Pages

Rabu, Disember 28, 2011

Entry Riak.. ^__^v

Asslammualaikum..

Hahaha.. Just wanna show my Cik Kenari yang aku selalu sebut in my entry..
Tapi upgrade versionlah.. Yg lama aku x sempat nak snap..
Yang ni pun aku snap masa kt bengkel tadi..
Cik Kenari ni masuk bengkel sbb dh bnyk sgt yg rosak..
Central lock problem,clutch bising,allignment begegar..
Bos kta kereta dh lama.. Mmgla jadi mcm tu..

Ohh.. Btw,ini Inche Myvi.. New in my family..
Ni masa buat markup dekat bengkel tadi aku snap..
Lps ni,inila yg aku bawak balek Puncak..
Cik Kenari tinggal rumah..
Ekceli,dowgrade sebenanye..
Cik Kenari 1.5.. Inche Myvi ni 1.3 je..
Bawak 100 dh berat dah..
Jadinye,aku kena praktik balek cara pemanduan berhemah..
Heeee...
Selalu Cik Kenari aku tibai 120,130..
Yg ini tak boleh dah..
Huhuhu..
Bos ckp,this one dia tolong bayar sampai aku dapat kerja..
Once aku dpt kerja,aku kena bayar sendiri..
Okeylakan,takkanla nak dia bayar smpai abes..
Melampau haih..
Aku yg sedap2 guna,dia plak kena bayar..

Okeit.. Ini Cik Kenari.. The most loved car..
Banyak jasa kereta ni kat aku..
Kereta ni jugakla yg bnyk kali jadi saksi suka duka aku..
Aku pernah menjerit gembira dlm kereta ni..
Aku jugak pernah menangis tersedusedu dlm kereta ni..
Rasa sayang nak tinggal kt sini..
Dalam kereta ni jugak aku pernah bergaduh..
Hahaha..
Sometimes those thing is not a valuable..
But,for me it was the precious one..
Pernah tak dgr org ckp,Bila kita lakukan benda2 yg grand,ia tidak bermakna..
Sebaliknye,dgn hanya mengingati perkara2 kecil itu sudah cukup bererti..
Well,aku memang pelupa.. Seriously..
But,sometimes the memory comes to my mind unconciously..
And that small memory that will make me smiles..
Always..

Aku bukan kawan yang baek.. Yeap,I know it.. Aku jugak bukan anak yg baek.. Yeap, I know it.. And aku jugak bukan Hamba Allah yang baek.. That one of course.. Kalau aku Hamba Allah yg baek,aku tak mengumpat org (Hahahaha..) Aku tak maki2 org.. Yeap, I know that.. Ini entry Riak? Yee,ini entry riak.. Aku nk tunjuk kt korang aku ada 2 kereta sekarang.. Bukan 2 tp 3.. Cik Exora tak ada kt rumah,jdnye x sempat nk snap.. Hahaha... Riak tak aku? Sila boo kalo korang rasa aku riak.. ^__^ But,mostly aku nak ckp.. Kereta2 ini banyak kenangan pada aku.. Banyak jasanya pada aku.. Mungkin org laen boleh ckp 'Jgn nk menunjuk kereta ko bnyk,kena curi nanti baru tau..' But for me.. I'm just sharing this 2 pictures as they are part of my life.. Kenari tu aku dah bawak ke hulu hilir since aku dapat lesen masa form 6 bawah.. Dgn kereta tulahh aku pergi sekolah hari2.. Kereta tu jugak yang aku bawak balek Puncak Alam.. And now,kereta tu akan di ganti dgn yg laen which it will give the same jasa pada aku.. Yang akan aku bawak ke hulu hilir pergi balek kuliah,pergi sana sini.. For me yg alone,kereta pun kadang2 boleh jadi teman terbaek kan.. Ahh! korang takkan faham apa yang aku rasa.. Dgn kereta pun aku boleh jadikan lawan cakap bila rasa itu datang.. The feel of being lose,being alone,being sad.. No one will understand that..

Well,ape2 pun.. Aku cuma nk share members of my family.. Itu aje.. Kenapa tak share gambar ahli keluarga je? Utk soalan itu aku cuma boleh ckp 'untunglahh sapa yang ada gambar family dan bersyukurlah..' =)

Until next entry.. Wassalam..

2 ulasan:

  1. gile laju bawak, bawak 30 jadi la

    BalasPadam
  2. aiyak.. dekat highway nak bwk 30 ke?? abes pak cik bas and lori sekalian hon.. hahaha

    BalasPadam