Pages

Selasa, September 07, 2010

At Last.....

Assalamualaikum..

Hallu!!! Aku berada di dalam bilik di rumah aku di Johor.. At Last!!! Aku menjejakkan kaki di Stesen Bas Larkin pada jam 4 petang tadi.. Dapat bas balek Sibol,pukul 4.30.. Straight away to home aku sampai lebih kurang pukul 6.30... Hah! What a release!!!! At last aku bebas dr terpaksa bergelumang dgn segala macam nota,fakta and bla,bla,bla.. Sampai otak aku tepu,blank and blurr... Bebas dari perangai manusia yang menyaketkan hati aku aje kerjanya,tapi bila aku yang saketkan hati diorang reti pulak buat protes,tak nak bercakpla,siap buat kat status FB segala bagai lg,mcmla aku rampas pakwe dia.. Tapi bila dia saketkan hati aku,lansung tak sedar diri,buat aku ni mcm manusia tak ada perasaan.. Ada jugak manusia mcm ni dlm dunia ni kan???

Aku naik bas dari Bukit Jalil,stesen sementara ganti Pudu yang tengah renovate skrg nih.. Ucu hantar sampai Bukit Jalil.. Rasa sayu je masa salam dgn Ucu tadi.. Aku pandang Ucu lama.. Nak cakap tapi tak terluah.. Aku cuma nak cakap terima kasih and aku sayang Ucu tapi mulut aku ni.. As usual.. Bila berdepan macam tu memang tak terkata,bila dah jauh baru sibok nak cakap.. poyo kan.. Well,I'm that kind of person.. Difficult to express my own feeling.. Aku pun tak tau knp.. Maybe sebab tu kot aku dpt title manusia tak ada perasaan.. Sadis betul..

Oke,back to topic.. Hehehe.. Tepat pukul 12 bas bertolak.. Lambaian terakhir utk Ucu.. Sayu sangat.. Macam nak nangis je aku rasa.. Hurmm.. Aku duduk tingkat atas,masa aku tengah ralit2 nak lelap tu tibe2 ada 1 suara yang mengganggu telinga aku.. Aku toleh kanan.. Seorang pak cik.. Dgr punya dgr.. Masalah rumah tangga! Aku tak taula dia cakap dgn isteri dia or makwe dia cz aku dgr pekataan sayang tu bnyk kali disebut,pasal anakla,kaga anakla and so on.. Kesimpulannya,masalah rumah tangga.. Sengalnya pak cik ni membicarakan masalah rumah tangga dalam bas dengan suara yang aku kira agak kuat dalam suasana bas yang sunyi dan tak ramai orang dalam bas tu.. Aku rasa suara pak cik tu orang depan and belakang pun boleh dgr.. Frust betul aku sbb pak cik 2 kacau tido aku.. Dahla semalam tido pukul 4 pagi,melayan perasaan punya pasal.. Ini nak layan mata pun kena kacau.. Aku rasa macam nak jerit kat pak cik tu supaya cakap perlahan sikit.. Persoalan aku.. Wajarkah hal rumah tangga dibincangkan di khalayak umum begitu?

Sampai rumah.. Aku rasa sangat lega walaupun penat.. Huhuhu.. Hari ini,setelah sekian lama,aku dapat jugak apa yang aku idamkan.. Ayam masak asam pedas! Perghh!! Terangkat beb! Pekena plak dgn kopi 'O.. Walaweh! Sedap gilos!! Okela,aku nak masuk tido dh.. Until then,wassalam..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan