Pages

Isnin, Ogos 22, 2011

Elis Damia Hana.. WELCOME!

Assalamualaikum..

Hai! 5 hari tak update.. Sorry,tak berapa sihat.. Masuk hari ni dah 3 hari saket tekak dan dah 3 hari jugak aku tak keluar rumah.. Sbb bila keluar rumah sekejap je pun,bila masuk rumah balek mesti migrain.. So,duduk melepek depan lappy online and baca novel.. Online pun,tp mcm tak larat nk taep panjang2.. Penat sgt rasa badan ni.. Tadi pun mintak tolong kakak aku yang bank in duit novel aku beli online.. Serius aku tak boleh kena Cahaya Matahari.. Pening lalat jadinya aku nanti.. Entah kenapa.. Aku duduk dekat depan n pun,langsir semua betutup.. Huhuhu.. dah mcm ape dah..

A story to share.. Keluarga aku ada ahli baru.. Elis Damya Hana.. Anak ke3 from my bro.. Jadinya sekarang aku ada 6 ank sedara.. Aduhai! Terasa tua diriku ini.. Ekekeke..

Actually dah sebulan lebih dah baby ni.. Tp sbb dia lahir tak cukup bulan,dekat 3 minggu dalam inkubator.. Pastu kena jangkitan kuman lagi.. baru 2 minggu ni dia keluar..

Disebabkan Mak Cik-mak cik nya busy mengalahkan menteri sampai tak ada masa nk menjengah ank buah sendiri.. Maka,semalam,Damia ini dengan rendah hatinya datang melawat mak cik-mak cik yg busy mengalahkan menteri ini.. Ekekeke..

...Berbuka bersama.. Tersangatla halus ank sedara aku yg sorang ni sampai neneknya sendiri takut nk pegang.. Berat 2 kilo lebih je.. Tu pun masa aku pegang rasa mcm tak sampai sekilo.. Alahai ank buahku!

Comel,tapi kuat tido,kuat nyusu,melalak pun kuat.. Geram aku di buatnye.. Naseb baek kecik,tak sampai hati aku nk mendera.. Ekekekeke.. Ank sedara aku semua takut dgn aku.. Aku pun tak tau kenapa.. Kalau diorg degil mesti mak diorg ckp mcm ni 'Ibu ckp dgn Busu nanti.."' Dan mereka2 akan terus duduk diam2 tak bising.. Hadoii!! Kakak dan kakak iparku.. Apakah salah adikmu ini? Haish! Aku tak garangla.. Cuma tegas.. Kalau diorg buat kerja2 yg aku tak pernah buat masa aku kecit dulu,ada cuma tegur dgn suara agk tinggi.. Tu je.. Tu pun diorg takut.. Padahal semua dah besar gajah..

Ank buah aku yg sulung
Muhammad Zul Azri dah tingkatan 1,genap umur dia 13 tahun semalam.. Ank sulung kakak aku..

Yang ke2,Balkis Roslan,darjah 5.. Ank ke2 kakak aku..

Yg ke3,Muhammad Zul Amirul,Darjah 2.. Ank sulung abang aku..

Yg ke4,Muhammad Zul Luqman,5 tahun..Ank ke3 kakak aku..

Yg ke5, Elis Natasya Syuhada,4 tahun.. Ank ke2 abang aku..

and Damia nilah yg kecik sekali.. Ank abang aku.. Ehehehe..

Semua takut dgn aku.. Aku pun tak faham.. Kalau diorg tgh bising2,nampak aku je mesti senyap terus.. Agaknye diorang tau kot Mak cik dia yg sorang laen sikit.. Ahahaha.. Aku bukanla suka marah pun,diorg tak buat hal aku diamla.. Tp bila time diorg begaduh tu.. Haaa.. Bersedialahh.. Sbb aku tak suka bising.. Semak telinga aku rasa.. Lps tu ckp pulak yg bkn2 yg aku tak pernah ckp masa aku kecik,n bila kena tegur dgn mak diorg,diorg melawan.. Masa nilah aku jadi incredible hulk! Ngeh9.. Pada aku,tu bkn garang.. Tp tegas.. Budak2 ni masa kecik2 nila nak di ajar.. Kalau kecik2 dah pandai ckp B****H,B**I,S**L and etc.. Nanti dh besar apa pulak yg keluar dr mulut diorg.. B*****T pulak..

CEH! MCMLA KAU TAK PERNAH CKP BENDA TU SEMUA? NAK TUNJUK BAEK PULAK!

Walaweh,siapa ckp aku tak pernah ckp benda2 ni semua? Pernah maa.. Cuma,bkn masa aku kecik.. Masa aku kecik walaupun aku dgr kwn2 ckp pekataan tu semua,aku takkan ckp sbb kalau ckp mesti mama marah.. Bila dah terbiasa lama2 aku mmg tak ckp benda2 tu semua.. Err.. Cuma terlepas kalau time aku jadi incredible hulk.. Mmgla semua word keluar.. Ehehehe.. Aku cuba jadi baek okey..

Plg jahat aku pernah ckp time x marah,MANGANG.. ehehehehe.. Sengal,bongek,bengong,mengong tu selalulahh.. Bangang?? Sekali2.. Terlps..

MCM MANALA KALAU KAU DAH ADA ANAK SENDIRI NANTI??

errkk.. Soalan cepumas tu.. Yg tu masa depan,aku tak boleh nk ramal.. Mana tau dgn ank sndri aku jadi mellow skit ke.. Skit je.. Kalau mellow bnyk2 ntie ank naek lemak.. WAH!! Jauhnye aku fikir.. Ekekekeke..

Well,ape2 pun aku harap anak2 sedara aku ni akan membesar menjadi manusia yg cemerlang dunia dan akhirat..

To my anak sedara yg sulung Muhammad Zul Azri..

SELAMAT HARI LAHIR!

Wassalam..

2 ulasan:

  1. woo, nama ala2 penulis novel gitu..terpengaruh ke? hehe

    BalasPadam
  2. ehehehe.. abang aku kta dia cari kat internet.. aku x campurlahh part2 nama ank2 buah ni.. mak ayah diorg cari sndri.. aku tukang jegil je.. ekekeke..

    BalasPadam