Pages

Jumaat, Februari 11, 2011

Week of Travel...

Assalamualaikum..

Hello rakan-rakan spider.. Sekarang ni spider ada kat rumah di Johor.. Semalam sampai lebih kurang pukul 10 mlm.. Spider naik bas dengan Badar dari Klang Central pukul 2.. Bas gerak dekat pukul 3.. Merempit semalam bas tu.. Pukul 7 dah sampai Larkin.. Opss! Sampai cepat sebab bas tu tak singgah Yong Peng and Ayer Hitam lerr.. Jengah2,panjangkan leher sekejap cari bas Bandar Tenggara,tak ada! Oh tidakk!!! Spider rasa nak meraung! Huhuhu.. Lastnye,Badar heret spider ekot dia naek bas ke Kota Tinggi,sampai dekat Kota,tunang Badar yang jemput dan hantar spider sampai rumah.. Huhuhu... okey,stop it!

Hahaha.. Pelik pulak aku rasa guna spider2 nih.. mcm manala blogger2 dulu boleh guna? Huhuhu.. Well,aku saja nak try guna this word spider cz lecturer Web Design aku cakap dulu2 blogger guna nama spider as kata ganti diri dekat blog.. Sbbnya,web site tu kan Laman Sesawang,sesawang tu kan labah-labah punya sarang a.k.a rumah,so,Laman sesawang dgn spider lah.. Hihihi.. Pelik,aku rasa sungguh pelik pakai KGD mcm tuh.. Weee~~~ Well,tak sesuai untuk aku kot..takboletakboletakbole

Hah! I got a story here.. tanduk Semalam,masa on the way balek tu,tunang si Badar nih merempit bawak kerete.. Punyala laju.. But,tibe2,kerete dia buat 'S' shape sbb nak elak something yang tengah duduk tgh jalan tuh.. Aku pun ternampak benda tuh,but Badar tak nampak.. Huhuhu.. Benda tu agak tinggi,aku ingatkan monyet,but tunang Badar kata bukan.. Besar,and warna hitam(ini yg tunang Badar nampak) yg aku nampak,besar tp warna coklat.. Benda tu macam tengah duduk kt atas aspal tu.. Duduk diam je.. Mustahil monyet or musang cz benda tu statik and tak bergerak.. Badar kata kalau monyet or musang mesti diorang dah lari.. Aku pun rasa macam tu,kalau musang mestila nampak mata lampu hijau dia and kalau monyet biasanya akan lari.. Plus,monyet tu takkan sesaja nak bunuh diri dgn duduk kt tgh2 jalan tuh.. So,what is that thing? Sampai sekarang aku fikir.. But,still tak berjaya nk cerakin.. Hurmm...

Okey,this week,is week for travel utk aku.. Huhuhu.. Baru berapa hari balek ke Puncak Alam,penat driving 10 jam pun tak habis lg,dah balek Johor balek.. Heee~~~ Well,UiTM bagi cuti 4 hari mula semalam.. Sebab,semua lecturer ada Academic Conference di UiTM Induk,so,semua kelas utk hari Khamis dan Jumaat di batalkan.. But,semalam aku ada kelas typing sebab Mr.K lecturer package tak terlibat dengan conference tu.. Huhuhu.. So,lps kelas,balek rumah kemas beg terus cabut pergi Klang cnetral.. Kereta aku tinggal kat rumah sewa Badar,cz Cieka,Nana,Kak As and Fafaz tak balek.. Minta tolong diorang jaga kereta kesayanganku itu.. Huk9.. Hari Ahad lepas,10 jam aku dalam kereta sbb jalan jamm dekat Melaka and Seremban.. Penat gilos! Pukul 10 pg gerak,pukul 8 malam baru sampai Puncak Alam.. Adess! Ni,cuti lagi,balek lagi.. hehehe.. Best3!!!

Hari ahad aku balek Puncak.. Isnin kuliah 2 kelas,then hari Selasa cuti lg.. Wawawa.. Cuti Maulid plak.. Semedang cuti.. Selasa tu aku nak pergi meronggeng.. Ahaks! Ada sapa2 nak ikut aku pergi meronggeng? Hehehe.. Bukan buat ape pun,habes kuat pun tengok wayang kat Aeon a.k.a JJ Bukit Tinggi tu je.. Then,merewang dekat MPH and Popular yang ada kat situ,makan then balek.. Hak9.. Simple je kan meronggeng aku? Heee~~~

Okeylah,aku breakfast dulu.. My mom's cook is the best! Yeah!!!! Heee.. Until then,Wassalam..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan