Pages

Rabu, Ogos 31, 2011

Salam AidilFitri..

Assalamualaikum..



Hallu!! Hari ni dah 2 hari Raya.. Aku nak Wish Selamat Hari Raya AidilFitri,Maaf Zahir Dan Batin.. Dan Selamat Hari Merdeka!!!

Wassalam..

Isnin, Ogos 29, 2011

Anyam-menganyam.. (^_^)

Assalamualaikum..

29 Ramadan 1432 Hijrah..

Ramadan sudah di penghujung.. Ptg karang tengok anak bulan dan Insya-Allah esok raya.. Aku dekat rumah dah mulakan sesi mengemas dan memasak.. Ops! Aku tak pandai masak.. Seriously.. Bukanlah tak pandai langsung,tapi kalau nak suruh aku masak gulai ke,asam pedas ke,yg susah tu mmg ke lautla jawabnye.. Yang aku expert,masak nasi goreng,goreng ikan,gorenag ayam dan segala yg kena gorenglahh.. Ehehehe.. And lagi 1.. Ini.. Gambar dekat bawah nihh..

Buat ketupat.. Haish! Bukan mengumpat tau.. Menganyam ketupat.. Sepanjang hari semalam,inilah kerja aku.. Ingat senang ke nak anyam ketupat? Susah tau.. Huhuhu..

Ketupat yang siap,and tunggu nak rebus je..

Yg ini separuh siap.. Baru isi beras.. Heeee~~~

Saket pinggang aku anyam 100 biji ketupat.. Bepinau mata aku tgk hijau2 tuhh.. Huhuhu.. Aku tak pandai masak kan,jadinye inila kerja aku.. Whoa!! Bila nak pandai masaknya tu aku pun tak tau.. Makan suka,suruh masak,mula buat muka.. Ekekeke.. Masak nak makan sendiri bolehla.. Kalau dah bersuami? Yang tu,tahun2 dpn aku fikir.. Heeee~~~

Okeit,aku nak titon.. Cik Kenari dah siap upgrade,esok dah boleh amik.. Kalau sempat esok aku upload gamabr Cik Kenari yang dah diupgrade.. Okey,selamat malam.. Wassalam..






Jumaat, Ogos 26, 2011

BSS? Tersentap Sikit..

Assalamualaikum..

26 Ramadhan 1432 Hijrah..

Hello! Hurmm.. Terpanggil nak buat entry di pagi hari.. Sebab? Aku ada dpt mesej dekat Fb.. Someone said that blog aku blog BSS.. BSS stands for BLOG SYOK SENDIRI.. Whoa!! Seyes memang aku tersentap masa baca mesej budak nihh..

Kenapa BSS sebab blog aku ni tak ada cerita laen.. Semua pasal diri aku,dan apa yang aku buat,mcmla aku ni artis sampai semua orang nak tau apa yang aku buat.. Again,WHOA!! Tersentap lagi aku.. Huhuhu.. Agaknya dia tak baca kot,aku dah tulis kt tepi tuhh..

Whatever I write In here,is just my thought.. So,think whatever you want because I cannot satisfy all people.. =) Enjoy Reading!!


Aku tak boleh nak puaskan hati semua orang yang tak puas hati bila asyik baca pasal diri aku je.. Takkanla aku nk cerita pasal kucing jiran aku beranak semalam pulak.. Logik ke?

Aku rasa,ada blog yang lagi teruk dari blog aku.. Setiap entry cerita pasal pakwe,bergayut dgn pakwe 3 jam pun nak cerita dekat blog.. Aku rasa tu baru betul BSS.. AKu bukan nak kuis salah dekat orang laen.. Tak ada niat pun.. Cuma aku agak terpinga-pingala.. Apa yang aku tulis sampai dia cop blog BSS.. Whoa! Manusia! Aku tau dia budak agama.. Sekolah Agama kan.. Dia ckp kenapa tidak aku tulis tentang ilmu agama yang aku belajar daripada asyik bercerita tentang diri sendiri.. Dan aku balas,ilmu agama aku tak setinggi mana yang membolehkan aku utk menulis entry-entry yang beragama.. Setakat copy paste bolehlah..

Dan dia ckp lagi apa guna aku belajar syariah kalau aku tak share ilmu aku tu pada org laen.. Whoa!!! Maaf tuan.. Saya belajar Syariah hanya setakat 1 thn 6 bulan sahaja dan tempoh itu adalah tempoh yang terlalu singkat ukt saya.. Aku yakin aku masih belum mampu berbahas jika ada yang pertikaikan apa yang aku tulis.. Aku tak nak menanggung dosa seandainya apa yang aku tulis tidak benar dan bertentangan dgn agama..

Dia ckp lagi,blog aku tak ilmiah dan melalaikan.. Aduhai!! Beratnya tuduhanmu itu wahai Hamba Allah yang 'SANGAT' budiman.. Part mana yang melalaikan tu? boleh tunjuk sikit? Dia kata CERPEN yg aku tulis tajuk 'Cinta 10 Sen' tu contoh entry melalaikan.. CERPEN yang panjang tak sampai 10 muka surat tu.. Dan 1-1nya CERPEN yang ada dalam blog aku ni dia kata mcm tu.. terbantut aku nk masukkan CERPEN yang aku tgh buat sekarang ni.. Lagi,entry2 psl cerita yang aku tgk dkt panggung,review novel.. What the...!!! Seriously,aku tak tau apa yang dia fikir masa baca blog aku yang termasuk kategori cikai ni sampai dia boleh ckp benda-benda mcm nihh..

Kenapa aku tak nak menulis dan berkongsi entry-entry beragama?? Sbb utama,aku tak pandai nak berbahas menggunakan Hadis-hadis dan ayat Al-Quran.. Sirius aku tak reti! Dan Ke2,sbb aku tak nak org ckp aku ni alim,silap2 karang ada plak yg panggil aku ustazah sedangkan hakikatnya aku bukanlah manusia begitu.. Aku dah banyak kali ckpkan,aku bukan org baek.. Tapi aku cuba utk jadi baek.. Sedangkan aku memaki seorang teman yang melakukan kesalahan yg pada org laen mungkin tak seberapa,tp cukup membuat aku marah pun aku dah kena sindir 'ustazah kan'.. Whoa!! Aku tak nak begitu..

Lps,bertekak dengan dia dekat FB,aku tgkla profile dia.. Ada blog tak.. Ada.. Canggeh nyah!! Siap lagu lagik.. Westlife nyah lagu.. Tak tahan mak di buatnya.. Err.. lagu tu tak melalaikan ke tuan? Bukan ke lagu2 yang mempunya alat muzik bertali dan seruling di haramkan.. Tuan tau tak tu tuan? Memanglah blog dia berilmiah,bercerita soal agama.. Tapi lagu Westlife.. Org bukak blog dia nak baca post ke nak dgr lagu? Lalai tu.. MANUSIA!!!

Pada aku.. Macam nilah.. Kalau rasa blog aku ni BSS,tak berilmu,just leave it.. Aku tak kesah pun.. Tak perlula nak mengkritik sampai memberi tuduhan yang sebegitu.. Banyak lagi blog org yang lebih teruk dan lebih tak berilmu bahkan berunsur lucah dari blog aku.. Aku boleh terima kritikan orang laen,tp bila orang berckp tanpa fakta dan membabi buta.. Hmm.. Maaflah kalau kena maki free dgn aku.. Dan itula yang aku buat pada Hamba Allah yang sorang tu sampai dia tak balas mesej aku.. Jahat kan aku? Yeap,aku maki dia.. Sebab aku geram.. Aku tak pernah kutuk blog org laen,sekalipun blog mereka tu hanya bercerita tentang lelaki semata-mata sampai aku nak muntah.. Aku tak suka,lps tu aku tak bukak lagi dah blog dia.. Blog dia,dia punya pasal,dia yang bertanggungjawab tentang apa yang dia tulis.. Asalkan aku tak buat sudahh.. Settle! Tapi nak mengkritik secara peribadi begini,bukan cara aku dan aku takkan buat!!

Kepada Hamba Allah yang kenyang dgn makian aku tadi tu,aku minta maaf.. Aku bukan manusia yang baek,tp aku cuba jadi baek.. Tp percubaan aku mungkin gagal utk hari ini kerana wujudnya manusia sarkastik mcm kau yang ingat diri kau tu tinggi ilmu agamanya dan boleh kondem org sesuka hati.. Maaf ye,saya bukan orgnye.. Wassalam..


Isnin, Ogos 22, 2011

Elis Damia Hana.. WELCOME!

Assalamualaikum..

Hai! 5 hari tak update.. Sorry,tak berapa sihat.. Masuk hari ni dah 3 hari saket tekak dan dah 3 hari jugak aku tak keluar rumah.. Sbb bila keluar rumah sekejap je pun,bila masuk rumah balek mesti migrain.. So,duduk melepek depan lappy online and baca novel.. Online pun,tp mcm tak larat nk taep panjang2.. Penat sgt rasa badan ni.. Tadi pun mintak tolong kakak aku yang bank in duit novel aku beli online.. Serius aku tak boleh kena Cahaya Matahari.. Pening lalat jadinya aku nanti.. Entah kenapa.. Aku duduk dekat depan n pun,langsir semua betutup.. Huhuhu.. dah mcm ape dah..

A story to share.. Keluarga aku ada ahli baru.. Elis Damya Hana.. Anak ke3 from my bro.. Jadinya sekarang aku ada 6 ank sedara.. Aduhai! Terasa tua diriku ini.. Ekekeke..

Actually dah sebulan lebih dah baby ni.. Tp sbb dia lahir tak cukup bulan,dekat 3 minggu dalam inkubator.. Pastu kena jangkitan kuman lagi.. baru 2 minggu ni dia keluar..

Disebabkan Mak Cik-mak cik nya busy mengalahkan menteri sampai tak ada masa nk menjengah ank buah sendiri.. Maka,semalam,Damia ini dengan rendah hatinya datang melawat mak cik-mak cik yg busy mengalahkan menteri ini.. Ekekeke..

...Berbuka bersama.. Tersangatla halus ank sedara aku yg sorang ni sampai neneknya sendiri takut nk pegang.. Berat 2 kilo lebih je.. Tu pun masa aku pegang rasa mcm tak sampai sekilo.. Alahai ank buahku!

Comel,tapi kuat tido,kuat nyusu,melalak pun kuat.. Geram aku di buatnye.. Naseb baek kecik,tak sampai hati aku nk mendera.. Ekekekeke.. Ank sedara aku semua takut dgn aku.. Aku pun tak tau kenapa.. Kalau diorg degil mesti mak diorg ckp mcm ni 'Ibu ckp dgn Busu nanti.."' Dan mereka2 akan terus duduk diam2 tak bising.. Hadoii!! Kakak dan kakak iparku.. Apakah salah adikmu ini? Haish! Aku tak garangla.. Cuma tegas.. Kalau diorg buat kerja2 yg aku tak pernah buat masa aku kecit dulu,ada cuma tegur dgn suara agk tinggi.. Tu je.. Tu pun diorg takut.. Padahal semua dah besar gajah..

Ank buah aku yg sulung
Muhammad Zul Azri dah tingkatan 1,genap umur dia 13 tahun semalam.. Ank sulung kakak aku..

Yang ke2,Balkis Roslan,darjah 5.. Ank ke2 kakak aku..

Yg ke3,Muhammad Zul Amirul,Darjah 2.. Ank sulung abang aku..

Yg ke4,Muhammad Zul Luqman,5 tahun..Ank ke3 kakak aku..

Yg ke5, Elis Natasya Syuhada,4 tahun.. Ank ke2 abang aku..

and Damia nilah yg kecik sekali.. Ank abang aku.. Ehehehe..

Semua takut dgn aku.. Aku pun tak faham.. Kalau diorg tgh bising2,nampak aku je mesti senyap terus.. Agaknye diorang tau kot Mak cik dia yg sorang laen sikit.. Ahahaha.. Aku bukanla suka marah pun,diorg tak buat hal aku diamla.. Tp bila time diorg begaduh tu.. Haaa.. Bersedialahh.. Sbb aku tak suka bising.. Semak telinga aku rasa.. Lps tu ckp pulak yg bkn2 yg aku tak pernah ckp masa aku kecik,n bila kena tegur dgn mak diorg,diorg melawan.. Masa nilah aku jadi incredible hulk! Ngeh9.. Pada aku,tu bkn garang.. Tp tegas.. Budak2 ni masa kecik2 nila nak di ajar.. Kalau kecik2 dah pandai ckp B****H,B**I,S**L and etc.. Nanti dh besar apa pulak yg keluar dr mulut diorg.. B*****T pulak..

CEH! MCMLA KAU TAK PERNAH CKP BENDA TU SEMUA? NAK TUNJUK BAEK PULAK!

Walaweh,siapa ckp aku tak pernah ckp benda2 ni semua? Pernah maa.. Cuma,bkn masa aku kecik.. Masa aku kecik walaupun aku dgr kwn2 ckp pekataan tu semua,aku takkan ckp sbb kalau ckp mesti mama marah.. Bila dah terbiasa lama2 aku mmg tak ckp benda2 tu semua.. Err.. Cuma terlepas kalau time aku jadi incredible hulk.. Mmgla semua word keluar.. Ehehehe.. Aku cuba jadi baek okey..

Plg jahat aku pernah ckp time x marah,MANGANG.. ehehehehe.. Sengal,bongek,bengong,mengong tu selalulahh.. Bangang?? Sekali2.. Terlps..

MCM MANALA KALAU KAU DAH ADA ANAK SENDIRI NANTI??

errkk.. Soalan cepumas tu.. Yg tu masa depan,aku tak boleh nk ramal.. Mana tau dgn ank sndri aku jadi mellow skit ke.. Skit je.. Kalau mellow bnyk2 ntie ank naek lemak.. WAH!! Jauhnye aku fikir.. Ekekekeke..

Well,ape2 pun aku harap anak2 sedara aku ni akan membesar menjadi manusia yg cemerlang dunia dan akhirat..

To my anak sedara yg sulung Muhammad Zul Azri..

SELAMAT HARI LAHIR!

Wassalam..

Rabu, Ogos 17, 2011

Salam Nuzul Al-Quran..

Assalamualaikum..

17 Ramadhan 1432 Hijrah

Salam Nuzul Al-Quran utk kalian warga pembaca.. =) Dah khatam belum? Yang dah Alhamdulillah,yang belum teruskan bacaan anda.. Termasuklahh saya.. Heeeee~~~ Sem0ga kita semua mendapat rahmat Allah dari Allah di Bulan Yg Mulia ini..



HAH! Bulan2 puasa jangan nak buat benda2 x berfaedah ni pulak ye.. =)



Wassalam..

Jumaat, Ogos 12, 2011

Suka Suki..

Assalamualaikum..

12 Ramadhan 1432 Hijrah..

Hallu!! First of all,aku nk ckp sila abaikan entry di bawah.. Sebab?? Tadi kawan aku Si Faz tu.. Dia tny link tu dah tak boleh bukak ea.. Then aku try.. Hurmm.. Memang dah tak boleh bukak.. Internet Explorer Cannot Display The Webpage.. BUNGUKS! Yg kawan aku siap dah delete lagik blog dia.. SADIS!

Well,tak ada cerita sebenarnya.. Cuma lately ni aku selalu berfikir.. DUNIA DAH SEMAKIN TUA.. SEBAB TU,MANUSIA PUN MAKEN GILA! Kenapa aku ckp mcm tu? Sbb mcm2 hal yg berlaku sekarang ni.. Manusia di kerat 15,rusuhan dekat London,MB beragama Islam minta maaf secara terbuka pada Gereja secara terburu-buru.. Manusia maken gila kuasa.. Nyawa manusia dah tak berharga.. Bunuh sana sini.. Maksiat berleluasa.. Buang bayi mcm buang sampah.. Arghhhh!!!

ALL THIS IS SUCH A JERK!!!

Wassalam..

Khamis, Ogos 11, 2011

PLEASE READ N GIVE OPINION BLOGGERS!

[INFO]

PERHATIAN !!!

1. Cuba korang bukak mane-2 blog fren korang. .

Contoh : aaaaa.blogspot.com

2. Then, bukak smule blog fren korang tu, tpi dengan membuang huruf 's' pde p'kataan blogspot

Contoh : aaaa.blogpot.com

Apa yang terjadi?

Licik betul mereka ni....

JANGAN TERKEJUT BILA ANDA TERLIHAT MENGENAINYA !!!! SEBARKAN UNTUK ORANG ISLAM !!! SELAMATKAN ORANG ISLAM Yang lain !!


Assalamualaikum..


Aku dpt ni dekat FB.. kawan aku Noor Fadzliana Haridan yg tag aku.. Thanks Faz.. Aku dh try bukak.. Ya,mmg betul link Bible!!! DAMN!!!

APA PENDAPAT KORANG????


Selasa, Ogos 09, 2011

Daging Salai.. Tak Jadi.. (+_+)

Assalamualaikum..

9 Ramadhan 1432 Hijrah.

Err.. Dh masuk 10 Ramadhan sebenarnya.. Bulan Islam hari baru masuk pada waktu maghrib kan? Heeee.. Tak apelah..

Well,ini cerita hari ini mengikut kalendar Masihi.. Tapi rasanya dh masuk kategori semalam jugak kot sebab jam Cik Lappy dah pukul 12.. Ehehehe.. Tak apelah.. Menu hari ni,Daging Salai Masak Lemak.. Aku yg request sebenarnya,sbb aku tak pernah makan lauk nihh.. Huhuhu..

Aku request dekat Boss.. Mintak boss masakkan.. Ekekeke.. Tapi,di sebabkan Boss kerja,maka permintaan aku di abaikan begitu sahaja.. Sob.. Sob.. Sob.. Maka,giliran Mama pulaklah yg kena.. Tapi,disebabkan Mama yg kena masak.. Aku terkena balek,akulahh yg kena sala daging tu.. Sadis!!

Tak apelah,nk mkn punya pasal,aku sanggup! YEAH!! Ngeh9.. Siap potong daging.. Maka aktiviti seterusnya..

Idupkan api utk buat bara.. Tapi.. Mama yg buat sebab aku buat sampai mancis abes sekotak,api tak idup2 jugak.. Huhuhu.. Aku mmg failed part2 mcm ni..

Ini dia rupa daging yg di salai.. Bukan salai betul pun.. Mcm daging goreng adalah.. Mama ckp,nk buat daging salai kena ada dapur kayu.. Masa masak nasi tu,letak daging tu atas zink tepi2 api nasi,biar daging tu kering.... Bukan letak dekat api.. Tu baru namanya salai.. Tapi nak buat mcm mana kan.. Balun jela..

Ini rupa daging yg dah separuh masak.. Tugas salai daging is on me sepenuhnya..

Excited menyalai daging,sampai tersalai jari sendiri.. Pergghh!! Perit gilerr.. Ekceli,aku kena ni masa nak matikan bara tu.. Aku simbah aer.. Kelepus! Tibe2 tgn aku rasa perit.. Panas.. Otomatik aku bangun cucuh tgn kt aer.. Sapu colgate..

Tapi.. Bila sapu colgate,jadi maken pedih.. Rasa panas je jari aku nihh.. Then,mama kata kalau panas je mcm tu,kena apila tu.. Hadoii!! Mama suruh sapu minyak gamat.. Aku sapula,smpai sekarang.. Akibatnye,keyboard Cik Lappy aku di penuhi minyak Gamat.. Ekekeke.. Ni pun,pedih tak ilang lagi.. Bila bergesel dgn kaen je pun,perit gilerr rasa.. Huhuhu..

Ini rupa daging yg dah siap di salai.. Ni salah sebenarnya.. Sepatutnya,daging tu kena potong nipis2 then salai.. Sbb nanti lps salai,daging tu akan di tumbuk dgn lesung sampai nipis or mampat.. Tp kira halalla.. Sebelum tumbuk,aku potong dulu nipis2.. Kira jadi jugak tuhh.. Ekekeke..

HAH! Ini rupa daging yang dah di masak lemak.. Ni belum siap.. Aku lupa nk snap gambar yg dah siap.. Ekekeke.. Bila dah masak,kuah lemak tu akan jadi kehitam-hitaman sbb daging tu hitam tp bukan hangus eak.. Heeee.. Tapi sedap tau.. Sedap hingga menjilat jari.. Huhuhu..

THANKS to MY MUM yang masak nihh.. Huhuhu..

Sekarang ni aku tgh mencari ikan terubuk..
Dari mula aku balek cuti,sampai dh nak
habes cuti still tak jumpa2 lagi..
Sedey betul..
(+_+)"

Wassalam..


p/s:Jejak rasul 17 tu.. Jejak Rasul 17 Edisi Legasi Muhammad S.A.W di Eropah Timur.. Bukan Eropah Tengah.. Huhuhu.. Sorry fot that mistake.. PEACE! (^_^)v

Isnin, Ogos 08, 2011

Paranormal..

Assalamualaikum...

8 Ramadhan 1432 Hijrah

Yeap,hari ini sudah masuk 8 hari umat Islam berpuasa.. Last entry was on third Ramadhan.. Ops! Sorry.. Aku sangat busy lately ni.. Busy mengalahkan menteri.. Tetttt!!!! Okey,liar.. Tipu semata-mata..

Aku sebenarnya di landa mood malas.. Malas nak menaip panjang-panjang.. Entah kenapa.. Ehehehe.. Aku rajin blog walking.. Jengah2 blog org laen yang ada new entry,tp aku TERSANGATLAHH MALAS nak buat post baru.. Itu maknanya sindrom 'M' dah menular dekat badanla tuhh.. Ekekeke..

Sekarang ni aku tgh gila walking dekat blog Paranormal.. Ehehehe.. Takut,tapi tetap nk baca.. (Sengal ayam betul kau ni Wan!) Yang biasa aku baca dekat blog Encik Mazidul lerr.. Entry dia memang bercampur.. Bukanlah fully paranormal,cuma bila sesekali crew 666 ni buat aktiviti mengesan entiti paranormal ni,dia akn update.. Siapa CREW 666? Well,they're all paranormal crew.. Blog yang fully cerita pasal paranormal ni blog Encik Rahmat Mokhtar,dia ni pun crew 666 jugak.. Another one is blog Penyingkapfakta666.. Ini blog rasmi diorang.. I guess.. Best,memang best.. Walaupun,kadang2 time baca tu meremang la jugak bulu tengkuk (Sbb aku suka baca time tgh2 mlm.. huhuhu..)

Sebut pasal entiti paranormal.. Ehehehe.. I got a story here.. Tadi pagi,masa sahur..Aku sahur sensorang sebab aku bangun paling lambat.. Heeee~~~ 4.50 baru aku bangun.. Mama tengah kemas dapur.. Tgh2 mengadap rezeki tu,dlm pkul 5 lebih.. Aku dgr bunyi mcm kucing 'merengek' dekat tepi rumah.. Err.. Korang tau tak bunyi kucing 'merengek' tu mcm mana? Panjang n mendatar je kan.. Akak aku kta kucing.. Tapi Mama selamba je sound "Ape benda bunyik2? Nk lalu,lalu jela,x payah bunyik2.." Erkk.. Nyaris aku tercekik dgr Mama ckp mcm tu,padahla masa tu Mama kat luar tuhh.. Maksudnya.. Bukan kucingla kan.. Lps je Mama sound tu,bunyi dia jadi jauh.. Then dekat balek,jauh,dekat.. Dan hilang.. Lps 2 akak aku tanya "Kucing tu kan Mak?' (Dlm family aku sorang je yg panggil Mama,kdg2 Ibu.. Tp bkn Mak.. Heee..) Then,Mama balas "apa kucing.. bunyi kucing bkn mcm tu.." Dan kami 3 beradik terdiam.. (Adik beradik aku ada 6 org,akak sorang dh kawen,abg tunggal dh kawen,sorang kakak duduk rumah sewa.. Yg tinggal kt rumah aku dgn 2 org kakak aku..) Okey,fine.. Aku takut.. Bhahaha..

Then tadi aku curious nk tau.. Aku tanyala mama.. "Bu,agak2 benda apa yg bunyik tadi pagi tu?" "Alah,tak ada bendalahh.. Binatang tu.." Mama balas.. Then,aku tanya lagi,"kalau binatang takkan bunyi dia sekejap dekat sekejap jauh?" Mama diam sekejap,then,"Tak ada bendalah.. Bulan2 puasa ni ada apa.. Binatang je tu.." Aku terus diam.. Amik tuala,pergi mandi..

One question.. Bulan puasa syaitan kena ikat kan? Tapi benda2 mcm tu kena ikat tak? Sebab,aku baca dekat blog Encik Mazidul,masa aktiviti paranormal diorang tu,Encik Mazidul dpt snap 1 gambar entiti dekat kawasan jirat Cina.. Ada siapa2 yg lebih tahu tentang benda,boleh tolong jelaskan tak? Menambah ilmu agama aku yang tak seberapa ni..

Wassalam..

Rabu, Ogos 03, 2011

Russian Entry.. =)

Assalamualaikum ..

3 рамадана 1432 AH

Третий день мусульманского поста сегодня .. До того момента я пишу это сообщение не спал одну минуту .. Почему?

Вот история .. Вчера в 10 часов вечера, брат, я не могу принять сообщение спросил он недалеко от места работы в 2 часа ночи ..Причина? Машина в глуши близ отделе он .. Таким образом, все операторы в точку назад .. Давайте прямо мне надо идти брать .. Это не tidurla сказал он ..

Удар ответ от Sibol, 2 минуты через 2 я получаю СП завод, Сенаи .. Хох! Для удаления сонным во время вождения, я моя сестра военнопленных MCD, двоюродный брат Сенаи аэропорта ту .. Huhuhu .. Он соленый картофель kemain .. Собрать до костей .. Групп!

Пришли домой в 3:15 pagi.dan мне не спать, помогать маме готовить для часов, аккуратные дома, рубить деревья, косить траву и бла, бла, бла ... Устали .. Очень устал .. Но все-таки не мог спать .. После этого вечера были друзья пойти в фермерских рынков мама .. Мама ищет овощи .. И я считаю, рыба давным-давно, я не нашел Boss пенсионных сторонником пресноводных рыб .. Глупая рыба рыба a.k.a Betutu .. Я не знаю, почему Н. И. рыбы имя глупо, потому что я знаю, рыбу едят е .. Ehehehe .. Мясо рыбы очень нежное, когда я готовлю .. Я предпочитаю готовить, когда ваши инструкции Мама близко здесь ЕАК ..

Там должно быть странным, почему я использую русскую щ сценарий .. Ehehehe .. Я думаю, что он вытащил бумагу .. Ближний Akukan лихорадка Посланник 2011 Легаси Трейл план Мухаммада в Центральной Европе .. Центральной Европы на Ближний Восток...

[Phonetically read]

(Assalamualaikum ..

3 ramadana 1432 AH

Tretiĭ denʹmusulʹmanskogo posta segodnya .. Do togo momenta ya pishu eto soobshchenie ne spal odnu minutu .. Pochemu?


Vot istoriya .. Vchera v 10 chasov vechera , brat , ya ne mogu prinyatʹsoobshchenie sprosil on nedaleko ot mesta raboty v 2 chasa nochi .. Prichina ? Mashina v glushi blizotdele on .. Takim obrazom, vse operatory vtochku nazad .. Davaĭtepryamo mne nado idti bratʹ .. Eto ne tidurla skazal on ..

Udarotvet ot Sibol , 2 minuty cherez 2 ya poluchayu SP zavod, Senai .. Hoh ! Dlya udaleniyasonnym vo vremya vozhdeniya, ya moya sestra voennoplennyh MCD, dvoyurodnyĭ bratSenai aeroporta tu .. Huhuhu .. On solenyĭ kartofelʹ kemain .. Sobratʹ dokostyeĭ .. Grupp !

Prishli domoĭ v 3:15 pagi.dan mne ne spatʹ , pomogatʹ mame gotovitʹ dlya chasov , akkuratnye doma, rubitʹ derevʹya , kositʹ travu i bla , bla , bla ... Ustali .. Ochenʹ ustal .. No vse-taki ne mog spatʹ .. Posle etogovechera byli druzʹya poĭti v fermerskih rynkov mama .. Mama ishchet ovoshchi .. I ya schitayu,ryba davnym-davno , ya ne nashel Boss pensionnyh storonnikom presnovodnyh ryb .. Glupaya ryba ryba a.k.a Betutu .. YA ne znayu, pochemuN. I. ryby imya glupo, potomu chto ya znayu,rybu yedyat ye .. Ehehehe .. Myaso ryby ochenʹ nezhnoe , kogda ya gotovlyu .. YA predpochitayu gotovitʹ , kogda vashi instruktsii Mama Ekat zdesʹ YEAK ..

Tam dolzhno bytʹstrannym, pochemu ya ispolʹzuyurusskuyu shch stsenariĭ .. Ehehehe .. YA dumayu, chto on vytashchilbumagu .. Blizhniĭ Akukan lihoradka Poslannik 2011 Legasi Tryeĭl plan Muhammada v Tsentralʹnoĭ Yevrope .. Tsentralʹnoĭ Yevropy na Blizhniĭ Vostok)

[Malay Translation]

Assalamualaikum..

3 Ramadhan 1432 Hijrah

Hari ketiga Umat Islam berpuasa hari ini.. Sehingga detik post ini di tulis aku belum melelapkan mata walau seminit.. Kenapa?

Begini ceritanya.. Semalam dalam lebih kurang pukul 10 malam,Kakak aku mesej tanya boleh tak ambil dia dekat tempat kerja pukul 2 pagi.. Sebabnya? Mesin dekat department dia tak jalan.. Jadinya,semua operator di arahkan balik.. Seharusnyalah kan aku kena pergi ambil.. Memang tak tidurla jawabnya..

Pukul 1 gerak dari Sibol, 2 minit lagi pukul 2 dah sampai Kilang VENTURE,Senai.. Hoh! Untuk menghilangkan mengantuk semasa memandu,aku pow Kakak aku McD,yg dekat dengan Airport Senai tu.. Huhuhu.. Kentang dia masin kemain.. Menyerap sampai ke tulang.. Adoii!!

Sampai rumah pukul 3.15 pagi.dan aku terus berjaga,tolong mama masak untuk sahur,kemas rumah,potong pokok,potong rumput dan bla,bla,bla... Penat.. Sangat penat.. Tapi tetap tak boleh tidur.. Lepas tu,tadi petang teman mama pergi pasar tani.. mama nak cari sayur.. Dan aku jumpa ikan yang dah lama aku tak jumpa lepas Boss pencen bela ikan air tawar.. Ikan bodoh a.k.a ikan betutu.. Aku tak tau kenapa nama ikan ni ikan bodoh sebab aku tau makan je.. Ehehehe.. Daging ikan ni sangat lembut bila dah masak.. nanti bila Mama masak aku tunjuk dekat sini eak..

Mesti ada pelik kenapa aku guna tulisan Russia ni.. Ehehehe.. Aku rasa tulisan dia menarik.. Akukan tengah demam rancangan Jejak Rasul 2011 Legasi Muhammad S.A.W di Eropah Tengah.. Eropah tengah ke Timur Tengah? Eropah aku rasa.. Lupa pula.. Esok aku tengok balik.. Ehehehe.. siri Jejak Rasul,adalah rancangan yang aku pernah miss setiap kali puasa kecuali tahun lepas sebab tahun lepas aku dekat kolej.. Tak ada TV.. Redha jelah.. Dapat jugala tengok masa dah nak akhir episod tu.. Jangan tanya aku sama ada tulisan ni betul atau tidak sebab aku pun tak faham apa2 sebenarnya.. Ini pun aku guna Pak Cik Google Translate.. Huhuhu..

Okelah,until then.. Wassalam..

Selasa, Ogos 02, 2011

Party's Time..

Assalamualaikum...

2 Ramadhan 1432 Hijrah..

Second day of Ramadhan today.. Apa kta kita ramai2 ikut apa yg inianwarhadi dan rakannya Aiman Azlan ni cadangkan.. Sgt2 bernas dan termasuk kategori idea canggeh.. Ekekeke.. The best thing that we can do during this Fasting Month.. Enjoy the video.. Wassalam..

"kita ni,walaupun,tak tinggal solat,tak tinggal puasa.. Itu bukan penentu yang kita tidak melakukan dosa.." -TITIAN KABUR-