Pages

Khamis, November 24, 2011

Abang Technician..

Assalamualaikum..

Hai.. Sebelum meneruskan isi kandungan entry.. Aku nk warning,tajuk entry tidak ada kena mengena dengan aku.. Okeh.. (Sleypo Shimizu saya tahu apa yg anda fikir.. -..-'' )

Jam Cik Lappy dah pukul 1.55 pagi.. Tapi aku and roomate tersayang stay.. Na,na,na.. Bukan stay sebab study.. Roommateku Nasuha tgh layan cerita korea.. My Girlfriend is Gumiho kalau tak silap aku.. Aku tak minat cerita tuhh.. Huhuhu.. Aku pulak stalker profile and blog orang dari tadi.. Hahaha..

Tengah-tengah stalker profile one of my frenz since childhood lagik.. Aku jumpa ini..


Budak Technician

Ahaha.. Another sarkastik blog yang aku jumpa selepas Blog Akim Iqbal and The Famous Abang Zam..

Kenapa aku suka blog-blog mereka ini? Sbb pada aku, mereka berani.. Berani meluahkan ketidakpuasan hati diorang secara terbuka.. Hahaha.. Hoping to be like them one day.. ^__^

Then,dalam Blog Budak Technician tuhh..
I found this..

MLM..

Aku setuju dengan apa yang dia cakap.. Sebab as far as I know, lelaki yang blogger tu sebut is Ustaz yang tidak di tauliah.. Maksudnya, orang-orang sekeliling yang tiba-tiba panggil dia ustaz.. Aku tak tau kenapa dia dipanggil ustaz.. Aku tak suka dia dari dulu sampai sekarang.. Hahaha.. Apa yang aku tau,dia ialah rockers yang kembali ke pangkal jalan.. Apa yang dia buat masa jadi rockers dulu aku tak ambil tau and tak mau ambil taulah sampai kena guna ayat kembali ke pangkal jalan tuhh.. =)

I'm wondering..

If rockers yang kembali ke pangkal jalan ni di panggil ustaz, kenapa tidak Malek Noor seorang ahli bina badan yang dulu hidupnya bergelumang dengan dosa masa dekat luar negara,tapi sekarang dah bertaubat tak di panggil Ustaz? Why? Why? Why? Can anyone give me the answer?

Kenapa?

And I'm wondering again..
Err.. Wondering yang ini tak payahla aku bagitau.. Karang jadi kontroversi..
Susah pulak aku.. Huhuhu..

Err.. Mintak mahapla kepada siapa-siapa yang jadi die-hard-fan ustaz rockers tu yehh.. Aku lagi prefer Malek Noor tuhh dari ustaz itu..

Malek Noor bukan ustaz.. Yeap,I know that.. But,1 question perlu ke dia jadi ustaz baru taubat dia di terima? Sesungguhnya Allah menerima taubat semua HambaNya selagi taubat yang dilakukan itu adalah taubat sebenar-benar taubat.. Dan bagaimana taubat yang sebenar-benar taubat itu? Iaitu Taubat Nasuha.. Taubat dengan sesungguh hati dengan janji tidak akan mengulangi kesilapan lampau..

Betulkan aku kalau aku salah.. Aku bukan pandai sangat nak cakap bab-bab agama ni.. Haip! Aku bukan nak cakap ustaz itu taubat tak bersungguh ke ape eak.. Don't get me wrong.. Taubat tu urusan dia dengan Allah.. Aku cuma nak cakap,aku lagi suka Malek Noor tu.. Sebab.. Dia akan menceritakan kembali kesalahan lampau dia untuk dijadikan iktibar kepada kita semua.. Aku pernah tengok one talk show dia dgn Dr. Fadzillah Kamsah and siapa ntah sorang lagi,aku tak ingat..(hah! dgn Amy Search lahh.. Ingat dah.. =)) Kat Astro,masa raya tahun lps kalau tak silap aku.. Dia menangis bila menceritakn balik segala kesalahan lampau dia.. And the truth,aku nanges masa tu.. Huhuhu..

Panjang kalau nak cerita.. Tak cukup page plak karang.. Hahaha.. Agak sirius topik yang aku bawak kali ni yee.. Hahaha.. Sekali-sekala tak ape kan..

Okelahh.. Mata aku dah saket.. Badan pun dah penat.. Roommate tersayang Si Nasuha Baharun sedang berusaha mengabeskan sekotak tisu yang ada dalam bilik kami.. Tak larat aku nak melayannya haih.. Feeling kamu sorangsorang yee.. Saya nak tido.. Selamat Malam..

Wassalam..

Isnin, November 21, 2011

Tahniah Harimau Muda!!

Assalammualaikum..

Hahaha.. Aku tak tengok,cuma dengar jiran-jiran aku menjerit macam nak runtuh rumah je.. Sebab rumah sewa aku tak ada tv.. Harap maklum ye.. Tapi aku tetap sokong pasukan Malaysia! Yeahh!!

Tahniah Harimau Muda,kalian dah memecahkan rekod Malaysia yang suram dalam arena bola sepak selama beberapa tahun ini.. It was Really great! Awesome! Fantastic! Incredible! Ape lagi? hahaha.. Tak tau dah.. Again CONGRATULATIONS!!!!!!!! (aci tak kalo aku cuti esok sempena kemenangan Malaysia nihh? Cuti ye bukan ponteng.. Ekekeke.. )

Go Young Tigers!!!

Ni ke team yang di main?
Aku tak tau.. maen amek je nihh..

Go Malaysia Go!!

Kita dgr plak ape alasan Indon kali ni..
Hari tu laser.. -..-
Kali ni ape plak?? Hahaha..

TERBAIKK!!!!


YEAHHH!!!!


Wassalam.. =)

Ahad, November 20, 2011

New Look.. Again.. =_____=

Assalamualaikum..

Hai.. Heeee.. Saja tukar background.. Lagi..

Well,sebenarnye aku masih mencari theme yang kena dgn blog aku yang cacamerba nehh.. Aku ni blue crazier,pantang nampak warna biru semua comel.. Huhuhu.. Tp background blue theme tak banyak plak.. Yang ada pun tak berapa nak kena dengan jiwa.. Yelahh kan corak bunga2,kupu2,love2 bagai.. Adoii.. Blog aku bukan blog romantik pung ;p plus aku tak minat corak2 begitu.. hik9..

Aku nak cari yang simple je yang sesuai dgn diri aku yang sememangnye simple and poyo nehh.. pfftt~~~ So,trying this one.. Ala-ala beach.. Poyo je aku rasa.. hahaha.. Any objection? Kalau nak kutuksilakutuk,kalaunakpujisilapuji.. Hahaha... Tapi kalau nk kutuk bagi alasan yerr.. ;)

Until then.. Wassalam..

Di Pagi Hari.. o_O

Assalamualaikum..

Okeit,first of all aku nak minta maaf dulu.. Sebab ape? Heeee.. I want to reveal a secret here.. Aku tak pernah stalk blog-blog yang follow aku.. Maksud aku,aku tak pernah baca entry-entry terdahulu mereka.. Saya minta maaf yee.. Bukan sengaja,tp tak ada masa..

Currently sekarang ni cuma 2 blog sahaja yang aku dapat baca dari awal.. Sleys and Fafaz.. Tapi,tu pun belum habes.. Minta maaf yee.. And baru aku perasan ada 2 orang follower aku yang tak ada link diorg kt situ.. Huhuhu.. Tak dapat nak follow balek.. Tolong tinggalkan link korang kalau korang baca entry ni.. Aku bukan tak nak baca tp ntah kenapa rasa mcm busy semedang.. Hari-hari ada je kerja..

Macam sekarang ni.. Jam Cik Lappy kta dah pukul 3.37 pagi and me still ngadap lappy.. Kununnya nak siapkan proposal yang kena hanta hari Isnin nihh.. But end up with aku baca blog si Sleys dari pukul 11 lebih tadi sampai sekarang.. Hahahaha.. Sewel..

Tengah-tengah syok stalk blog org tibe-tibe roomate tersayang aku si Nasuha Baharun bangun pukul 3.01 minit tadi.. Tokojut eden menengoknye haih.. o_O Udahla tu,bangun-bangun terus kemas tilam,abeh barang aku segala kejadah dia kemas haih.. (Maklum aku memang kaki sepah..) Huhuhu.. Lepas kemas,dia terus bukak buku mandarin.. Lagi sekali tokojut eden.. Hahaha.. Mapuh aku kalo dia baca.. =..='' Tekejut sebab dia ni memang liat kalo aku ajak stay.. Tido paling utama utk dia.. Yang aku pulak,tido no 2,makan,makan,makan dan makan.. (mmg patutla ko gumuks kan Wan.. =.=' ) Bukan gemukla,berisi je.. Whoa! Dusta semata-mata.. pffttt~~ Okey,diet.. =..=''

Kenapa aku stay sekarang nih? Sebab tadi aku berangan nak siapkan proposal Communication.. 1 topic dah siap,tp lagi 1 topic aku blank.. Tak tau nak tulis intro ape kejadah sume.. Seyes aku tak tau macam mana nk buat presentation berbentuk persuasive nihh.. Apa itu persuasive? Sila gugle sendiri yehh..

Petang tadi pulak,aku meronda bagai nak gila 1 Puncak Alam semata-mata nak cari kertas warna bold purple untuk buat cover proposal tuhh.. Lect nak warna tuhh.. Sampai ke Saujana Utama aku cari.. Ada jumpa tapi mahal nak mapuhla.. RM28.50 100 sheet.. Memang takla kan aku nak beli.. Aku nak 30 je kot utk classmate aku.. Yg baki 70 tuhh aku nak buat ape? Membaziak aih.. Lastnya,beli yang light purple je.. Sorry Miss Nani.. Have try my best.. Sorry eak Leha susahkan ko hari ni.. Aku tau ko penat.. Sorry.. :|

Lately ni Cik BB aku sengaja cari pasal dengan aku.. Aku tak tau ape masalah dia yang kejap2 'no device; kejap2 'no device'.. Macam harreeeemmmm betul!! Masalah dah di laporkan kepada Ma'am besar dan perkara ini sudah di bawak kepada Boss.. Dalam pertimbangan kot aku rasa.. Kalau permintaan di terima,balek JB lagi sekali aku tukar line.. Maxis plak.. Menyampah dah aku pakai Celcom nehh.. Udahla bil kdg2 ada,kdg2 tidak.. tp bayar tetap RM70.. Kata RM2 tu charge utk bil datang rumah tapi kalau dah 2 bulan bil tak datang,tibe2 dtg bil tetunggak RM140.. Memang Budus!! Makan duit org RM2.. Macam Bangang!

ID aku hilang.. Yeap.. Aku tak tau bila hilang and hilang kat mana sbb aku memang tak perasan langsung.. AKu memang jarang pakai ID tu,slalu aku sumbat dlm beg je.. Bila nampak pak guard baru aku pakai.. Syhhh... Rahsia! Hehehe.. Last aku letak kat dalam kocek beg lepas tu aku perasan benda tu tak ada dalam beg masa aku balek dari JB hari Ahad lepas.. Merata dah aku cari seminggu nehh.. Tapi tak ada.. Hmm.. 1 kerjala pulak nak kena pergi Pejabat Polis bantuan buat report segala kejadah lepas tu nak kena pergi Shah Alam plak.. Adoii.. Penatlahhh!!! Salah sendiri.. =..=''

Mood aku tengah swing sekarang.. Kepala asek ingat rumah,ingat ibu.. Silap sikit pun aku dah boleh naik angin.. Macam tadi petang,masa aku amek si Leha sebelum pergi SU,ada budak-budak maen bola kat depan rumah dia.. Masa aku nak keluar dari situ,tibe2 bola yang diorg baleng kena kt Cik Kenari aku.. Whoa!! Sirius masa tu kalau ikut hati memang aku keluar aku sepak a.k.a lempang budak 2 sekor-sekor sebab diorg langsung tak mintak maaf,amik bola blah mcm tu je.. Kurang adap betul.. Aku brenti lamala jugak,menahan marah sebenanye.. Huhuhu.. Naseb baiklahh kan aku boleh control.. Kalau tak.. Hurmm.. :| See,kecik je halnye.. Tapi aku kalau tgh swing memang mcm nila jadinye.. Sorry pada sapa2 yg pernah tekena..

Whoa! Berjela dah entry aku.. Becampur-campur plak tu.. Ada yang muntah darah karang.. Cik Ted yang dah ilang idung and tali leher dia (sorry ucu +_+) dah ajak tido.. Sebelum subuh menjelang aku kena lelapkan mata sekejap.. Sekejap pun jadilahh.. Kalau tak esok migrain.. O_o


Wassalam...

Khamis, November 17, 2011

Entry Biol.. :*)

Assalamualaikum..

MERDEKA!!! Hahahaha.. Today is independent day for me!! (err.. for this week only..) Doesn't matterlah kan.. Yang penting hari ni MERDEKA! Sebab? Hari last minggu gila untuk aku.. I had to face 3 quiz for this week and I've 2 quiz for today! Commonla for student kan.. Yeah i know.. But still,it was frustating,stressing,tentioning and all the 'ing'lahh.. Heeee...

AKU NAK ADIK!!!

Kau dah kenapa?

Yeap,aku nak adik..
Seriously.. Dari dulu lagi aku dh ckp dekat ibu aku nak adik.. Tapi permintaan tak di layan.. Huhuhu.. Tak apelahh.. Kenapa aku nak adik? Sebab aku nak buat kawan.. It was so frustating being alone at home when ibu goes out somewhere and all sisters is working.. I'm the youngest one and jarak aku dgn kakak aku agak jauh dalam 3,4 tahun gitu yang menjadikan kitorang tak rapat.. Bergaduh selalu.. Huhuhu.. @_@

Aku suka budak-budak.. Tapi aku tak suka budak-budak mulut 'busuk' a.k.a mulut jahat.. Memang makan penamparla jawabnya.. Heeee... Back to story.. Ya,aku nak adik.. All this while I just keep what I feel,my secret is my secret,tak ada sapa pun tau,sebab aku tak tau nak cerita kat siapa.. Kalau cerita dekat kakak aku tu karang habesla kecoh 1 rumah.. Tak boleh,tak boleh.. ^__^




Ya,aku nak adik.. Sebab aku jeles bila tengok kawan-kawan aku beli baju,mainan untuk adik-adik diorang.. I want to feel that too!! Aku nak rasa perasaan seorang kakak yang beli something untuk adik dia.. Aku nak rasa perasaan 'itu'.. The happiness.. The joyish when looking at their happy face when seeing me as their sister buying something for them.. Sirius aku jeles bila tengok Badar beli baju untuk adik dia and bila Faz belikan jam untuk adik dia..

comel kan dia.. =)

Dulu masa kecik-kecik tak rasa sangat.. Tapi bila dah besar,the feel of being alone makin terasa.. Lagi-lagi bila balik rumah cuma tinggal aku dengan ibu.. Bila Ibu keluar pergi mana-mana aku tinggal sensorang,perasaan tu makin kuat.. Tak tau nak berbual dgn siapa,tak tau nak buat apa.. Just sitting at the sofa,read novel,online.. Tengok tv pun dah malas dah sebab tak ada kawan.. Nak makan pun malas sebab bosan makan sensorang.. Yes!! it was boring eating alone.. =..=''

Maybe.. I said maybe.. Korang rasa aku 'untunglaa' jadi anak bongsu.. Semua dapat.. Yeap,I got all I want,I admit that.. But the reality,Ibu trying to fullfil all my needs so that aku tak rasa bosan.. Itu purposenya.. Firstly of coursela sebab Ibu sayang aku.. But the second reason sebab Ibu tau aku bosan.. Aku nak keluar rumah berkawan denagan jiran-jiran pun susah sebab jiran aku semua lelaki.. And again I'm just laid on my bed with all the novels yang bak kata Ibu dah boleh buat timbus aku tu.. Bosan,memang sangat bosan.. Korang boleh kata 'Untunglaaa jadi anak bongsu' tapi pada aku 'Untunglaaa korang ada adik' sebab korang ada kawan kat rumah.. Ada kawan bergaduh,ada kawan bercerita,ada kawan ketawa,nak nangis pun ada.. And think about me doing that all alone.. (+_+)
REALLY FRUSTATING!

Walaupun,mungkin adik-adik korang tu degil,nakal.. Tak apalah kan.. As long as diorg tak buat something yang menjatuhkan maruah keluarga,kira okey lagi.. At least korang ada kawan nak buat kerja gila or menggila kat rumah.. If me,at home.. Buat kerja gila sensorang,lama-lama aku yang gila.. =.=''
Hahaha..

Jadinya,bersyukurlah sapa-sapa yang ada adik tu ye.. Kalau korang tanak adik korang tu,bagi je kat aku.. Aku nak.. Hahaha..
Or ada sapa-sapa yang sudi nak jadi adik aku tak?
Sekejap pun tak apa?
Ekot aku balik JB..
I want to feel the feeling of being a Sister..
Not younger sister..
But Big sister.. =)


Tengok,tengok.. Adik beradik landak ni pun
cute tau.. Kalau dapat,mmg aku picit-picit..
Hahahaha..


Wassalam..

Isnin, November 14, 2011

Quotesoftheday #2

Assalamualaikum..

Still in the same novel.. Wasilah Cinta Weera..

~PUDARLAH KEBAHAGIAAN SEORANG WANITA JIKA DIA
TIDAK MAMPU MENJADIKAN SUAMINYA TEMAN YANG TERMULIA..~


Wondering..
If I've a husband,
can I make him
'teman termulia'?

Keep wondering...

Ahad, November 13, 2011

Quotesoftheday..

Assalamualaikum..

Found Something in the novel that I read right now..

KESEMPURNAAN DALAM BERSAHABAT
ADALAH DENGAN SALING BERWASIAT DI DALAM KASIH SAYANG,
KECINTAAN, KESETIAAN, KELEMBUTAN DAN PERHATIAN..

~Wasilah Cinta Weera by Rose Harissa~

Thinking about all my frenz..
Am I being good to them or not?
Am I good enough in being frenz with them?

Wassalam..

Sabtu, November 12, 2011

Dialog Sengal ibu dan Anak (",)

(gambar hiasan semata-mata)


Anak : Tanak balek Puncak!!!!

Ibu : Tanak balek ye sudah..
Senang je ibu kawenkan nanti..

Anak : =.=''
Ibu ganti tempat org bu..

Ibu : Boleh.. Nanti hari ahad biar ibu yg balik..
Ko duduk kt rumah diam2..

Anak : Boleh jugak tuhh..

Ibu : Nanti bagi ibu ic ko,lesen semua..

Anak : Nak buat ape?

Ibu : Laaa.. Kata suruh ganti ko..
Nak ganti kenala jadi mcm ko..
Muka bakob..
Pakai specs..
Pakai baju sempoi2..

Anak : =..='''

Jumaat, November 11, 2011

Moodprotes..

Assalamualaikum.. And Salam Sejahtera..

First of all nak minta maaf dulu sebab sekarang ni jarang sgt dpt hapdate.. Busy? Itu salah satu alasannya.. But mostly,malas sebenarnya.. Mood nak menaip tu tak ada.. Hahaha..

Secondly,me wanna wish come back to one of my blogger frenz a.k.a classmates a.k.a my frenz Fafaz Adnan cz dah kembali ke dunia blog..

WELCOME FAFAZ!!
do visit her blog..
Nice one..
don't believe aaa??
Believe lahh..
=)

Ada 3 hari lagi before aku balik Puncak Alam.. Macam biasala kan,bila dah dekat rumah nak balik kampus,memangla berat hati.. Tak nak balik boleh? Ada sapa-sapa yg nak ganti tempat aku kat situ tak? mcm cerita 3 Idiots tuhh.. Ngeeee~~~ Untunglaaaa... Kalau ada.. (+_+)

Dah hampir 3 bulan aku naik semester 3 tahun ke2 di UiTM Kampus Puncak Alam.. Ketensenan mula terasa.. Well,aku jarang stress psl study tapi bila naik sem 3 ni.. Awal-awal dulu tak rasa sangat.. Tapi bila semua lecturers rushing buat quiz,mengajar laju,assignment bagi masa 2,3 hari je.. Due date group project berderet-deret.. Dgn company interview tak tentu hala.. Aku mula terasa ketensenan nye tu.. Cuma belum overload je.. Aku still boleh manage.. Aku risau sebab 3 subjek quiz aku failed.. Adoii.. Sangatla saket.. =..='''

Walaupun dh failed tp aku tetap mcm ni.. Poyo je muka.. Hmm.. Dah nama pun Budak Poyo Life kann.. memang poyo jela aku nihh.. Heeee.. Aku tak reti nak tunjuk muka risau ke ape.. mcm ni jela muka aku.. Ngeeee... Hey! Aku bukan hati batu tau.. I still have a feeling,tp tak ketara.. Haaa.. Thats the word.. =)

Bila dah tensen tu mulala aku nk protes.. Ckp berapi-rapi tapi sama je.. Hahaha.. Biasalakan.. Manusia.. Aku bukan perfect sangat pun.. But,I'm still trying nak cuba focus on study.. Sebab aku ni suka memain.. Baca buku 10 minit,hadap 'mukabuku' 30 minit.. Macam mana nak lulus quiz.. Haish! Ada sapa-sapa yang boleh bagi aku tips nak hilangkan sikap 'playing around' aku ni tak? PLEASE,PLEASE.. I'M BEGGING YOU..... (*__*)

Sekarang,aku protes tanak balik puncak.. Mama dah penat beleterkan aku agaknya.. Sampai bila aku ckp tanak balik je Mama balas 'bagusla,tak membazir duit ibu nak tanggung ko belajar' Perghh.. Ayat sentap tuhh.. Ada yang tersirat di sebalik yg tersurat.. Kena faham-faham sendirilakan kalau dah keluar ayat sentap macam tu.. Huhuhu.. No worries Ibu,I'll continued my study till the end with flying colours Insya-Allah.. Harap-harapla kan.. Amin..

Wassalam..

p/s: In consideration nak off blog cz skrg jarang sgt dapat hapdate.. Any opinion? =)

Ahad, November 06, 2011

Raya Haji Hari Ini,Tahun Ini..

Assalamualaikum.. Salam Sejahtera..

Agak lama menyepi.. Maaf.. Sangat,sangat sibuk sejak akhir-akhir ni.. Hampir 3 minggu kami warga OMB33B,OM221, Fakulti Pengurusan Perniagaan menggila dengan quiz dan assigmnet.. Sangat tertekan sebab hampir setiap hari kami ada quiz..

Fakulti Pengurusan Perniagaan? Oh,oh.. Aku belum pernah bagitau lagi kan.. Sejak 1 September 2011,Fakulti Pengurusan dan Teknologi Pejabat sudah tidak wujud dan di ganti dengan FPP.. Kami bergabung dan ada beberapa lagi fakulti UiTM yang bergabung.. Cuma aku tak tau fakulti ape dan tak nak ambil tau sbb aku langsung tak setuju gabung2 nihh.. ==''

Okeit,sebenarnya,aku tgh cuti mid term.. So,sekarang dekat rumah.. Cuti mid-term,plus cuti raya haji sekali.. So..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA!

Macam tak meriah raya tahun ni.. Sebab mama tak berapa sihat.. Terasala jugak kan sebab mama baring dalam bilik je.. Masa aku sampai Jumaat malam kelmarin pun mama dah selesema.. Semalam busy memasak,sebab cuma aku dgn mama je yg ada dekat rumah.. Mama jadi maken tak sihat.. lepas masak semalam,mama terus tido.. Pagi ni,aku tak dapatla nak pergi masjid.. Takkan nak tinggal Mama sorang2 kt rumah.. Mujurla lps solat raya abang dgn kakak2 aku balek.. Kalau tak memang aku dah meraung dekat rumah nihh sbb sensorang sambut raya.. =..=''

Walaupun cuti,aku tetap bergelumang dengan buku sama macam masa aku ada kuliah hari-hari.. Kenapa? Sebab naik cuti nanti aku akan ada quiz dari hari Selasa sampai hari Jumaat.. Hari-hari ada.. A little bit stress but like my mum said 'Kata nak belajar,kenala lalui semua tu.. Biarla susah sekarang daripada susah masa akan datang..' I keep that word in my mind..

Semoga ibadah korban kita pada tahun ni mendapat Rahmat dan Keberkatan daripdNya.. Amin..


Wassalam..