Pages

Khamis, November 17, 2011

Entry Biol.. :*)

Assalamualaikum..

MERDEKA!!! Hahahaha.. Today is independent day for me!! (err.. for this week only..) Doesn't matterlah kan.. Yang penting hari ni MERDEKA! Sebab? Hari last minggu gila untuk aku.. I had to face 3 quiz for this week and I've 2 quiz for today! Commonla for student kan.. Yeah i know.. But still,it was frustating,stressing,tentioning and all the 'ing'lahh.. Heeee...

AKU NAK ADIK!!!

Kau dah kenapa?

Yeap,aku nak adik..
Seriously.. Dari dulu lagi aku dh ckp dekat ibu aku nak adik.. Tapi permintaan tak di layan.. Huhuhu.. Tak apelahh.. Kenapa aku nak adik? Sebab aku nak buat kawan.. It was so frustating being alone at home when ibu goes out somewhere and all sisters is working.. I'm the youngest one and jarak aku dgn kakak aku agak jauh dalam 3,4 tahun gitu yang menjadikan kitorang tak rapat.. Bergaduh selalu.. Huhuhu.. @_@

Aku suka budak-budak.. Tapi aku tak suka budak-budak mulut 'busuk' a.k.a mulut jahat.. Memang makan penamparla jawabnya.. Heeee... Back to story.. Ya,aku nak adik.. All this while I just keep what I feel,my secret is my secret,tak ada sapa pun tau,sebab aku tak tau nak cerita kat siapa.. Kalau cerita dekat kakak aku tu karang habesla kecoh 1 rumah.. Tak boleh,tak boleh.. ^__^




Ya,aku nak adik.. Sebab aku jeles bila tengok kawan-kawan aku beli baju,mainan untuk adik-adik diorang.. I want to feel that too!! Aku nak rasa perasaan seorang kakak yang beli something untuk adik dia.. Aku nak rasa perasaan 'itu'.. The happiness.. The joyish when looking at their happy face when seeing me as their sister buying something for them.. Sirius aku jeles bila tengok Badar beli baju untuk adik dia and bila Faz belikan jam untuk adik dia..

comel kan dia.. =)

Dulu masa kecik-kecik tak rasa sangat.. Tapi bila dah besar,the feel of being alone makin terasa.. Lagi-lagi bila balik rumah cuma tinggal aku dengan ibu.. Bila Ibu keluar pergi mana-mana aku tinggal sensorang,perasaan tu makin kuat.. Tak tau nak berbual dgn siapa,tak tau nak buat apa.. Just sitting at the sofa,read novel,online.. Tengok tv pun dah malas dah sebab tak ada kawan.. Nak makan pun malas sebab bosan makan sensorang.. Yes!! it was boring eating alone.. =..=''

Maybe.. I said maybe.. Korang rasa aku 'untunglaa' jadi anak bongsu.. Semua dapat.. Yeap,I got all I want,I admit that.. But the reality,Ibu trying to fullfil all my needs so that aku tak rasa bosan.. Itu purposenya.. Firstly of coursela sebab Ibu sayang aku.. But the second reason sebab Ibu tau aku bosan.. Aku nak keluar rumah berkawan denagan jiran-jiran pun susah sebab jiran aku semua lelaki.. And again I'm just laid on my bed with all the novels yang bak kata Ibu dah boleh buat timbus aku tu.. Bosan,memang sangat bosan.. Korang boleh kata 'Untunglaaa jadi anak bongsu' tapi pada aku 'Untunglaaa korang ada adik' sebab korang ada kawan kat rumah.. Ada kawan bergaduh,ada kawan bercerita,ada kawan ketawa,nak nangis pun ada.. And think about me doing that all alone.. (+_+)
REALLY FRUSTATING!

Walaupun,mungkin adik-adik korang tu degil,nakal.. Tak apalah kan.. As long as diorg tak buat something yang menjatuhkan maruah keluarga,kira okey lagi.. At least korang ada kawan nak buat kerja gila or menggila kat rumah.. If me,at home.. Buat kerja gila sensorang,lama-lama aku yang gila.. =.=''
Hahaha..

Jadinya,bersyukurlah sapa-sapa yang ada adik tu ye.. Kalau korang tanak adik korang tu,bagi je kat aku.. Aku nak.. Hahaha..
Or ada sapa-sapa yang sudi nak jadi adik aku tak?
Sekejap pun tak apa?
Ekot aku balik JB..
I want to feel the feeling of being a Sister..
Not younger sister..
But Big sister.. =)


Tengok,tengok.. Adik beradik landak ni pun
cute tau.. Kalau dapat,mmg aku picit-picit..
Hahahaha..


Wassalam..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan