Pages

Selasa, November 30, 2010

KEMALASAN......


Assalamualaikum..

Hai guys!! Aku sedang dlm mood malas.. Malas segala-galanya.. Sejak balek rumah,kerja aku mengadap laptop and Facebook.. Aku tak tau apa yg dh masuk dalam diri aku sampai boleh malas mcm nih.. Nak keluar rumah pun macam malas jerk.. sebab tu seminggu nih aku memerap je kat rumah.. Tak keluar pun.. Punyalah malas..

Dah lama aku tak buat blog walking.. Jengah2 blog orang laen.. Blog sendiri pun tak terupdate.. Bukan apa,tak ada cerita yg nk dikongsi.. Karang aku mengarut,ada plak yg cap aku bloggers syok sendiri.. Hehehe.. Bila aku tengok blog ni,rasa macam bosan pulak.. Rasa macam nak tutup pun ye jugak,tp bila fikir2 balek macam sayang.. Tapi pada aku Nur Safwanah A Journey Of Life ni adalah diri aku.. Aku boleh cakap apa aku suka.. Orang lain tak suka tu diorang punya pasal,aku tak amik port cz aku pegang 1 prinsip,dalam hidup kalau kita terlalu dgr cakap orang,semua benda kita tak boleh buat! So,pekakkan telinga,butakan mata.. Err.. Bukan suruh korang cucuk mata korang dgn Garpu mcm Kassim Selamat tu yerr.. Kalau korang buat,jgn salahkan aku.. Hehehe.. Kemalasan yg melanda diri menyebabkan aku cuma menjengah sekejap2 je dekat blog nih.. Tapi nak menaip utk berkongsi rasa aku malas.. Huhuhu...

Kemalasan yg melanda juga membuatkan aku malas nak kemas bilik,nk kemas baju2 yg aku angkut dari kolej,and nak menyusun buku2 aku yg terlebih muatan dekat rak.. Yang aku susun cuma novel,buku2 laen.. hehehe.. Malas... My mama asik menjeling je setiap kali masuk bilik.. And aku pulak,hanya mampu tersengih and tersenyum.. Lepas tu tahan lerr telinga.. Dah biasa dah.. Mood nak mengemas belum ada,nanti bila dah datang mood tu,shining bilik nih aku buat.. macam iklan Colgate tu.. Wink* Hehehe....

Bila dah malas,azam aku untuk menyambung manuskip yg dah hamper setahun terbengkalai juga tidak tercapai.. Sesi brainstorming bersama Kak Elee Mardiana macam tak memberi kesan.. Ampun Kak Elee!!! Tiap2 hari aku menatap mesej2 dari Kak Elee dgn harapan mood nak menulis tu datang menyeru-nyeru,tapi yg datangnye mood nak berkebun dekat FarmVille dgn Memantau Social City.. Aduhai! Bila nak siap kalau macam nih gayanya.. Aku ingat sepanjang cuti nih aku nak habiskan masa dgn manuskrip tu,kalau tak dapat siapkan semua,dapat siapkan separuh pun jadilah.. Idea dah ada (Terima Kasih kepada Kak Elee utk sesi brainstorming tu) tapi mood tgh melayang-layang.. Dan aku bercadang nak try hantar manuskrip pada mana2 penerbit.. Kalau ada rezeki adalah,kalau tak ada,bukan rezekilah maknanya tu.. Tapi kalau dah macam gini gayanya.. Alahai.. Apa2 pun.aku cuba usahakan untuk siapkan manuskrip tu,tak kirala berapa lama pun masa yg aku ambil.. Aku dh nekad!!! Yeah!!! Maaf ye Kak Elee.. Huhuhu..

Sebut pasal novel.. Hehehe.. Baru tadi aku baca ulasan seorang student UM tentang novel Cinta Seorang Kekasih yg diupload dekat scribd.. Penulisnya sendiri yg publish ulasan nih.. Aku baca punya baca.. Punyala hampeh budak nih,sebab dia buat aku perlu baca lagi sekali CSK tuh sebab aku confuse dgn ulasan dia.. Ulasan tak relevan and lari dari jalan cerita yg sebenar.. Aku rasa budak nih,buat assignment last minute kot.. Lepas tu dia maen cekup je mana2 novel,selak2 baca sana sikit,baca sini sikit lepas tu dia buat conclusion dia sendiri yg menyebabkan timbulnya ulasan tak relevan tu.. Bila si penulis terjah,dia bagitau yg tu bukan assignment sebenar yg di hantar pada lecturer.. Dah tu yang dia pergi upload kt scribd tu buat ape?? dia tak tau scribd ke tu salah satu web yg budak selalu rujuk utk buat assignment,especially aku.. Kalau ada budak jadikan assignment dia yg tak semenggah tu jadi rujukan,tak ke haru budak tu nanti.. Apelah.. Laen kali fikirlah dulu sebelum upload ye kakak.. Kita kalau nak berkongsi ilmu,biarlah ilmu yg berguna dan betul sumbernya plus tidak menyusahkan org laen.. Sungguh aku tak faham dgn budak2 sekarang.. Chewah! Cara cakap mcmla aku budak zaman dolu2.. Wawawa.. Tapi aku memang terkilan dgn budak nih.. Sudahla information salah,lps tu boleh plak upload kasi orang tengok.. Hampeh!!! Aku ni over plak kan?? Penulis nye tak kata apa2 aku plak yg teremo.. Ehehehe.. Aku bukan apa,kesian dekat Penulis tu sahaja.. Dia perah otak nak menulis ( Bukan senang oke utk menjadi seorang penulis) nak melengkapkan manuskrip tu,nk edit lagi bukan cukup sebulan,bukan boleh buat sambil lewa,banyak makan masa and kerah tenaga tau.. Tibe2 ada plak yg buat ulasan yg lari dari jalan cerita sebenar.. Mesti terkilan kan.. Itu kalau akulah..Huhuhu.. Okeh,case close.. Aku sekadar meluahkan rasa hati.. Hehehe..

Aku masih gagal mengingati tarikh anniversary aku dgn dia.. Adoi! Aku lansung tak ingat nih.. Semalam dia muncul balek lepas hamper 3 minggu menyepikan diri.. Dia kata dia pergi Kem mula lepas raya Haji and kelmarin baru balek.. Sikit pun dia tak beritahu aku.. Nasib baek aku ni manusia yg penyabar and setia.. Kalau tak dah lama aku cari laen.. =) and tadi sekali lagi topik yg merunsingkan aku dibangkitkan.. Salah aku jugak sebab aku yg cakap dulu.. Kawen.. Adoi!! Aku cukup saket bila topik dijadikan isu.. Rasa mcm biji durian tersekat dekat kerongkong.. Dia nak cepat.. Dia kata Lepas grade terus buat majlis.. Lepas grade?? Aku baru 22 tahun.. Oh Tidak!!! Aku rasa terlalu awal utk itu.. Aku nak kerja,nak cari duit,nak beli kereta,nak ada rumah,nak tolong ibu lepas tu baru aku nak fikir pasal kawen.. Dia kata dia nak kawen awal jugak.. What the .....???? Arrgghhh!!!! Aku harap benda ni tak terjadi.. Aku target paling awal aku kawen,umur 25.. tu plg awal.. bukan aku menolak jodoh,tapi tanggungjawab yang menanti aku lepas aku habis belajar terlalu besar.. Aku still ada ibu yg perlu aku jaga.. Aku anak bongsu and paling rapat dgn ibu,so,secara tidak langsung,tanggungjawab menjaga tu dh tergalas pada aku.. Ya Allah.. Permudahkanlah urusan HambaMu ini.. Aku harap sgt dia faham keadaan aku and tak terlalu mendesak.. Kalau ikut umur,cuma tinggal 2 tahun lagi.. Seriously,aku memang langsung tak fikir lagi pasal kawen2 nih semua.. Adoi! Buat pening kepala jelah.. Aku nak belajar lagi.. Plg tidak pun aku nak ada Master.. Ibu kata "belajarla sampai tahap yg paling tinggi yg kau mampu dik" dan aku rasa aku mampu utk dapatkan Master tu.. Ibuuuuu!!!! Tolongggggg!!!!!!!!!!! Huk100... Okey,stop!!! Kawen2 nih letak tepi dulu.. Bila aku dah berjaya genggan segulung Ijazah nanti baru aku fikir nak buat apa lepas tu..Tp yg pasti aku tak mau kawen lg.. Tak Nak!!! TAK NAK!!!! Maaf ea awak.. Saya ada cita-cita yg perlu dikejar and tanggungjawab saya pada keluarga besar.. Kecuali kalau awak nak pikul sama2 tanggungjawab tu,saya tak kesah.. Tapi awak pun ada tanggungjawab laen kan.. Saya tak nak menyusahkan orang... Saya harap awak faham.. Takkan lari gunug dikejarkan.. Jodoh,ajal,maut Allah yang tentukan.. Kita sama2 tunggu dan lihat oke.. Ada jodoh ada,tak ada jodoh tu kerja Allah...

Okeyla,dh panjang sangat aku mengarut nih.. Karang ada plak yg muntah hijau,biru,kelabu asap semua baca panjang2 nih.. Hik9.. Kat bawah nih gambar2 keadaan bilik aku sepanajang mood malas aku berlansung.. tak adala bersepah sgt.. Ehehehehe... Okey,until then Wassalam....






Rak yg penuh dgn novel

Novel yg tak jemu2 aku baca

Katil yg penuh dgn segala benda

Beg dr kolej yg belum kemas

Sabtu, November 27, 2010

Kisah dan teladan..

Assalamualaikum...

Hello guys! Aku tertarik dgn 1 artikel yg aku baca di wall seorang rakan di Facebook.. Jadinye aku nk share dgn U olls semua.. Harap2 kisah ini dapat dijadikan 1 panduan kepada kita remaja yg sedang berkasih sayang..

awak...saya sayang awak..awak baca tau...

oleh Jom tutup aurat dan jaga akhlak pada pada 24hb November 2010 pukul 10.34 ptg

saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??

saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la...

betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak...saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa...

awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..

awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama...lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??

saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..

awak..saya tahu saya xbaik....banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn...sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la...saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.

saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhu. tinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..

awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i'll be yours forever...tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..

awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..<3<3<3

dari admin: walaumacam mana sayang sekalipun dengan pasangan kekasih couple anda matlamat tidak menghalalkan cara...cuma jalan yg terbaik adalah perkahwinan...sekian

brought to you by : jom tutup aurat dan jaga akhlak (facebook)


Rabu, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha...

Assalamualaikum...

Hallu guys!!! Aku nak berkongsi cerita.. hehehe.. Bila dah blogging of courselah berkongsi cerita kan??? Well,this is a story for 2 days.. Aku plan nak buat blog semalam,tp semalamkan aku busy yg amat.. So,aku tangguh hari nilah..

Okei,kisah aku bermula di pagi hari.. Semalam,pagi2 dlm pukul 7.30 aku dah keluar dgn mama pergi pasar.. Humang aih!! Ramai gilos orang... Orang bersesak.. Aku merempit dgn mama so,senang nak mencilok.. Yg aku tak faham kenapa diorang2 yg bawak kereta ni tak boley nak bawa motor?? Ape banyak sgt ke nak borong?? Menambah pelik aku,aku ada nampak 1 kereta ni penuh.. Bila aku tengok,ada org dalam pantang kt dalam kereta dgn baby yg dalam hari.... Persoalannya,perlu ke di bawa org yg dlm pantang tu?? Lepas tu aku nampak ada 1 kereta nih pulak,kereta penuh dgn anak2 sampaikan anak yg bejalan jatuh pun nak diheret masuk pasar.. Apa punya sengalla diorang nih.. Tu yg menyebabkan pasar yg tak berapa nak besar walaupun pada pendapat aku pasar tu cukup besar,jadi sesak,sempit and senak.. Agak diorang ni tak fikir ke?? Aku sangat tidak faham tentang ini.. Mujurlah,aku merempit je,kalau aku bawak kereta aku pun sekali tersangkut kt TRAFFIC JAMM PASAR!!!

Lepas berperang kat pasar tu,kitorang balek rumah,terus buat bahan untuk masak2.. Sampai petang siap masak.. Alhamdulillah.. Malam,aku dgn Kak Yan hantar berkat kat rumah jiran2.. Hantar awal sebab esok pepagi aku dgn ibu nak balek kampung dah.. Lepas tu,sakan aku berfacebook dgn si Faiq tu.. Sepupu yg mengong lagi bengong.. Maken di layan maken menjadi.. Kalau nak mengarut carila dia.. Wawawa.. Okei,tamat aktiviti utk hari semalam.. Hehehe..

Hari ni.. Pukul 7.45 pagi aku dah berangkat ke Labis,Segamat.. Balek Kampung,Felda Tenang.. Lengang sungguh jalan hari ni.. Aku pun drive relaks je.. 70,80.. Kdg2 90.. Wawawa.. Tak ada jamm,tak ada accident.. Aman damai aku drive.. Huhuhu.. Sampai rumah atuk lebih kurang pukul 9 lebey.. makan2,tengok Tv,makan lagi,tengok Tv lagi... Hahaha.. Lepas Asar balek.. Aku singgah dekat stesen Bas Kluang tuh,ingat nak beli tiket bas pergi Pahang,sekali yg ada jual cuma 2 kaunter je yg jual tiket pergi Kuantan.. 1 pukul 8.30 mlm,lg 1 pukul 7 mlm.. Hampeh!!! Terpaksalah aku gamble pergi Larkin hari Isnin nih.. Huwaaa~~~nangih Sampai rumah pukul 8..

Here are me now.. Mengadap laptop.. Berfacebook,blogging sambil tengok cerita The Prince Of Tennis The National Tournament.. Ahaks! Ramai kawan2 aku tertnya2 mcm mana aku boley buat 2 kerja dalam 1 masa?? Aku sendiri tak ada jawapannye.. Aku boley baca buku sambil SMS,Masak sambil baca novel,baca buku sambil dgr radio and etc.. Mcm mana aku boley buat,aku anggap itu Anugerah Allah.. Hehehe.. Okelah,aku nak fokus pada movie nih.. Until then,See yeah and Wassalam...

Jumaat, November 12, 2010

Lambang Yahudi Dlm Laptop.. (Copy Paste From Zayyanamyra91.blogspot.com)

Assalamualaikum....

Kawan2...
sedar x sedar..
rupenye ade lambang YAHUDI dalam LPTOP kita sendiri...

Xpecaya..?

Cara2 nak detect logo nie...

1. Copy link ni > C:\Program Files\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10

(kalau nak taip pun boleh.. ikut suka)

2. Pastekan kat Address Bar My Document atau lain2. Macam kat bawah ni..




3. Cari image yang nama dia >> J0285926


4. Ni image dia..




5. So deletelah kalau nak delete.. Kalau tak nak delete leh je simpan logo Yahudi Laknatullah tu..

Rabu, November 10, 2010

Berakhir Sudah...

Assalamualaikum..

Hello guys! Huhuhu.. I'm back.. Tak lama pun aku meninggalkan blog nih.. Aku rasa belum sempat bersawang lg kan.. Kan? Kan? Huhu..

Hari ini dengan rasminya aku telah menamatkan Semester Pertama aku UiTM Puncak Alam ini.. Alangkah bahagianya.. Huhuhu.. Hari ni,paper last Communication Administrative Professionals 1.. Aku target aku kena repeat subject nih sem 2 nanti.. huhuhu.. Hampeh betul aku ni kan.. Hehe..

Setelah hamper 6 bulan aku berhempas pulas.. Bergelumang dgn segala fakta,nota and assignment,akhirnya,semester 1 berakhir tidak seperti yg di harapakan.. Huhu.. Pelbagai peristiwa yg berlaku di sini memberi banyak pengajaran pada aku.. Aku perlu belajar mementingkan diri sndri terlebih dahulu!! Yeah.. Sebab dekat sini aku dah puas di tipu,dipermainkan.. di kikis.. Sangatla malang bagi aku bertemu manusia2 begini.. Langsung tak ada perasaan malu agaknye.. Mulai saat ini Aku Nur Safwanah Binti Ramli akan menjadi seorang yang mementingkan diri sendiri!!! Harus!!!

6 bulan ini juga memberi peluang pada aku utk mengenali org disekeliling aku.. Siapa kwn and siapa lawan.. Yang pernah berkwn kini jadi lawan,yang pernah menjadi lawan kini menjadi kawan.. Bukanlah aku berpaling tadah begitu sahaja,tapi beberapa peristiwa yg mengguris hati aku berlaku menyebabkan lawan menjadi kawan.. Bukan juga krn lawan menghasut,tidak sama sekali,tetapi aku belajar melalui pemerhatian.. Apabila usaha kita tidak dihargai,percakapan kita tidak diambil peduli,segala idea menjadi sia2,bila senang ditolak ketepi,bila sedih tercari-cari bukankah sudah jelas lagi nyata bahawa kita sudah tidak diperlukan.. Dan aku.. Aku tak mahu menjadi manusia yang tidak tahu malu.. Walaupun tahu diri tidak diperlukan tetapi masih tersua-sua.. Aku tidak mahu begitu.. Aku tidak mahu terus dipergunakan.. Mungkin inilah nasib bila menjadi manusia yang terlalu lurus dan telus.. Hati dan perasaan menjadi bahan mainan.. Segala percakapan menjadi bulan-bulanan.. Ah! Hati.. Bertahanlah.. Sabarlah berhadapan dgn manusia2 yg sebegini.. Manusia yang cuma baik di Mulut tapi di hati penuh dgn ulat nangka.. Dan aku sangat bersyukur.. Akhirnya,pengakhiran dari segala derita hatiku ini menjelma jua.. Aku kini Bebas!!! Syukur Ya Allah.........

Back to the Mood.. jelir

Semalam aku study macam org biol.. Dari pukul 8 sampai pukul 9.30 aku study lps tu aku tido.. Pukul 12 lebey aku bangun study lagi.. Pukul 1 lebey aku nak tido balek tapi mata tak mau pejam.. Golek2 tak boley tido,aku bangun balek sambung study.. Sampai pukul 2 lebey,otak aku dah stuck! Huwaaaaa~~~ nangihPerut lapar,capai megi.. Kita showru dulu! Huhuhu.. Dah sudah makan,aku mengacau si Badar kat bilik dia.. Hehehe.. Aku bukak lagu lepas tu aku nyanyi kuat.. Wawawa~~ Jahat kan aku?? hehe..gelakguling Si Mas roomate Badar tension je tengok aku.. Hahaha.. setan Penat aku kacau orang,aku balek bilik sambung study.. sampai pukul 3.. Aku tido.. Pukul 6 bangun solat sambung study lagi.. Pukul 7.10 aku tido balek sampai pukul 7.40.. Siap2,pukul 8.15 turun Fakulti.. Huhuhu.. Muka confident je..

Masa nak jawab hampeh.. Sebab soalan yg masuk ialah soalan yg aku kurang bagi penekanan.. Huwaaaaa~~ aku rasa mcm nak menangis guling2 kat lantai.. Huhuhu... Lastnya,aku jawab apa adanya.. Yang mana aku ingt aku jawab.. Yang tak ingat aku tinggal poyo2 je.. Huhu.. Memang peningla Lecturer menanda kertas aku.. Hehehe..

Abes periksa,aku naik bilik.. Kemas segala barang sampai bersih licin bilik aku nih.. Yeah!! Aku dah tak sabar nak balek Johor.. Huhu.. Siap kemas,baring2 kejap,online.. lps tu siap2 aku kena pergi parti BBQ si Shahrol buat.. Dah bayar,wajib pergi.. Kalau tak rugi.. Wawawa.. Bukan parti actually.. ni lebih mcm house warmingla.. Si Shahrol nih dh dpt kunci rumah sewa.. so,dia nak raikan dgn buat BBQ.. House Warmingla tu kan?? Kan?? Kan??? Huhu.. Dah puas makan asap,merah plus pedih mata dgn asap and sebab tak cukup tido lps maghrib dpt jugak makan.. Huhu.. Bahagianya.. Sebab perut aku dah masuk angen.. Sebu.. Hahaha.. Lapar yang amat.. Lepas makan.. Balek.. Huhu.. Nak tido tak boley tido plak.. so,aku merewang-rewang lah seketika saat ini sambil2 bermuka buku.. Hahaha..

Sepupu aku yg bernama Faiq Izzat Amir tu sgtlah hampeh.. Ada ke dia surih aku tulis blog yg panjangnye 1500 words.. Dia ingt karangan budak tingkatan 6 ke ape.. Hampehla ko Faiq!!! Huhuhu.. okela,aku dah penat,mata pun dh merah mcm biji saga.. Esok nak balek Johor.. Tak sabar rasanya.. Huhuhu.. Until then,Adios and Wassalam..