Pages

Ahad, Oktober 02, 2011

Long Time No See.. =)

Assalamualaikum..

Hai.. Hmm.. Last entry was on 24 Sept 2011.. Today is 2nd October 2011.. Baru seminggu kan.. Berhabuk je baru.. Kuis-kuis sikit hilangla habuk tu.. Jadinya ni entry 'pembersihan' la kan.. Hahaha..

Ingat tak aku janji nak cerita something bila aku dah sihat? Well,walaupun hanya badan yang sihat dan hati aku masih totally sick.. Tak apelah.. Aku cerita jugak..

Masa on the way nak pergi Club House tu,aku lalu depan Sunway Pyramid tu.. Slow jela aku bawak sebab hujan,jalan pun agak licin.. Masa tgh drive,tibe2 aku dgr bunyi tayar bergesel atas tar.. Aku pusing kanan,kereta Gen-2 Putih,bepusing dekat lorong tgh.. Aku dekat lorong kiri masa tu.. Dan Gen-2 tu bepusing dekat je dgn belakang kereta aku.. Mujurla,aku dah lepas dr kereta tu.. Kalau tak aku rasa mesti kena kalau tak banyak pun sikit mesti kena belakang kereta aku.. Tekejut! Takut.. Kaki aku menggigil.. Tgn aku sejuk.. Aduh!! Memang takut abes sbb first time nampak kereta bepusing depan mata.. Naseb baek masa tu semua driver bawak slow je,and Gen-2 tu tak bertembung dgn mana-mana kereta.. Kalau bertembung,lagila aku kecut perut.. Silap2 tak sampai aku kat Club House kakak aku tuhh... Whoa!! Nightmare lahh.. Okey,fine,over.. =..=''

Okey,habis cerita menakutkan diri sendiri tuhh..

Hari ni Second day of October.. Tomorrow is the day.. The day of what?? Esok korang taula.. Ahahaha.. Nothing special.. Next week hari Jumaat aku nk balek kampung.. Mama dah bagi Green light.. Whoa!! Sukanya.. Aku insist nk balek kampung kali.. Nak tenangkan hati.. Few weeks di sini.. Hati aku mcm kena lenyek dgn Bulldozer.. So much thing happened sampai aku dah tak tau mcm mana nk kembangkan balek hati aku yg dah penyek nihh.. Aku tak suka marah sbb kalau aku marah aku akan nangis,kalau aku nanges mata aku saket,bila mata aku saket,aku tak boley tido,bila tak boleh tido aku pening kepala.. Seboleh-bolehnya aku tahan hati supaya tak marah.. Tapi,tak taula.. Mungkin sebab dh banyak sgt tahan hati sampai hati aku pun dah tak boleh di tahan.. Di tambah dgn kepenatan melampau yang aku rasa sekarang ni.. Membuatkan aku terlebih sensitif.. Ahahaha.. Sounds weird for me..

Penat.. Aku sangat,sangat penat.. Sangat penat sampai 2 kali aku demam dalam seminggu ni..

Hmm.. Pernah tak korang rasa korang dah jumpa someone yang korang boleh share everysingle thing with him/her.. But,at the end they the person who betrayed you.. Pernah tak korang rasa dia adalah kawan terbaik pernah korang ada,tapi hakikatnya,dia cuma mengambil kesempatan ke atas korang.. Pernah tak korang rasa,dia adalah sahabat sejati yang amat memahami,tapi hakikatnya dialah manusia bertopeng serigala yang menggigit korang dari belakang.. Pernah tak korang rasa,dia adalah yang terbaik yang pernah korang miliki,tp hakikatnya korang adalah mangsa utk di pergunakan.. Pernah tak?

I'm just sharing what happen to one of my frenz.. Dia kesian kat org,tp org tak kesian pun kat dia.. Dia dipergunakan sebab sifat kasih sayang dia yang terlalu banyak melimpah ruah sampai dgn mudah dia dipergunakan atas tiket 'KAWAN' Inilah namanya 'KAWAN MAKAN KAWAN' Pergi jahanam dpt kawan mcm nih.. Kalau tak boleh jadi manusia yang baek sekalipun,cubala jadi kawan yang baek.. HUH!

Ya,aku admit,aku bukan manusia yang baek,aku juga bukan kawan yang baek.. But,at least,aku cuba.. Aku cuba jadi baek walaupun aku selalu GAGAL.. Ya,aku selalu GAGAL.. Aku GAGAL jadi seorg yg baek kerana wujudnya manusia2 yg hanya tahu menuduh,mendgr dr sebelah pihak dan kemudian meletakkan seluruh kesalahan di bahu org tanpa mahu mendgr penjelasan atau mengkaji apa berlaku,bersikap talam 2 muka,berlagak kononnya dialah manusia suci walhal dialah yang menjadi dalang membawa cerita ke sana sini.. Dgn org ni ckp laen,dgn org tu ckp laen.. DAMN!! Sbb manusia BODOH mcm nila,umat manusia tak pernah hidup aman.. Hidup dalam prasangka dan syak wasangka.. Saling menuduh.. Memfitnah tu dah jadi perkara biasa,seolah-olah itu bukan 1 dosa.. BODOH!!

Marah ke?

Ya,aku marah.. Aku marah sbb aku juga mangsa manusia talam 2 muka.. Dgn aku dia kutuk org tu,dgn org tu dia ngadu yg bukan2 pasal aku.. Dan aku,hanya berdiam diri sebab aku rasa tak guna sekalipun kalau aku bela diri kalau tak ada yg percaya sbb mereka tak kenal aku,dan tak pernah cuba utk kenal aku.. So,berdiam diri adalah cara terbaek.. Aku takkan sesekali tampil utk bela diri.. Nak ckp ape,ckplahh.. Betul @ tidak apa mereka ckp,itu antara mereka dgn Allah.. Aku tak kesah dan pernah ambil tahu sbb aku ada org yg memahami aku,yg tau aku bukan manusia seperti yg mereka ckpkan tu.. Aku ada Hanim,aku ada Zahidah.. Aku jugak ada Azura,Anis,Along,Suhana.. Ramai lagi yg dah kenal aku dari aku kecik,sampai sekarang..

Ya,aku bukan manusia baek.. Tapi aku cuba jadi baek.. Ya,aku bukan ank yg baek,tp aku cuba utk jadi baek.. Ya,aku bukan kawan yg baek,tp aku cuba utk jadi baek.. Ya,aku bukan pelajar yg baek,tp aku cuba jadi baek.. Apa sekalipun,AKU BERUSAHA UTK JADI LEBIH BAIK..

Wassalam..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan