Pages

Sabtu, Ogos 14, 2010

Lappyku Yang ...





Assalamualaikum...

Hai.... Aku tengah meroyan sekarang nih.. Huhuhu.. Semalam Lappy aku tiba2 tak boley hidup.. Lepas pasang charger baru boley hidup,aku lega sekejap.. Tapi tiba2 keyboard pulak buat hal.. Tkean2 tak keluar huruf.. Waaaaaa~~~ Menjerit aku di buatnya.. Kenapa Lappy nih? nangihnangih

Lepas tu aku teringat ada kedai HP kat Plaza Alam Sentral.. Secara drastik aku buat keputusan nak pergi situ.. Ajak Lia,and dia pun On je.. Dlm pukul 2 lebih kurang kitorang pun keluar.. Sampai Alam Sentral lebih kurang pukul 3 lebih,terus pergi kedai HP tu.. Check punya check,rupa2nya,bateri lappy aku rosak.. Kalau nak ganti RM350 satu bateri..adusAdus! Tak tertelan aer liur aku dibuatnye.. Mana nak cari duit banyak tu? Huhuhu.. Terpaksa tangguh dulu.. Tunggula duit PTPTN aku masuk baru aku beli..Naseb baek still boley pakai charger.. Kalau tak berabadla aku tak dapat online.. Alahai.. Then,aku ingatkan nak format sekali lappyku ini,sekali dia kata Windows 7 Starter RM199.. Wawawawa.. Terima Kasih jelah.. Lagi bagus aku format kt Plaza Satelit B (PSB) Student Package.. Kenapa aku nak format sebab program Windos Vista ni tak sesuai dgn memory lappy aku yg cuma 1 GB menyebabkan lappy aku menjadi antara lappy yang paling lembab di dunia.. Hahaha.. Ayat tak boleh bla.. But,seriously,lappy aku sgt lambat.. Member2 aku pun complaint lappy aku lembab.. Dahla lembab lepas tu asik sikit2 hang,sikit2 not respoding sampai aku rasa mcm nak campak lappy ni kat laut.. Tapi sayang woo.. Hehehe..Kesian lappy aku nih asyik kena kutuk jerk.. Huhuhu..

Kat kedai HP tu tak lama pun sekejap je,lepas tu aku merayau sementara nak tunggu waktu berbuka puasa tu aku merayau-rayau dgn Lia.. Kitorang rancang nak buka puasa kat luar cz ingtkan nak betolkan lappy aku makan masa rupa2nya tak sampai setengah jam pun.. Pukul 4 dah settle dah.. ada lagi 3 jam sebelum masuk buka puasa.. Apa nak buat? Kitorang merayau pusing2 kat PAS tu.. Lepas tu,pergi ke SACC Mall pulak.. Merayau kat situ.. MPH Bookstore aku serbu dulu.. Sempatlah aku capai 3 novel.. Sepupuku Suamiku and Antara Benci Dan Rindu from Kaki Novel and novel Alaf 21 Tanpamu Aku Rindu.. Wawawa.. Merayau kat SACC sampai pukul 6,then kitorang pergi PKNS plak.. Nak makan McD.. Hehehe.. Aku dah lepak habis dah bila sampai kat McD tu penat Jadinya,aku suruh Lia yg beli makan.. Hehehe..

Masa kitorang tengah menunggu waktu berbuka puasa tu,ada 1 couple nih datang and duduk dekat meja berhadapan dgn kitorang kitorang.. Kitorang buat tak taula walaupun pada pandangan aku diorang sepatutnya hormat bulan puasa.. Lantak diorangla,dosa masing-masing tanggung.. But,ada something yang buat aku and Lia tak selesa.. Aku tak tau apa masalah mamat tu,dia asik pandang kitorang je.. Sekajap2 pandang,sekejap pandang.. Bila dah macam tu,aku mulala nak marah,mulut aku pun spontan je cakap "Jaga pandangan bulan2 puasa nih,elak zina mata' Wah! Bisa sunggu ayat aku.. Lepas tu aku ternampak pulak dia ngn makwe dia tu maen pegang2 tgn,cubit2.. Lagila mulut aku keluarkan tazkirah percuma.. Aku ckp dgn Lia tapi tujukan pada budak 2 org tula.. Kiranya,aku sindir secara haluslah.. Hehehe.. Jahatkan aku.. Lepas 2,3 kali kena sindir mamat tu dh tak pandang kitorang dah.. Lega.. Huhuhu...

Masuk waktu,kitorang buka puasa,then terus turun ke Bus Stand depan PKNS.. Dari pukul 8 tunggu,pukul 9 baru ada bas.. Aku rasa macam nak menjerit sampai runtuh bus stand tu.. Geram aku.. Sampai kolej,pukul 10 lebih kurang.. Aduhai,penat yang amat.. Ni,kalau mama tau aku keluar sampai lewat mcm tu sure kena sesi tazkirah 2 jam.. Huhuhu..bising Dah penat,masuk bilik,baca novel kejap,dekat kul 1 baru aku tido.. Huhuhu.. Hasilnya tadi pagi,aku bangun lambat.. Dekat pukul 5.30 baru aku bangun.. kelma kabut aku sahur,maen sumbat je and akibatnya,aku menanggung saket perut sampai sekarang.. Huhuhu..

Esok,aku nak pergi Klang Sentral,aku nak ubah tarikh tiket balek kampung aku dari 8/9 ke 3/9.. Hehehe.. Aku nak balek awal.. AKu tak kira.. Kalau ada kelas,aku ponteng.. Jahatkan aku.. Muahahahaha...setansetansetan Tu dia,tanduk setan dah keluar.. Hehehe.. Okela,aku dah tak ada idea nak tulis apa.. Cukup dulu oke.. Nanti aku update lg.. Adios! Wassalam...



sukegolek2

Tiada ulasan:

Catat Ulasan