Pages

Ahad, Julai 31, 2011

Berita Hari Ini..

Assalamualaikum..

Hi guys!!

Baca paper hari ni? Aku tgk dekat kedai tadi 2 paper tajuk yg sama,psl kematian dan 2 paper lg psl Perbarisan dekat PD.. Well,pada aku berita kematian tu lagi menarik kot utk hari ni..

Aku tak nak komen ape2.. It just that sama2 kita berdoa moga2 Allahyarham Ashraf diterima DiSisiNya.. Aku tau berita ni semalam,baca dekat blog Mazidul Akmal Sidek.. Dan pagi ni,berita lelaki itu memenuhi ruang akhbar.. Walau bukan berita utama sekali pun tp tetap ada.. Err.. Akhbar Nan Yang Sian Pao,The Time,NST n akhbar Tamil aku tak tau sbb tak ada kat sini.. Heee~~~

Well,aku tak tau sgt cerita nihh.. Cuma aku pernah tengok dekat Buletin Utama yg permohonan dia tukar nama tak di luluskan. Setakat tu jelahh.. Masa tu,dlm otak aku tak ada fikir laen.. I admit I said that He was the most stupid man in the world.. Tak reti bersyukur and segala mcm words yg aku ckp.. Yelah kan,walau mcm mana moden manusia di Malaysia terutamanya,isu pertukaran jantina bukan isu kecil.. Lebih2 lagi orang Islam.. It is the worst I think.. But,benda dah jadi.. Orangnye pun dah tak ada.. Just berharap dia Di Terima.. Amin..

Wah! Berita ni mmg gempak mengalahkan cerita nak puasa esok.. Esok Puasa.. Ya esok puasa.. Malam ni tgk ank bulan.. Dekat Johor ni,kalau tak salah aku,tgk ank bulan dekat Pontian kot.. Sama2la kita tunggu pengumuman malam ni dr Pak Cik tu.. Hehehe.. Penyimpan Mohor Besar Raja2 yang aku rasa dari aku kecik sampai ke besar muka dia je yg buat pengumuman tu.. And aku pernah tny dekat Ibu,tak ada org laen ke yg nak buat pengumuman tu selaen dia.. Bila dah sekolah,masuk Tingkatan 6,belajar Pengajian Am,baru aku tau kenapa asik muka dia je yg buat pengumuman raya dgn puasa.. Mmg dh kerja dia..

Okeyla,tajuk berita hari ni memberi pengajaran kpd aku,bahawa kita kena bersyukur dgn pemberianNYA.. Kenapa aku ckp mcm ni?? Sbb Arwah Ashraf apabila di minta Mahkamah utk menukar kembali jantinanya,dia berkata 'Saya Rela Mati' dan janji Allah dtg kepadanya.. Allah menjemputnya kembali.. Bersyukurlah dgn Rahmat dan kejadian yg Di Cipta oleh Allah tanpa perlu mengubah apa2.. Wassalam..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan