Pages

Selasa, Ogos 03, 2010

Siri Hilang Handphone...

Assalamualaikum...

Hallu! Ehmm.. Tengah di landa kebosanan tahap melampau.. Kelas Lang Enrich cancel,so sekarang ni aku free... Banyak benda berlaku lately nih sampai aku pening kepala.. Mostly,aku memang busy yang amat this week.. Macam benda nak kena settle..

Rasanya,its about 2 weeks hari minggu aku dicuri.. Minggu lepas,aku ada Kemahiran Insaniah (KI) 2 hari,Sabtu and Ahad.. Sabtu baru ni aku ada KOKO,lepas tu hari Ahadnya pulak aku ada program lebih kurang mcm Junior meets Senior anjuran Office Management Student Association (OMSA).. Macam2 ada dr pg sampai ptg.. But mostly,semua aktiviti sangat best,aku yang awalnya dtg dgn tak ikhlas,terus rasa enjoy.. Huhuhu.. Sangat best,especially eksplorace dia.. huhuhu.. Menguji kesabaran aku betul..

Jumaat lepas,nset aku hilang.. Redha jela.. Lepas tu,malam Ahad tu,aku sempatla menyapa si dia yang kelihatan online di Facebook.. chatbox.. Rupa-rupanya,nset dia pun hilang.. Dia tertinggal dekat mana ntah... Wah! Aku rasa macam bersiri pulak kejadian kehilangan nset nih.. Mula2 Zura,lepas tu aku and then dia.. Walaweh! Aku yang masa tu nak marah dia terus x jadi marah.. Ekekekeke.. Minta maaf ye awak cz marah2.. Huhuhu..

Semalam,OMSA punya penat tak habis lagi,Lia ajak aku keluar.. Kebetulan aku tak ada kelas.. So,aku join venture jela.. Tunggu bas kul 2,kul 3.10 baru ada bas.. Waaaaa~~~ Aku sangat saket hati.. Kitorang pergi Plaza Alam Sentral.. Lia nak betulkan nset dia yang tak boleh detect memory kad walaupun tak sampai sebulan guna.. And aku pulak,mulakan operasi cari nset baru.. Cina tu tunjuk Nokia E63 kat aku.. Wah! sungguh aku tak minat nset mcm tu cz keypad dia mcm keyboard laptop.. Tak kuasa aku.. Huhuhu.. Belek punya belek,aku jumpa yg 1jenis nih.. Nokia jugak Nokia C5-00,warna putih.. Cantek.. Tapi aku kalau boleh nak cari yang jenis slide.. Aku tanya Lia,okey tak.. Lia kata panjang.. Hua9.. Okey,aku admit memang agak panjang dr nset aku yg hilang tu.. tp ni nipisla.. Then,aku try cari yang laen,yg slide.. Jumpa 1,warna Hitam.. Memang cantek.. Tapi.. Agak berat.. Rupa2nya,housing stainless still.. Hua100.. Tak mau aku.. Lastnye,aku reda amik yang Nokia C5-00.. Memang nset baru.. Aku tak penah lagi tengok iklan pasal nset ni kat TV cz aku pun dah berzaman tak tengok TV.. Hehehe.. Now,introduce my new mobile phone.. NOKIA C5-00.. Gambar aku upload kemudian ye.. nset je aku beli,sim kad tak lagi cz aku nak guna no lama aku.. Aku x mau tukar nombor..

Nak pergi SACC Mall dah tak sempat cz dah nak pukul 6,lepas makan,kitorang terus blah pergi Bus stand.. Dari pukul 6 tunggu,pukul 7.40 baru kitorang dapat bas.. AKu rasa macam nak menjerit sampai runtuh bus stand kt PKNS tu.. Punyala saket hati.. Aku rasa mcm nak saman je Syarikat Bas tu.. Huhuhu.. Geram betul aku.. Sampai kolej,around 9 mlm.. Naik bilik,mandi2 turun balek utk latihan cheers plak.. Peh! Penat tak payah cakap.. 2 minggu straight.. Lia ckp kita ni dah mcm robot.. Wawawa.. AKu sokong lerr ckp dia tu.. But,aku sedar.. This is campus life.. Aku dah melangkah ke sini and now this is my life.. So,aku kena terima.. Ikhlas atau tidak itu belakang cerita.. Ley ke mcm tu?? Hahahaha.. Okeyla,perut pun dah lapar.. Aku nak turun cari makan.. Adios!

Wassalam.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan