Pages

Ahad, April 17, 2011

Sayangku Merajuk dan Aku Yang Menanti

Assalamualaikum...

Hallu!! Huhuhu.. Okey,hari ni memang aku meroyan.. Penat drive semalam tak abes lagi,hari aku boleh ajak Ibu keluar jenjalan sampai ke Angsana.. But it's really worth you know.. Huhuhu..

The story begin..

Semalam,aku betolak dr Puncak Alam pukul 4 lebey dekat kul 5.. It was a nightmare cz aku telepas simpang susur masuk Johor Bharu.. Sebab? Lori kt depan aku besar sgt smpai aku tak nampak signboard JB tuh.. =.= dan kami terbabas sampai ke KL.. And again Plaza Tol Jalan Duta.. Adeh! Kt tol,dgn muka x malu Badar tny kakak tol kalo nk balek JB mcm mana.. Kakak tu kta ekot signboard Pusat Bandaraya,nanti jumpa signboard JB.. Kitorg terus ekot signboard tu sampai jumpa tol sg. Besi.. Nana kata aku bawak diorang bersiar-siar.. Hahaha.. Sempatla jumpa KLCC,menara KL,Hotel Dato' yang meninggal kena bunuh tuh.. Err,aku lupa nama dia.. (+_+)" Dekat pukul 10 jugakla aku sampai rumah..

Then,pagi tadi aku meroyan,akaj Ibu berjalan.. Misi Utama.. Cari 4 novel yg baru keluar tu.. It's worth cz I got 2 of it.. Sayangku Merajuk by Ayu Emelda and Aku Yang Menanti by Haiza Najwa.. The other 2,Durrah Fatiha.. Err,lupa tajuk and Anis Ayuni Cinta Yang Kurasa,still searching.. Dan sangat tidak puas hati utk itu.. Huhuhu..

Now,reading Sayangku Merajuk.. Aku Yang Menanti dah habes tadi.. What can I said about this novel,it was a thriller novel overall mcm novel Kak Dhiya Zhafira and of course terselit kisah Cinta.. Aku suka novel mcm nih.. Sbb tu aku sanggup collect novel Kak Dhiya.. Ehehehe.. Kiranya Ini adalah kali ke5 ke6 ke ke7 aku tak ingat,aku layan novel thriller-cinta (err,ada ke istilah ni? Belasah jela labu..) Ehehehe.. it's not mean yg aku minat novel thriller okey.. Aku tak suka novel Ramlee Awang Murshid.. Err,kepada peminat2 RAM jgn marah yee.. Ini pendapat peribadi semata..Sebab apa aku tak suka? Sebab his novel is beyond my imagination.. Contoh? Tombiruo and Tombiruo Terakhir.. Aku tak dapat nk bayangkan mcm mana ghope makhluk utan tuh.. Huhuhu.. Dan sgt tidak syok membaca novel apabila kita tak boley membayangkan watak2nya.. Sebab aku bila baca in my mind akan ada watak2 yg melakonkan,maksudnya aku membayangkan apa yg aku baca.. But,when,it's come to RAM.. Okey,I surrender.. Out of my box.. Huhuhu..

Okey,sambung pasal Aku Yang Menanti.. Banyak conflict dalam novel ni,and kalau tak baca betol2 boley konpius.. Pasal suami isteri yang terpisah lama,and bila jumpa balek,suami tak kenal isteri sbb muka isteri dah laen,nama pun tukar.. But the isteri still ingat dekat suami.. Hohoho.. Cara aku tulis ni mcm biasa2 je kan.. But no.. Cross whatever in your mind.. It' not and ordinary story.. Ini bukan semudah yang di sangka.. Nanti lama2 suami kenal isteri,suami pujuk2 isteri,diorang bebaik and live happily ever after.. No,it's not like that.. Haiza Najwa never do a klise novel like that.. Her touched is always different.. Huhuhu.. Tak percaya? Tryla baca novel dia 1.. My suggest Ilusi Hati.. Membuai perasaan.. Okey,back to topic.. This novel is full with conflicts.. Really interesting one.. And the ending.. It can be a nightmare I guest.. Huhuhu..

Cannot say much,kalo nk lebih2 silalah baca sendiri yerr.. Okey,aku nk sambung assignment.. Ketidak adilan telah berlaku dalam assignment ini.. Nanti aku cerita kenapa.. Err,kalo aku rasa nk ceritala yee.. Wawawa.. Until then,adios! Wassalam..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan