper away..
4 paper waiting..
Right now..
Tengah meroyan study OB..
Organizational Behavior..
Gila sekejap ngadap notes nehh..


I thinkla kan...

Okey,fine..
Memang ye pun..
Tapi sikit je..


Nak tido..
Tapi tak boleh..
Gara-gara nescafe 3in1 yg aku minum ptg tadi..


Kalaulah boleh buat mcm ni..
Huhuhu..
Kek..
Sedapnyee..


I think I need this..
Relaxation..
Hahaha..
(meroyan ko wan,x pena2 pergi,nk pergi plak.. Muehehehe..)

Khamis, Januari 05, 2012

Quotesoftheday #4

Assalamualaikum...

Currently reading Percaya Ada Cinta by Ryana Adrina..

Hidup Seorang Anak Adam di Muka Bumi Ini Tidak Akan Terlepas dari Ujian-NYA.
Kadangkala, Kemanisan Hidup Itu Allah Pinjamkan Sementara Waktu
untuk Kita Sama-sama Bersyukur dengan Kekuasaan-NYA.
Kalau Perjalanan Hidup Hidup Kita Semua Mengikut Aturan yang diRancangkan
Tanpa Sebarang Kesulitan, Pasti Membosankan..
-Syed Azhar-Percaya Ada Cinta-


p/s: Siapa cakap novel Melayu mengarut? Kalau kita pandai memilih cerita dan menghayati.. Banyak pengajaran yang kita boleh dapat.. Kita akan rasa novel Melayu itu mengarut kalau kita baca lps tu berangan bukan2.. Eh,actually bukan novel tu yang mengarut.. Tp otak org yang baca tu yang kuning plus lemb.... Oppsss.. ^__^ Enjoy your day! Peace No War yaww!! =)

Rabu, Januari 04, 2012

Assalamualaikum..

My frenz share this at Facebook..

Masih ingat andaian kiamat 2012 ?

Tahun ni kan??

JANGAN percaya lagi !!!!!

Sebab...

Kiamat menurut Agama Islam

... ... ... ... ... ... ... ...

- Kemunculan Imam Mahdi

- Kemunculan Dajjal

- Keturunan Hazrat Isa (AS)

- Kemunculan Yakjuj Dan Makjuj

- Terbitnya matahari dari Barat ke Timur

- Pintu pengampunan akan ditutup

- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya

- Kabus selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shj mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya

- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerusakan,

- Pemusnahan Kabah,

- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap,

- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung & bangunan akan runtuh

- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka.. Dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi


Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:

"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku buatkan tempat di Syurga baginya pada hari penghakiman kelak."


Kita selalu kirim ribuan bende kat fb, tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berfikir-fikir.


Allah berfirman : "Jika engkau lebih mengejar duniawi daripada mengejar dekat denganKu maka Aku berikan, tapi Aku akan menjauhkan kalian dari SyurgaKu"Lihat seterusnya..
Oleh: _____


Crap!! Pada aku benda ni tak payah di sharela.. Semua org tau tanda2 kiamat tu mcm mana.. Dan siapa2 yang percaya pasal ramalan Kiamat akan berlaku pada tahun ini mmg sgt BODOH! Tanda kecil kiamat dah banyak berlaku.. Ya! Yang itu aku percaya.. Tanda-tanda besar tu kita tak tau bila akan berlaku.. Jadi,x perlula nk jadi org Islam yang sengal utk percaya ramalan tu..

Jap,jap.. Aku tny korang..
Ramalan tu sapa yang buat??
Kafir!!!
Cerite 2012 tu sapa yang buat??
Kafir!!
Jadinye..
Boleh tak fikir sikit guna OTAK..
Kenapa kena percaya pada ramalan..
Percaya pada ramalan tu sendiri..
Dh masuk syirik..
Betulkan aku kalau aku salah..
C'monla..

Kita selalu kirim ribuan bende kat fb, tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berfikir-fikir.

Statement nihh??
Huh!!
Please..
Cut the crap man!!
Kalau benda tu berilmu aku memang tak fikir 10 kali..
Ye,info yg di beri memang berilmu..
Pasal tanda2 besar kiamat akan berlaku..
TAPI...


Masih ingat andaian kiamat 2012 ?
Tahun ni kan??
JANGAN percaya lagi !!!!!

Statement ni memang tak boley blala kot..
Cuba cakap dgn aku manusia bangang mana yang percaya
pasal ramalan ni??
Ramalan or andaian serupa je kot..
I don't even give a DAMN lahh pasal cerita 2012 ni..
Dalam Al-Quran dah cakap pasal kiamat yang kita x tau bila akan berlaku..
Yang kita tau cuma berlaku pada umat akhir zaman..
Iaitu kita..
Jadi,tak perlula nak ramal2 segala..
Just prepare diri kita utk dihisab nanti..
Tolongla..
Sebelum share benda2 mcm ni..
Fikir dulu..
Jangan maen share je..
Pelik betul aku..
Apa yang korang fikir masa share benda tu eak??
Apa korang pun percaya ke Kiamat tu berlaku tahun ni??
Ya Allah..


Lps tu yg pasal WALL FB tuhh..
Tu lagi satu cerita mengarut..
Yang tu aku malas nk amek port..
Sebab aku rasa benda tu isu SENGAL..

Okeylah.. Malas nk cakap banyak.. Ada otak,fikir sendiri.. Jgn letak otak korang dekat lutut sampai susah nak fikir..

p/s: Sorry,entry kali ni agak kasar bahasanya.. Aku tgh study,online sekejap tetibe nampak plak ada kwn share benda tuhh.. Hangenla aku.. huhuhu.. Peace No War yaww!!! ^__^v