Pages

Jumaat, Disember 31, 2010

Sayonara 2010.. Welcome 2011..

Assalamualaikum...

Malas nak coret bebanyak cz semalam dh coret.. Hari ni last for 2010,and esok 2011 akan menjelma.. Aku baru balek dr Plaza Angsana,shoping skit sebelum balek ke Puncak Alam esok.. Sempat lerr capai 2 novel.. Cinta Akan Indah and ...dan Cinta pun tersenyum.. Huhuhu.. Segala kenangan,akan tetap jadi kenangan...


Sayonara 2010 and welcome home 2011...

Khamis, Disember 30, 2010

Penghujung..

Assalamualaikum...

Hello guys! Well,aku dalam mood yg tidak menentu.. xpasti Huhuhu.. Tiba-tiba rasa tak best,rasa marah,gelisah and macam2 rasa..

Esok,hari last aku berada dirumah.. Hari Sabtu 1 Januari 2011,selepas subuh aku bertolak ke Puncak Alam.. Dengan ibu,dgn Kak Yan.. Rasa macam tak nak balek pulak.. Mungkin itu yg membuatkan aku rasa tak best.. Gelisah,sebab aku takut dgn kemungkinan2 yg akan aku lalui bila duduk di rumah sewa.. Segala macam benda melintas di kepala aku.. Lebih2 lagi bila memikirkan sikap bakal2 housemate aku.. Hmm.. Jiwa kacau..gigil

Esok juga adalah penghujung bagi tahun 2010.. 2011 akan menjadi pengganti.. Azam aku.. Aku nak struggle utk sem 2 ni.. Nk dapatkan pointer tinggi.. Aku nk tebus pointer 2.65 aku masa sem 1.. Aku sgt tak puas hati dgn pointer tu.. Mungkin salah aku jugak,study memain,buat assignment ala kadar.. So,sem 2 nih,aku nak study betul2,aku nk buat assignment sungguh2.. Insya-Allah,moga2 di permudahkan.. Amin..

Hmm.. Kalau aku tak nak balek puncak boleh tak?? Aku tak taula kenapa sejak tadi,hati2 aku asik berdenyut tak keruan.. Nafas rasa sesak,tgn menggigil.. Kenapa ye??

Cinta adalah cinta.. Sekali lagi aku menghadapi masalah cinta.. Err.. Cinta ke?? Tak pasti.. Hmm.. Sekali lagi dia menghilangkan diri tanpa dapat di kesan keberadaannya.. This is the third time and I'l make sure it is the last time.. Dia dah janji dgn aku tak nak buat lagi,tp dia buat jugak.. Adakah semua janji lelaki itu sememangnya tak boleh di pakai atau dia sahaja yg buat macam nih??? lelaki tolong jawab...... Atas nasihat seorang teman,kali ni aku harus bertindak kejam.. Seandainya dia muncul selepas ini dan meminta maaf (sory adalah perkataan favourite dia selepas menghilangkan diri) aku akan jawab bahawa maafnya diterima tetapi aku tak boleh macam dulu dgn dia.. Kita kawan sahaja.. Faham2la maksudnya ye.. Bukan niat aku bertindak kejam,tapi dia memaksa.. Aku bukan patung yang boley di ambil bila nak,and di buang bila x nak.. Bila dia susah,sakit,merengek kat aku,bila dia senang hati,busy skit pun tak ingat kat aku.. Okey,fine.. Sampai mid sem,kalau dia tak muncul jugak it's over between us.. No more.. I've enough of this! huhuhu.. Macam kejam kan.. But,dia yang paksa aku.. Aku tak ada pilihan.. Hmm.. Sapa tak sayang kekasih.. Tapi,tak taula.. Aku hanya berserah dan aku rasional.. Aku bukan Kassim Selamat and aku bukan Juliet.. Aku adalah Nur Safwanah.. Itu sahaja...

Wassalam...

Selasa, Disember 28, 2010

Cita-cita.. Impian.. Angan-angan..

Assalamualaikum...

Hello everybody! Hehehe.. Perasan je lebih nih.. mcmla ramai sgt yg baca blog aku nih.. Hik9.. Okeit,aku tengah berangan sebenarnya tadi.. Then,aku terfikir apa beza ketiga-tiga word di atas?? Well,ni pendapat aku.. Aku tak kata apa yang aku cakap ni betul ye.. Aku rasa benda ni terpulang pada pendapat masing-masing.. Before that,semalam aku keluar dgn Azura.. Bila tny komen dia pasal blog aku,dia kata blog aku best.. Berkerut seketika dahi aku.. Apa yg best? Dia kata,blog aku best sebab gaya penulisan aku.. Gaya penulisan aku buat orang tertarik untuk baca apa yg aku tulis and aku ada bakat jadi penulis.. Adakah anda rasa komen Azura itu 1 kenyataan atau penipuan?? Sila jawab dgn jujur..

Okeh,proceed.. Aku ada cita-cita.. Cita-cita aku nak jadi seorang pensyarah.. Dan aku sedang menuju ke arah itu.. Moga-moga laluan aku dipermudah oleh Allah S.W.T.. Amin...

Aku ada impian.. Impian aku,aku nak ada rumah and kereta sebelum kahwin..

Aku nak kereta nih.. Ni cita-cita aku.. tp kalau tak dapat,dapat Myvi SE tu pun dah cukup.. Rumah,paling tidak pun,aku nk apartment.. Ni cita-cita aku.. Aku nk ada ni semua sebelum aku kawen...


This car impian aku.. Bersama-sama kereta ni aku nak sebijik kondominium.. Hasil usaha aku sendiri.. Wah! Aku akan cuba utk penuhi impian aku nih.. Ganbatte!!!


Dan ini.. Ini adalah angan-angan aku.. Skyline GTR 35.. Korang rasa logik tak seorang pensyarah pakai kereta ni?? For sure orang sekeliling akan ckp 2 perkara 'Dia ni mesti ada sugar daddy..' ataupun orag akan kata 'Dia ni mesti dapat suami kaya..' Hua9.. Dan ke2-2nya adalah mustahil utk aku.. Mintak di jauhkan drpd terlibat dgn sugar daddy.. Suami Kaya?? Siapalah aku ni.. Rupa tak ada.. Harta pun kurang.. Hehehe.. Well,aku sedar diri kot.. So,kereta ni bersama-sama banglo mcm Dato's Yusof Haslam tu hanyalah angan-ngan semata.. Hahaha...

Ni beza 3-3 word di atas pada pendapat aku.. pendapat korang plak?? Jomla share.. Hehehe.. Until then.. Wassalam...

Jumaat, Disember 24, 2010

Ria Qistina..


Assalamualaikum...

Hello olzs.. Huhuhu.. Okey,aku bukan nak buat review pasal novel orang cz aku bukan orang yang pandai komen hasil kerja orang lain.. Hehehe.. Aku cuma nak bercerita pasal novel nih yang aku baru dapat semalam.. Aku beli pos.. Well,memang novel ni daha lama keluar.. Tapi bukan bermaksud aku baru beli oke.. Aku dah ada novel ni masa aku form 3 kot.. Aku tak ingt.. Tapi malangnye,novel ni hilang cz jatuh ke tgn peminjam yang tak bertanggungjawab.. Huhu.. Sadis.. Then aku beli lagi,hilang lagi bila akak aku bawak pergi kerja.. Hampeh! Lama aku cari then awal tahun ni baru aku jumpa lagi novel ni.. Itu pun tinggal 1.. Naseb baek cepat.. But again,novel ni hilang lagi masa aku bawak pergi Puncak Alam.. Cari kat kedai-kedai buku,tak ada.. Then aku try online direct pada penulisnya macam aku beli novel Serasi Di Hati by Rose Harissa dulu tu.. Alhamdulillah ada rezeki aku.. Adala novel.. Siap dgn signature penulis lagi.. Ahaks! Bangga aku.. Well,setakat ni,aku baru ada 2 tanda tgn penulis favourite aku.. Rose Harissa and Bikash Nur Idris ni.. Aku akan cuba dapatkan tanda tgn penulis-penulis lain.. Yelah,nak pergi pesta buku kt KLCC nun aku tak mampu,jadinya dpt tanda tgn secara pos dah kira besyukurla sesgt.. Hehehe.. This is my effort.. Kira okela kan.. Cuma this one write,ntah bila aku boley dpt tanda tgn dia cz dia duduk kt Perth nun.. Takkan aku nak terbang ke sana pulak kot.. Hehe.. Tak mampu den ni ha.. Kak Elee nak sign!! Hehehe.. Okeylah,ni novel yg aku dapat petang semalam.. Enjoy it.. Pada Kak Bikash Bur Idris.. Thank You Sooooo Much.. Really this appreciate this.. Eventhou,kat luar sana of course dah ramai yg dpt your signature but I'm still feel that I'm the lucky one.. Huhuhu.. Thanks Again......... Wassalam...



Khamis, Disember 23, 2010

Majlis Ramah Mesra Mahasiswa Mahasiswi IPTA/IPTS Tenggara 2010 Bersama Pemimpin...

Assalamualaikum..

Hello Olszz!! Kali ni aku tak ada apa nak story.. Cuma hari ni aku ada luch date dgn Dato'.. Ahaks! Skandal gitu.. Wawawa.. Ops!! Abaikan statement itu.. Hihihi.. Tak adala.. Hari aku and kawan dpt jemputan makan tengahari bersama Dato' Adham Baba,ADUN Panti.. Makan free.. So,pergi jela.. Enjoy the picture okeh.. Wassalam..

Kereta oh kereta..

Who???

Siapakah?? Wawawa..


Apakah??


Jeng,jeng,jeng.. Nampak sesuatu tak??

Ini dia!! Licin kauu!! Ngeh9..

This is my mine.. mcm2 ada!! =)

3 Dara pingitan.. But,3-3 dh berpunya.. Wawawa

This One.. Hurmm.. Siapakah??


Kwsn padang..

Pandangan dari atas..

Sawadikap! Hehehe..

Jumaat, Disember 10, 2010

Keputusan... Cinta..

Mencintai Tak Semestinya Memiliki...


Pernah ada,rasa cinta
Antara kita,kini tinggal kenangan....

#################################################


Assalamualaikum..

Hallu! Fara Safwanah in the house! Ahaks! Tajuk entry kali ni pelik sikit sebab kali ni aku nk share pasal 2 perkara yang berbeza.. Eleh! Wan,wan,bukan selalu entry ko memang rojak ke?? Ehehehe.. Okey,okey.. My mistake..

Firstly,hari ini keputusan periksa Sem 1 aku keluar dgn rasminya.. Aku dapat cukup makan.. Almaklum lerr,sem 1 ni aku berserabut sikit.. Still trying to adapt dgn suasana kampus,tempat belajar,kawan2.. Then,masalah keluarga,kawan2.. Semuanya masuk kat dalam otak aku nih.. Huhuhu.. Focusnya dh bercabang-cabang.. Hehehe.. Tak ada paper yg kena repeat.. Alhamdulillah for that.. Apa2 pun aku tetap bersyukur sebab aku still layak sambung pengajian.. Next sem aku cuba buat yang terbaek.. Disebabkan keputusan yang tak berapa nak memberangsangkan tu sehari ni aku terpaksa tadah telinga untuk sesi Kuliah Sehari Bersama-sama Puan Hajah Zainun Binti Abu Bakar.. Perghh!! Perit telinga sehari nih.. Naseb baek dh biasa so,still ley maintain lagila.. Wawawa...

Tadi aku jumpa kawan lama yang dh hamper 5 tahun lost contact.. As usual,jumpa kt FB.. Mujurla aku masih kenal muka dia.. Ehehehe.. Kawan masa Darjah 6 je kot.. Cz aku sempat 1 sekolah dgn dia masa darjah 6 je,lps tu dia pindah balek dah.. Huhuhu..

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

CINTA...

Cinta itu,boley diibaratkan bagai
Makan sambal belacan.....

Hahaha.. Aku gelisah sejak kelmarin dengan kehadiran seorang teman di FB yang aku kenali atas tiket dia merupakan teman rapat kawan baik aku.. Ops! Bukan gelisah kerana dia mengundang rasa aneh dalam hati tapi gelisah kerana dia berkias untuk menjadikan aku seseorang yang istimewa dalam hidupnya.. Oh,Tuhan.. Jangan Kau duga aku begini.. Perkara ini telah aku khabarkan kepada si dia.. Dan dia pulak dgn selambanya,meminta aku berterus terang bahawa aku sudah dimiliki.. Soalnya sekarang,adakah lelaki itu akan percaya? Dengan terang dan jelas telah aku letakkan status aku 'in a relationship' dekat FB tuh,tapi lelaki itu still berani approach aku.. Sesuatu yang amat aku tidak suka!!! marahmarahmarahTapi mungkin perkara ni silap aku jugak sebab aku cuma letak mcm tu tanpa nama gerangannya.. Sapa2 pun boley letak kan? Perkara ini juga sudah aku ajukan kepada si dia.. Dan nampaknya Si dia masih keberatan untuk memberi aku keizinan meletakkan nama dia.. Takpela,aku faham.. Dia seorang yg aktif dlm PIM,mesti dia takut imej dia sebagai pemimpin tercalar dgn cara yang mcm tu.. Aku cuba faham walaupun ada sedikit rasa kecil hati.. Tipulah kalau aku cakap aku tak marah or whatsoever.. Ada rasa terkilan,rasa tak dihargai pun ye jugak.. But I'm trying to understand his position.. Alahai.. Time single tak ada pulak yang mengurat.. Time aku dh berpartner ni ada plak yang bertunggu tangga sampai tak faham bahasa.. Lelaki oh lelaki.. Susahnya nk faham korang nih.. Confuse aku!

Sekarang nih,dia dekat Melaka.. Ada camping lagi.. Rajin betol dia nih pergi camping.. Dia cakap dia hamper kena heart attack bila kena ngurat dgn budak2 perempuan kt camp tu.. Wawawa.. Aku cuma mampu tersenyum dan tergelak guling2 atas katil.. Huk9.. Lawak bebenor aku rasa bila ada lelaki boley kena heart attack sebab kena ngurat dgn perempuan.. Hik9.. Teringin pulak aku nak tengok muka takut2 dia time kena ngurat tuh.. Wawawawa...gelakgulinggelakguling Sebut pasal tengok muka.. Dia tak jadi turun sini untuk jumpa aku.. Yeah!!! Aku sgt bahagia untuk itu.. Ehehehe.. Sebabnya,parents dia suruh dia balek lepas habes camp.. Ngeh9.. Parents dia ni mcm faham2 jekan.. Apa2 pun aku bersyukur untuk itu.. Hehehe..

Lepas aku letak status IAR kt FB tu,ada plak yang beria menyelongkar album FB aku semata-mata nak cari muka si dia.. Minta Maaf ye kawan2.. Korang carila sampai tahun depan pun korang takkan jumpa.. Ehehehe.. Aku tak ada simpan gambar dia,and dia pun tak ada simpan gambar aku.. Pelik kan?? Kami tak tak pernah bersua muka,tapi boleh menjalin cinta.. Dan rasa itu kian mekar dari hari ke hari.. Aku tidak mampu nak menjamin yang perhubungan kami ini akan kekal selamanya,tapi selagi rasa ini ada dalam hati kami akan jaga ia sebaik mungkin... Aku bukan Hamba cinta,yang akan kecewa lalu bunuh diri kerana cinta,aku juga tak nak jadi seperti Romeo dan Juliet dan ntah siapa2 lagi.. Kami cuma menjaga rasa dalam hati ini sebaik mungkin.. Seandainya jodoh kami panjang,kami akan bersama ke akhirnya,tetapi sekiranya Allah telah menetapkan jodoh yang laen untuk kami,aku dan dia akan terima segala takdir Allah kerana Dia lebih berkuasa menentukan segala-galanya... Didikan ibu bapa mengajar kami untuk akur dgn takdir yang telah ditetapkan oleh Yang Maha Kuasa..

Jadi,wahai kawan2ku sekalian.. Doakanlah yang terbaik untuk kami eak.. Okeh,tibe2 mlm ni aku teropen pulak cerita pasal dia yang selama ni aku sorok eak.. But,nama dia.. Hehehe.. Sory,hanya teman2 rapat sahaja yang tau.. okelah,aku dh penat membebel sensorang kt sini.. Chow dulu eak.. Until then.. Wassalam..

Khamis, Disember 09, 2010

Lefthanded..

Sepi yang mencengkam
Saban waktu
Membawa aku ke lembah berduri
Yang aku sendiri,tidak pasti
Apakah aku dapat mengharungi....


Zzzzzztttttt!!! Siaran tergendala *******************************************************


Assalamualaikum...

Hai guys! Wawawa.. Saja je buat gimik.. Tiba-tiba terasa nak mengarut plak sebab aku dh lama tak mengarut.. Ahaks!

Okey,hari ini hari Khamis bersamaan 9 Disember 2010 Masihi a.k.a 3 Muharram 1432 Hijrah.. Esok,10 Disember 2010 Masihi a.k.a 4 Muharram 1432 Hijrah.. Esok keputusan peperiksaan aku akan keluar.. cuaknya tak payah cakap.. Aku rasa macam nak buat Solat Hajat supaya tarikh 10 Disember tu x keluar and terus melompat ke tarikh 11 Disember.. Huhuhu.. Biol ko Wan! Ehehehe.. Aku harap keputusan aku oke,tak cemerlang pun takpelah,yg penting aku lulus,cukuplah.. Tu pun aku dh bersyukur sesgt.. Sebut pasal result,Adik sms aku.. Dia dpt Dean's List lagi Sem nih.. 3.95.. Perghh! Mantap sey.. Huhu.. Tertelan aer liur aku di buatnya.. Aku?? Entahlah.. Aduhai! Takutnya....

Okeylah,back to the topic.. Lefthanded.. Ni bukan pasal Kumpulan rock Lefthanded tu ye.. Tidak sama sekali.. Ni cerita pasal aku yang kidal.. Faham tak? Korang biasa menulis pakai tgn kanan kan? Aku tulis pakai tgn kiri or org kata Kidal.. Dari aku sekolah tadika sampai aku masuk U mesti ada yang terkejut bila tengok aku menulis and soalan wajib di tny " Ko kidal ea Wan?" Dah nampakla aku tulis guna tgn kiri of coursela kidal.. Tanya lagi buat ape?? Huhuhu.. Pelik ke guna tgn kiri? Tak taulah aku apa yang diorang pandang pelik sangat sampai keluar soalan wajib tu.. Wawawa.. Well,aku tak rasa ia pelik.. Tapi aku rasa Lefthanded person is unique in their own way.. Fine,masuk bakul angkat sendiri.. Yeah,right.. Wawawa... Tapi,betullah.. Susah tau nak jumpa orang yg lefthanded nih..

Dari aku tadika sampai darjah 6 aku jumpa sorang je budak yang lefthanded mcm aku.. Then dari Tingkatan 1 sampai 5 aku jumpa 3 orang.. Masa Form 6,tak ada and kat U ni pun aku belum jumpa lagi.. Err.. Ni penilaian dgn budak2 yg sekelas dgn aku je ea.. Bukan budak2 1 sekolah or 1 kampus.. Wawawa.. Ada fakta mengatakan orang yang menggunakan tgn kiri lebih banyak menggunakan otak kiri untuk berfikir,dan mereka ada cara mereka yang tersendiri dalam melakukan sesuatu perkara.. Betul ke tidak ni aku tak taula.. Hehehe...

Okey,aku tak nafikan ada sesetengah orang berpendapat tangan kiri ni tgn kotor a.k.a Tangan taik tapi ada juga beberapa kelebihan orang tgn kidal nih.. Baca nih..

Intelligence

In his book Right-Hand, Left-Hand,Chris McManus of University College London argues that the proportion of left-handers is increasing and left-handed people as a group have historically produced an above-average quota of high achievers. He says that left-handers' brains are structured differently in a way that increases their range of abilities, and the genes that determine left-handedness also govern development of the language centres of the brain.

In a 2006 U.S. study, researchers from Lafayette College and Johns Hopkins University concluded that there was no scientifically significant correlation between handedness and earnings for the general population, but among college-educated people, left-handers earned 10 to 15 % more than their right-handed counterparts.

(Sumber: Wikipedia)

Inilah kelebihan org kidal.. Wawawa.. Aku cukup bangga dgn statement nih.. Ahaks! Ni lagi 1..

Politics

Of the seven most recent U.S. Presidents, four have been left-handed, including Barack Obama, while a fifth is said to have been ambidextrous. Ronald Reagan, who was left-handed by birth,became president after he defeated left-handed candidate George H W Bush in the Republican primary election. Four years earlier, Reagan had lost the Republican presidential primary to incumbent left-handed President Gerald Ford. George H W Bush succeeded Reagan and later ran for re-election against left-handers Bill Clinton and Ross Perot.Clinton's second term opponents included Perot, and Bob Dole who had become left-handed when his right arm was paralyzed in combat fifty years earlier. Obama defeated left-handed Senator John McCain in his race for the presidency.Thus, a left-handed president was often the only possible outcome of an election.

British Prime Minister David Cameron is also left-handed,as are Mexican President Felipe Calderón and Australian Leader of the Opposition Tony Abbott.

(Sumber:Wikipedia)

Ops! aku bukan bangga dgn negara penjajah tu ea.. Tapi aku bangga sebab mereka2 nih,kidal2 belaka.. So,lepas nih,jgnlah mengutuk orang2 yang tgn kidal sebab orang kidal mempunya kemahiran dan tahap pemikiran yang lebih sedikit dari org tgn kanan.. Aku ckp macam nih,sbb aku aku selalu kena kutuk dgn kakak2ku itu time memasak.. Diorang kata masak pakai tgn taik mesti tak sedap.. Ciss!!! Padahal kalau aku masak diorang dulu yang serbu.. Hampeh punya kakak!

Okeyla,cukupla tu.. Karang korang cop aku riak plak.. Hak9.. Tak adala riak,cuma aku nak mengetengehkam keistimewaan orang2 yg kidal nih.. tu jerk,selain ini adalah salah 1 idea aku untuk mengarut hari ini.. Wawawa.. Until then,Wassalam....


Selasa, Disember 07, 2010

1 Muharram 1432 Hijrah...

Assalamualaikum...

Hai guys! Selamat Tahun Baru 1432 Hijrah aku ucapkan pada seluruh umat Islam di dunia umumnya dan di Malaysia khasnya... Tahun baru berhijrahla kita kepada yang lebih baik.. Berazamlah untuk menjadi manusia cemerlang dan Insan yang mulia serta bermaruah..

Bila masuk tahun baru nih,aku teringat 1 peristiwa yang berlaku 2 tahun lepas (ekot kalendar Islam) 1 Muharram 1430 Hijrah.. Aku ingat perkara ni sebab benda nih telah berjaya membuat aku berfikir dan menelusuri kisah hidup masyarakat kita yang sesetengahnya semakin jauh dari Allah.. Aku telah bertemu dengan seorang teman lama biarlah aku namakan dia sebagai D.. Apabila bertemu,dengan senyuman aku mengucapkan Selamat Tahun Baru kepada D.. D sepertinya terpinga-pinga dgn ucapan aku tu.. Then D ajak aku pergi makan,aku katakan aku puasa.. Berkerut dahi D dan kemudian D bertanya,"Puasa sempena apa?" Aku terpana seketika.. "Hari ni kan 1 Muharram,digalakkan umat Islam berpuasa" aku membalas.. Dan jawapan dari D kemudiannya membuat aku terkedu.. " Bukan ke bulan Muharram di haramkan berpuasa?" Astaghfirullah.... Dan untuk mengelak rasa pelik aku semakin menjadi-jadi aku tersenyum dan menggeleng kepala.. "Bulan Muharram bukan diharamkan berpuasa,tetapi Allah melarang Umatnya dari berperang,melakukan keganasan dan pertumpahan darah" dan D terdiam tanpa kata.. Dalam hati aku terdetik untuk bertanya dan tanpa sempat berfikir panjang mulut aku terus lancang bertanya "D.. Hari Tasyrik bila ye?" Dan jawapan D membuat aku terdiam.. "Hari Tasyrik tu ape?" Itu jawapan yang D berikan kepada aku.. Allah! Aku terasa nak nangis kat situ jugak.. Betapa hidup di tengah2 arus pemodenan D turut hanyut ditgh2nya..

Ya Allah bantulah temanku ini.. Hanya itu yang mampu aku ucapkan di dalam hati.. Untuk menegur aku bimbang kerana D seorang yg panas baran lebih2 lagi apabila soal berkaitan dgn gaya hidup modennya,jgn sesekali di pertikaikan.. Lantas,aku hanya mampu tersenyum dgn hati yang pilu.. Mengapa temanku ini harus hanyut?? Kenapa temanku ini semakin jauh dari agamanya?? Kenapa temanku ini semakin hilang pedoman hidupnya? Dan sebaik pulang dari pertemuan itu,aku menangis semahunya.. Hanya itu yang mampu aku lakukan...........

Okey,habis sesi syahdu.. Ehehehe.. Peristiwa ni memang sgt susah untuk aku lupakan sebab D ni salah seorang teman yg rapat dgn aku.. Aku cuma mampu mendoakan yang terbaik untuk dia sebab lps hari tu aku dh tak jumpa dia lagi.. Lost contact.. Aku pun tak tau kenapa.. Ekekeke... So,kawan2 sekalian.. Sempena tahun baru ini,ambil kesempatan untuk berubah.. Yg tidak bertudung,bertudunglah tak perlu tunggu sampai seru sebab tak ada siapa yg nk menyeru korang pakai tudung.. Yang telah hanyut tu kembalilah ke pangkal jalan.. Yang mana telah jauh dari Allah dekatkan diri dgn Penciptamu yang Satu.. Yang mana sudah berhijrah lebih awal,mantapkan Iman,lakukan yang terbaik agar kita sama2 memperoleh Kerahmatan dan Keberkatan daripada Allah S.W.T.. Insya-Allah... Ingat 1 perkara,Baik atau Buruk adalah pilihan kita sendiri sebab Allah telah berfirman "Sesungguhnya Aku tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu,melainkan mereka mengubahnya sendiri... " Jadi.. Kawan2.. Berubahla.. Berubahlah untuk Kebaikan diri kita sendiri.. Okey,tak mau bebel panjang2.. Karang korang bosan plak.. Until then,Wassalam......

Khamis, Disember 02, 2010

Sesi Jalan-jalan Buang Duit...

Assalamualaikum...

Hello guys! Hehehe.. Hari ini 2/12/2010 adalah besday seorang sahabat aku.. Azura.. Hepi Besday Zura.. celebratecelebratecelebrate

Maka,pada hari ini.. Aku mulakan dengan solat.. Lepas tu aku merewang dekat Facebook sekejap.. Then breakfast dan bermulalah sesi berkemas.. Kemas rumah lerr.. Bilik??? Err.. Yang tu kemudian.. Ekekeke...sengihnampakgigi Lepas kemas rumah,siap-siap untuk keluar meronggeng bersama-sama Zura and Anis.. Hehehe.. Janji pukul 10.. Sampai Kluang Mall a.k.a Pacific Mall,dalam pukul 11.. Lepas parking,mengagau cari Cinema cz First time kitorang nak tengok wayang kat situ.. Pusing sana,sini,naik turun eskalator jumpa jugak akhirnya dgn cinema tu dekat level 2.. Cerita Ngangkung yang member aku kata boley gelak tergolek and senak perut ketawa jadi pilihan kami.. Beli tiket,movie start kul 12.30.. So,kitorang merewangla dulu di kedai2 yang ada kat Mall tu.. Masuk Popular aku ingatkan nak cekut 1,2 novel,tapi hampa cz stock novel baru belum sampai.. Sadis! nangih Then,belek punya belek aku find something interesting.. Prince Of Tennis Episode 1-178(END) Wah!!! Aku sgt teruja.. menarimenariIngat nak beli.. Tapi bila tengok harga,aku terpaksa berfikir 9,10 kali memandangkan keadaan kewangan aku yg sedang sempit sekarang nih.. Ehehehe.. Letak dulu.. Fikir...fikir Movie dah nak start,tengok movie dulu lorr...

Keluar dalam pukul 2.15 gitulah.. Overall,cerita yg kwn aku kata senak perut ketawa tu biasa-biasa je.. Tak senak pun perut cz yg lawak awal2 je.. Dah nak last2 tu serius je and ada yg mengundang aer mata.. Ehehehe... Dah gelak,mestila lapar kan (Ye ke?) Anis teringin nak makan Pizza baru yg kejunya bnyk yg amat tuh.. Oke,jom kita ke Pizza Hut.. Untuk pesan makanan je 10 minit.. Wawawa.. Penat fikir nak amik set mana.. Bila dah sampai and makan... Walaweh! Punyala masin.. Huk9.. Bak kata Anis,masin dia sampai ke otak! Huhuhu.. Tapi memang masin pun lagi2 bila dah sejuk.. Humangaih! Masinnya mcm meresap sampai ke tulang itam.. Tak sanggup aku nak menghabiskannya.. Huhuhu.. Lepas makan,merewang sekejap then balek...

Hahaha.. What a day!!! Sgt gembira utk hari ini.. tp,sms dari dia buat aku tak senang duduk.. Bukan bergaduh.. Tapi dia memang confirm nak dtg sini jumpa aku.. Oh! TIDAKKKKK!!!!! Waaaa~~~ Aku tak mau jumpa dia.. Bukan apa,setakat nih,aku belum pernah jumpa budak lelaki ber2.. Aku dgn dia bercinta tanpa pernah berjumpa.. Siapa tak percaya sila tinggalkan jejak anda di shoutbox... Seriously,kitorang pasangan kekasih jarak jauh.. Tak pernah jumpa,call baru sekali,and sms pun jarang2.. Sebabnye,aku jenis malas nak berkepit je dgn handphone.. Buat menyemak je.. Hehehe... Aku sangat takut sekarang ni.. Serabut perut aku rasa.. Aku harap dia tak jadi turun Melaka and then meneruskan niat dia nak ke Johor.. Waaaa~~~ nangihnangihnangih Aku sangat susah hati sekarang nih.. Sebab..

1. Aku takut ibu tau
2. Aku belum bersedia nak jumpa dgn dia
3. Aku takut nak jumpa dia
4. Aku dah tak ada alasan untuk keluar ke bandar lagi and aku tak nk menipu
5. Aku sememangnye tak nak jumpa dia...

Korang mesti ingt aku kekasih yang kejam kan?? Tapi,pada aku sebelum dia jumpa aku,aku nak dia jumpa Mama dulu untuk minta izin bawak aku keluar.. Aku tak nak rosakkan kepercayaan yang Ma beri pada aku selama ni untuk keluar ke mana sahaja dgn syarat aku menjaga maruah dan nama baik keluarga tercemar dgn jumpa dia tanpa pengetahuan Ma.. Aku tak nak Ma kecewa.. Aku tak nak Ma ilang kepercayaan pada aku sbb selama ni bila aku keluar dgn izin Ma,dgn kepercayaan Ma,aku rasa aku dilindungi.. Aku rasa selamat.. Dan aku tak nak hilang rasa tu dalam diri aku walaupun sekali.. Kalau boley aku tak mau buat dosa menipu macam ni.. Menipu Ibu pulak tu.. Cukup2lah dosa yang ada.. Percaya atau tidak,aku tak pernah.. Tak pernah sekali pun keluar dgn budak lelaki kecuali keluar beramai-ramai.. Itu pun dgn budak kelas aku masa Form 5,Form 6 and masa kat Kampus.. Tapi tu pu sesekali sahaja.. Time raya kebiasannya.. Ya Allah.. Aku takut.. Moga-moga dia tak jadi nak jumpa aku.. Biarlah dia marah kalau dia baca nih.. Aku tak kira.. Aku tak mau jumpa dia.. Huk10000... I'm not ready for that!!!

Tensen.......... Wassalam....