Pages

Rabu, September 08, 2010

Hari Yang...

Assalamualaikum...

Hadoi! Hari ini hari yang.....???? Aku tak tau mcm mana nak explain.. Huhuhu..

Aku,Zura and Anis planning nak buka puasa kat luar hari ni.. Oke,pukul 6.15 kitorang keluar and pergi Marrybrown kt Taman Anggerik nun.. Makan2.. Masa nak balek.. Something happened.. My car broke down! Oh My God!!! Kereta tak boley start.. Huwaaaa~~~ Aku rasa mcm nak meraung kat situ.. Lastnye,telefon Mama and Papa.. Mama kata telefon Papa,and then Papa said asked ur sis to call mekanik that are near to our house.. Okei,arahan diterima and dilaksanakan.. Kitorang duduk kt tepi tembok sementara menunggu bantuan tiba..

Zura telefon abang dia minta ambil.. Abang dia sampai,tolong tengok sekali apa yang tak kena dgn kereta tuh.. Rupa2nya,kepala bateri dah longgar,kena tukar.. Aduhai! Kemarin bateri tukar,hari ni kepalanya pulak.. Pokai! Huhuhu.. Nak tak nak terpaksala lorr.. Tukarla jugak cz lusa dah raya,kereta kan nak guna bawak balek kampung.. Alahai... Terbang lagi Ringgit Malaysia aku.. Huhuhu

Disebabkan kereta rosak,aku terlepas lagi nak tengok muka Pak Cik yang buat pengumuman raya and puasa tu.. Alaa.. Peyimpan Mohor Besar Raja-raja tu lah.. Dah lama tak nampak muka dia.. Ehehehe..

Lusa Raya.. So,aku nak ambil kesempatan dalam entry kali utk ucapakan....

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...

MOHON AMPUN DAN MAAF SEKIRANYA ADA ISI-ISI DLM ENTRY SAYA NI YANG MENYAKITKAN HATI OR MENYINGGUNG MANA-MANA PIHAK.. BUKAN NIAT SAYA BEGITU.. APA YANG SAYA CORETKAN DI SINI HANYALAH SEKADAR LUAHAN RASA DAN PANDANGAN SAYA SECARA INDIVIDU TERHADAP SESUATU PERKARA.. SEKIRANYA ADA YANG MENYAMPAH DENGNA LUAHAN HARI SAYA YANG JIWANG-JIWANG 2 SAYA MINTA MAAFLAH YE SEBAB SAYA MEMANG BEGITU ORANGNYA.. HEHEHE..

MAAF ZAHIR DAN BATIN....

Selasa, September 07, 2010

At Last.....

Assalamualaikum..

Hallu!!! Aku berada di dalam bilik di rumah aku di Johor.. At Last!!! Aku menjejakkan kaki di Stesen Bas Larkin pada jam 4 petang tadi.. Dapat bas balek Sibol,pukul 4.30.. Straight away to home aku sampai lebih kurang pukul 6.30... Hah! What a release!!!! At last aku bebas dr terpaksa bergelumang dgn segala macam nota,fakta and bla,bla,bla.. Sampai otak aku tepu,blank and blurr... Bebas dari perangai manusia yang menyaketkan hati aku aje kerjanya,tapi bila aku yang saketkan hati diorang reti pulak buat protes,tak nak bercakpla,siap buat kat status FB segala bagai lg,mcmla aku rampas pakwe dia.. Tapi bila dia saketkan hati aku,lansung tak sedar diri,buat aku ni mcm manusia tak ada perasaan.. Ada jugak manusia mcm ni dlm dunia ni kan???

Aku naik bas dari Bukit Jalil,stesen sementara ganti Pudu yang tengah renovate skrg nih.. Ucu hantar sampai Bukit Jalil.. Rasa sayu je masa salam dgn Ucu tadi.. Aku pandang Ucu lama.. Nak cakap tapi tak terluah.. Aku cuma nak cakap terima kasih and aku sayang Ucu tapi mulut aku ni.. As usual.. Bila berdepan macam tu memang tak terkata,bila dah jauh baru sibok nak cakap.. poyo kan.. Well,I'm that kind of person.. Difficult to express my own feeling.. Aku pun tak tau knp.. Maybe sebab tu kot aku dpt title manusia tak ada perasaan.. Sadis betul..

Oke,back to topic.. Hehehe.. Tepat pukul 12 bas bertolak.. Lambaian terakhir utk Ucu.. Sayu sangat.. Macam nak nangis je aku rasa.. Hurmm.. Aku duduk tingkat atas,masa aku tengah ralit2 nak lelap tu tibe2 ada 1 suara yang mengganggu telinga aku.. Aku toleh kanan.. Seorang pak cik.. Dgr punya dgr.. Masalah rumah tangga! Aku tak taula dia cakap dgn isteri dia or makwe dia cz aku dgr pekataan sayang tu bnyk kali disebut,pasal anakla,kaga anakla and so on.. Kesimpulannya,masalah rumah tangga.. Sengalnya pak cik ni membicarakan masalah rumah tangga dalam bas dengan suara yang aku kira agak kuat dalam suasana bas yang sunyi dan tak ramai orang dalam bas tu.. Aku rasa suara pak cik tu orang depan and belakang pun boleh dgr.. Frust betul aku sbb pak cik 2 kacau tido aku.. Dahla semalam tido pukul 4 pagi,melayan perasaan punya pasal.. Ini nak layan mata pun kena kacau.. Aku rasa macam nak jerit kat pak cik tu supaya cakap perlahan sikit.. Persoalan aku.. Wajarkah hal rumah tangga dibincangkan di khalayak umum begitu?

Sampai rumah.. Aku rasa sangat lega walaupun penat.. Huhuhu.. Hari ini,setelah sekian lama,aku dapat jugak apa yang aku idamkan.. Ayam masak asam pedas! Perghh!! Terangkat beb! Pekena plak dgn kopi 'O.. Walaweh! Sedap gilos!! Okela,aku nak masuk tido dh.. Until then,wassalam..

Ahad, September 05, 2010

Aku Yang... Versi Jalan-jalan...


Hahaha.. Inilah benda yg ak gaduhkan dgn Ucu kat TS td..


Assalamualaikum..

Hahaha.. Abaikan tajuk entry yang merepek tu.. Aku still kat Ampang lagi.. Dari semalam sampai hari ini kerja aku berjalan je.. Wawawa.. Semalam aku and family Ucu berjalan cuci mata dekat KLCC.. AKu sempat sambar 2 novel dekat Kinokuniya.. Kau Kekasihku by Anis Ayuni and AD + IZ by Eury Athena.. 2-2 best.. Hahaha..

Hari ni pulak.. Aku berjalan pergi Berjaya Times Square dgn Ucu and Ira.. Ucu punya adik.. Ucu and ira and shoping beg and baju,yg aku pulak nak shoping baju.. Office Attire.. Chewah! Konon je ni.. Kitorang takdala meronda sampai habis tingkat TS tu.. Just naik sampai tingkat 5 je.. Aku dapat baju sehelai.. Kemeja kotak2.. Cantik tau.. Wawawa.. Masa Ucu tengah plih2 beg tu aku tiba2 terasa nak belikan beg tu utk ucu.. Hahaha.. Poyo bebenor ayat aku nih.. Aku bayar harga beg 2.. Ucu tak nak.. Sempatla kitorang gaduh kat kedai beg tu.. Terkebil-kebil cashier tu tengok kitorang.. Lastnye aku letak je duit kat dalam beg Ucu.. Nyorok2 tapi Ucu terperasan lerr pulak.. Kantoi! Muka Ucu macam dah nak marah dah masa tu.. Cuak gak aku masa tu.. Dlm hati dah menyesal dah.. Kenapala aku degil sgt.. Huhuhu..

Dah nak balek dh masa nih.. Lps beli beg tu,destinasi terakhir,Watsons cz aku nak beli barang sikit.. Masa aku kt Watsons ni,aku tak tau Ucu prgi mana.. Sampai aku habes beli barang kat situ,Ucu tak muncul2.. Aku tanya Ira Kak Ida mana,dia kata dia tak tau.. Ah! Sudah.. Takkan kena tinggai kot.. Dup dap dup dap dah jantung aku masa nihgigil.. Sekali lagi aku menyesal sebab jadi budak degil.. Huuuu~~~ Aku try tipon,sekali,tak angkat.. Bepeluh sudaa.. Kali ke2 tipon,tgh2 berdering,aku nampak Ucu kat eskalator.. Fiiuuuhhh! Lega... Wahahaha.. Sampai kat aku.. Tau tak Ucu hulur aoe kat aku?? Beg palstik.. Dlmnya ada teddy bear yang teramatla comel.. Lembut je.. Wawawawa... Aku tak mau ambil.. Segan kot.. Lagipun aku x harap ape2 pn.. Hehehe.. Lastnya,cz tak nak Ucu marah aku amik jugakla.. Segan,terharu,hepi yg amat... Semuanya berbaur dlm hati aku.. Sampai rasa mcm nak nangis.. Tapi coverla.. Segan kot nak melalak kat situ.. Ehehehe..

Lepas tu kitorang balek rumah.. Nak tengok tak rupa bear tu? Hehehe.. Dekat profile Facebook aku ada.. Kat sini pun ada.. Ehehehe.. Esok aku balik johor dah.. Tak taula bila lagi dpt jumpa Ucu.. Mesti rindu.. Huhuhu.. Ucu!!! Love U so much.. Muahh,muahh.. Ahaks! Until then,Adios! Wassalam..

Sabtu, September 04, 2010

Hari Ini Dalam.......???

Assalamualaikum..

Hari ini dalam........ Sejarah! Hahaha.. Aku kat Ampang sekarang ni.. Kat Rumah Zahidah a.k.a Ucu.. My Ucu lorr.. My best friend.. Hehehe.. Hari ni,badan aku saket2 semua.. Seharian dalam train semalam,walaweh,aku rasa tulang aku macam remuk semua.. Adeh!penatHari ini tak tau apa program,maybe just duduk rumah kot..

The story begin... Huhuhu.. Semalam lps test Lang Enrich,aku lulus tau.. Huhuhu.. 20/30.. Ehehehe.. Lps test aku cepat2 balek bilik.. Siap2 dgn beg yang siap kemas tunggu bas nak pergi KL Central.. Rupa-rupanya aku dah telepas bas pukul 12,so,terpaksala tunggu bas pukul 1.. 1 lebih bas sampai,mujur ada tempat duduk.. Kalau tak,pengsan! Dalam bas jumpa Khaliq,my Classmate.. Dia pun nak pergi KL Central gak.. Oke,aku saing dgn dia.. Sampai Seksyen 2 Shah Alam,kitorang turun,naik bas U80 pulak.. Humang aih! Orang ramai yang amat.. berejam dalam bas sampai aku saket pinggang tak jugak sampai KL Central.. Penat tak yah cakapla.. Aku rasa 2 jam kot dari Shah Alam sampai KL Central.. Sampai KLC,aku tunggu Ucu.. 10 minit kot baru Ucu sampai.. Then,kitorang naik tren menuju ke Stesen Cahaya.. Ucu cakap it suppose to be Stesen Cempaka,but Stesen Cempaka tak ada tempat parking.. So,pergila stesen cahaya.. 2 kali tukar tren.. Macam nak tercabut tangan aku membawa beg baju yang maha berat tu.. Aku pun tak tau apa yang aku isi dalam tu.. Huhuhu..

Then,dari Stesen Cahaya,amik Ma Ucu kat sekolah,then baru balek Rumah.. Lepas buka,keluar lagi hantar member Ucu plak pergi Hentian Putra.. Naek tren juga.. Hehehe.. Sampai dekat Hentian Putra,tunggu kawan Ucu naek bas,dia dah nak gerak,baru kitorang balek.. Kwan Ucu tu orang Kelantan.. Nak balek Kota Bharu.. Balek rumah terus..

Hasilnya,tadi aku bangun nak sahur,badan aku saket-saket semua.. Huhuhu.. Penat Gilos.. Memang Hari Ini Dalam Sejarah,seharian aku habiskan di atas jalan.. Ehehehehe.. Tak sabar nak balek Johor.. Nanti nak pergi melawat Mama Hafilah.. Rindu kat cikgu2 form 6.. Hurmm.. Okelah,unitl then,Wassalam...