Pages

Jumaat, Julai 23, 2010

Generasiku.. Hahaha..

Assalamualaikum..

Hallu! Agak lama rasanya aku tak update blog sampai ada kawan yang menegur.. Hehehe.. Terima kasih Anis cz mengikuti perkembangan blog aku.. Hahaha.. Agak busy lately nih.. Dgn kelas,assignment and bla,bla,bla.. Esok pulak ada modul.. Ari Isnin ada kuiz Computing Essential.. Oh,tidaakkkk!!! Aku STRESS!!gile hua9..

Aku kena ambil 6 subjek sem ni.. And yang buat aku rasa macam nk terjun bangunan sebab aku kena amik Ekonomi.. Tidakk!!! Udahlah asas pun tak ada.. Math add math x minat.. Pokok pangkalnya aku tak minat segala yg berkaitan dgn nombor.. Kira duit pn malas.. Huhuhu.. Bayangkan aku yang selama One and a half year bermain dgn segala macam fakta and ayat Al-Quran masa form 6,skali masuk U kena belajar segala mcm teori.. Aduhai! Memang lerr kat kelas aku buat muka tekun.. Tapi dlm kepala.. Kosong.. Blurr.. 1 pun aku x faham.. Alahai.. Tersangatlah stressnye.. And semalam,masa kelas Human Comm,aku telah dihalau oelh lecturer cz x buat mind map utk chap 2.. Aduhai.. Malu tak usah katalah.. Naseb baek lect tu baik hati,lps siap mind map boley masuk balek.. Kalo tak,rugi ilmu utk sehari.. Huuuuu~~~nangih

Okei,back to the topic.. Tajuk tak boley bla.. Hahaha.. Generasiku ni maksudnye generasi sekarang ni la.. generasi aku.. Yang org sekarang label sbg Generasi Y.. Aku tak tau apa maksud Y tu.. Semalam masa kelas Office Admin PM WAA telah menyentuh tentang isu ni.. Secara sekali imbas jela.. Mendengar cerita dia,aku akui apa yang PM ckp tu sgt2 betul.. PM kata generasi sekarang ni memeningkan kepala dia and org lain.. Dan ia menakutkan aku..

PM kata,generasi Y ini telah hilang moral.. Atau yg PM tafsirkan moral itu sbg harga diri.. Kes buang bayi meningkat setiap hari,kes Zina,mengandung luar nikah and bla,bla,bla yg kalau disenaraikan aku rasa sampai esok pun tak habes.. 1 kes yg aku paling ingat.. Aku tak baca tp aku dgr psl ni dkt MHI pagi hari Selasa,22 Jun 2010.. Aku dgr Ally Iskandar baca tajuk besarnya and sedikit petikan berita "Teman Wanita maut didalam bilik air" petikan berita dia "Serang pelajar sekolah agama meninggal dunia kerana keguguran didalam bilik air sewaktu sedang bercuti bersama-sama teman lelakinya di........." Hah! Aku rasa mcm nak menjerit dgr berita ni.. Budak Sekolah Agama.. AGAMA!!!! Allahuakbar! Budak sekolah agama buat perangai mcm ni? Sedangkan selama ni aku sering ditempelak oleh budak2 yg bersekolah agama ni.. Behujah dgn menggunakan hadis,ayat Al-Quran..Berbicara seolah-olah mereka adalah yg paling tau tentang agama.. tapi bila isu mcm ni timbul tak ada seorang pun drpd mereka yg berani bersuara.. Aku sgt tidak faham.. Kemana perginya agama sampai boleh menyerah diri mcm tu aje? Oke,aku tau tak semua mcm tu,tp sebab sifat segelintir nila yg merosakkan semuanya..

Betul kata PM generasi aku sekarang dah hilang harga diri.. Aku sendiri sebagai salah seorang generasi Y ni,sgt takut utk menghadapi sesuatu yang bakal berlaku ada masa hadapan.. Aku takut hanyut,aku takut aku jadi mcm diorang.. Ya Allah,peliharalah HambaMu ini..

Masalah sosial maken banyak.. And pengalaman aku sendiri.. Tak payah pergi jauh2 kat bandar ke apa.. Aku pergi pasar Tani kt Bandar Tenggara tu.. Ada sorang awek ni.. Cun.. Pakai tudung.. Tapi baju,lengan pendek,seluar jean plak tak cakaplah.. Udah lerr ketat lps tu nampak plak yg tutt... Aku pulak,dh rezeki dpn mata tengok jela.. Tengok tak kelip2 mata nih.. Sampai budak tu perasan and dia segan sendiri.. Hahaha.. kan dah malu... Jahat kan aku?? Hehehe.. Lagi 1,masa aku pergi Gedung Kota Tinggi.. Masa kat Kedai buku tingkat atas.. Ada seorang budak nih,tengah mencangkung belek novel,walaweh,terdedah yg kat belakang tu.. Aku masuk2 je terus nampak.. Mulut aku pun kan kalau terkejut spontan je ckp "weh,nampak B****t" budak tu pandang aku lps tu terus bangun.. Huhuhuhu.. Lihatlah dunia,betapa jahatnye seorang Nur Safwanah! Hahaha.. Tapi,salah aku ke? Mulut tak ada insurans oke aku admit memang salah aku.. tapi,dia pun salah gak.. Hehehe..

Korang2 yg 1 generasi dgn aku or Generasi Y ni tak takut ke nk menghadapi masa depan? Aku sgt takut and aku harap aku dapat bertahan and terlindung dari segala mcm bala bencana,perbuatan maksiat and perkara2 yg boley mendatangkan musibah.. Amin.. Fiki2lah ye..

Wassalam..

Isnin, Julai 12, 2010

Untitled...

Assalamualaikum..

Hallu! Hehe.. Aku sebenarnyea tak tau nak bagi tajuk ape kat entry nih cz sekarang ni jiwa aku tengah ada macam2 rasa.. Happy,a little bit up set but tak tau pasal apa and macam2 lgla.. Huhuhu..

Aku ada 1 story.. Siapa2 yg rajin tengok profile aku taula dgn siapa aku selalu berkomen-komen selain dgn Aiza.. Lately,aku selalu berkomen-komen dgn seorang novel writer.. Haiza Najwa.. Alaa,yg tulis novel psl2 telepati tu.. Pernah baca x? Kalau tak memang rugi.. Hahaha..

Aku biasalahkan.. Suka mengarut and mencarut.. And sesi komen2 kitorang bermula bila aku mula komen pasal status diayang kalau boleh nak sambung novel dia yg tajuk Sentuhan Cinta.. Dah banyak komen kat situ and aku pulak menyampuk kat tengah bgtau part yang aku suka dalam novel dia.. Lepas tu meleret-leret sepanjang-panjangnya..

And then,tadi.. Aku komen dia punya pautan and saja2 ajak dia join aku daki tangga Batu Caves fakulti tu.. Hehehe.. Tau jela,kepala otak aku ni kan mereng sikit.. Cakap pun main aci redah je,tak kirala dgn siapa pun.. Huhuhu.. Hah! Baca ni..

Nur Safwanah
i like to move it,move it.. we like to move it,move it.. We like to.. move it!!! ekekeke

Haiza Najwa
I like to move it move it too..jom!

Nur Safwanah
jom.. turun tangga batu caves.. kelas kul 10.30.. hahaha

Haiza Najwa
oic..x larat amber. Mse I nk naik tgga ke Ram Statue x smpi 1/20 bnding Bt Caves pown trpka ngade2 nger touris guide tlg tarik. Turun plak terloncat2 cam beru...................k!

Nur Safwanah
hahaha.. tngga batu caves is just 230 something right?? but UiTM Puncak Alam punya tgga ada 250++ hahaha.. x masuk tangga fakulti kalo kena naik tingkat 3 or 4.. dah jadi 300++.. hehe

Haiza Najwa
Ader lift dan restaurant tak nk naik ke atas btol2. I mean the real peak. Havent reached there. Klu ader I nk g. Bley treat you and ur kwn2 lunch

Nur Safwanah
naik bas dr fakulti ke kolej.. byrn seringgit skali naik.. jadinye kitorang lg rela naik tangga dr naik bas cz nk jimat.. hehe.. nak g cni?? haha.. joking or what??

Haiza Najwa
nakkk. But I'll make sure the schedule fit 1st. Of course I wanna go tp restaurant dia mesti kondusif with aircond n wifi. Nk relaks at least one hour there chatting with you and a little snapshots if favourable on ur part. But do I really have to ride on a bus? They bar other vehicles from proceeding to the peak kew? Ader restriction to outsiders?


Nur Safwanah
haha.. kalo nk yg ada aircond mkn kt kace fakulti lerr.. cafe yg agak2 ciri hotella.. 3 stars mayb..cafe kt kolej just kipas biasa..hehe.. ley je masuk smpai kolej.. xda org tahan.. kalo pegawai keselamatan tu tny,ckp je nk jumpa adik.. hehe..


Haiza Najwa
I'm on. I'll set the date provided you've no tutorial class during d specific tyme. Mayb I'll come with my daughter Iman. She's an extremely skilled driver so bley laa I lay myself, doze off and only jaga when daa sampai destinasi he heh

Nur Safwanah
haa?? are u serious??

Haiza Najwa
now that the newly sem has just started I reckon everything still in chaos, so try to slot in proper tyme let say amidst next month kew. Important thing you're not engageed with any tutorial class at that moment. I hate perturbing other's peace of mind.


Haiza Najwa
ignore the wrong spelling. I'm in a hurry. 'Smtg'...calling me. T sambung aye..? Enjoy talking to you luv

Nur Safwanah
haiya! serious ka?? adeh! mcm x caye je.. segan,cuak +++ ntah ape2 lg.. wawawa.. sy free ari sabtu ptg and ahad.. mmg xda kuliah.. sabtu pg da kokurikulum.. kelas pn cuma ari rabu je smpai kul 6.. ari laen kul 4 dah abes.. ari senin ngn jumaat kelas smpai kul 12.30 je.. haha.. kelam kabut cket..

Nur Safwanah
wokei..

Korng faham tak?? Kalau tak faham biar aku terangkan.. Intipatinya,dia nak datang sini nak jumpe aku.. Owh.. Tidak!!! Am I dreaming??? Huhuhu.. Aku sungguh tak percaya and rasa mcm mimpi.. Aduhai! Dia ni betul-betul ke main-main? Aku dah cuak habis dah ni.. Kalau dia betul nak datang sini,apa aku nak cakap? Waaaa... Tolong aku! Itulah,lain mulut tu jaga.. jgn cakap main aci redah je.. Kan dah kena.. Adeh!

Saat ini.. Jantung aku dah berdebor 100 debaran sesaat (menipu je nih) Hahaha.. But really,aku sangat cuak.. Masa nila baru rasa macam nak kerat jari nih yang menaip main sebarang je tanpa berfikir.. Alahai.. Sekarang otak aku tengah bekerja keras.. Apa aku nak cakap kalau betul dia datang.. Ada yang aku jadi patung cendana kat depan dia karang.. Alahai.. Nur Safwanah.. Awak tu dahla dalam mulut ada emas.. Dalam Facebook boleyla cakap macam2 tapi ada dekat audiens awakla yang paling asam kecut.. Waaaa.. Macam mana nih??? Sekarang baru rasa menyesal sebab jadi manusia yang tak banyak cakap.. Huuuuu~~~~

Wassalam...





Sabtu, Julai 10, 2010

Salahkah aku......???

Assalamualaikum...

Hmm... Semalam,kali ke2 aku menangis di Puncak Alam ni.. Selepas kali pertama aku menangis masa tengok ibu pergi tinggalkan aku kat sini.. Semalam aku menangis lagi.. Bukan pasal ibu tp pasal kawan.. Satu pembaziran yang aku kira tak sepatutnya berlaku.. Kenapa? Mengapa?

Aku sangka bila dah meningkat dewasa,aku takkan hadapi lagi masalah2 remeh begini,tapi ia berlaku juga.. Niat aku sekali lagi di salah ertikan.. Maybe cara aku approach orang lain dari orang lain.. Aku bila berkawan aku x pernah ambil kisah pasal ape2 pun.. Kalau aku ada rezeki lebih,aku akan kongsi.. Tanpa niat apa2 pun.. Mungkin ini yang orang jadi salah anggap..

Ingat lagi 2 orang member yang sesat masa berjalan dgn aku tu.. Yg sorang nama Lia,and seorang lagi nama Atul.. Diorang ni housemate aku.. Si Lia ni,pada penilaian pertama aku bila mula berkawan dgn dia,aku dpt agak yg dia ni orang ada angin.. Kalau time angin baik,dia okela,time angin dia tak baik.. Hmm.. Faham2 jela.. Yg Atul pulak,dia jenis lembut tp mcm cerewet sikit..

One day.. Aku x pasti apa sebabnye,Lia nampak moody.. Muka x yah cakaplah,aku nk buat lawak bodoh pun jadi takut.. Tapi,aku cukup x senang hati tengok muka dia mcm tu.. Aku try2la korek2 tny dia,dia kata dia penat,penat mental.. Hmm.. Aku agak mayb dia rindu kat mak dia kot.. Oke,aku dah x mau kacau dia.. Tapi sebelum tidur,aku sempatla bagi msj tazkirah kat dia minta dia berzikir banyak2 untuk kurangkan resah hati.. E2la kerja aku kalau aku rasa kawan aku ada masalah.. Msj tazkirah je aku mampu bagi.. Esoknye aku ingatkan dia okey,but,surprisingly.. Dia bertindak dgn buat2 tak kenal aku.. Selisih dgn aku pun dia ley buat bodo2.. Saketnya hati aku.. Dan keadaan tu berlanjutan sehingga beberapa hari.. Sampai aku pun dah naik malas nak tegur dia.. Biar lantak dialah.. Sedih,tapi,aku xda pilihan..

Kemuncaknya,semalam... Aku mintak tolong Shana belikan KFC cz dia keluar beli tiket nk balik kmpg.. Lepas maghrib,masa aku tengah tekun cari info utk buat assignment Pn.Bashirah and menikmati ayam KFC idaman,budak berdua dtg bagi aku duit.. Aku tny duit apa ni.. Diorang kata bayar hutang.. Berkerut dahi aku sekajap.. Hutang apa?? Rupan2nya,hutang aku belanja kat Cafe Anggerik tu.. Aku x faham,itukan aku belanja,knp hutang pulak?? Atau diorang dah salah anggap dgn niat aku.. Apa diorang ingt aku harapkan ape2 ke bila belanja diorang tu? Ya Allah.. Tolonglah.. Itu adalah cara aku.. Aku belanja tanpa niat minta apa2 pun.. Memang aku teringin nak rasa makanan kat Cafe yang bertaraf hotel tu,so,aku ajakla diorang.. Takkan aku pergi sorang2,seganlah aku.. Selera aku patah lps tu.. Aku tulis nota kecil,and bersama-sama duit tu aku masukkan balik di bawah pintu bilik diorang cz masa tu diorang takda dlm bilik,lps bg aku duit diorang terus turun.. Lepas tu,aku siap2 turun.. Aku bgtau Suha,aku nak turun cari angin.. Dibawah,air mataku mengalir tanpa dipinta.. Salahkah Aku??

Allah Huakbar! This my way.. Kawan2 aku,Zura,Hanim,Anis,Aiza pun dah selalu aku belanja.. Salah ke kalau aku belanja korang pulak? Hanim tu lgla.,kitorang dah biasa berkongsi.. Kdg2 Hanim belanja,kdg2 aku belanja.. Tak timbul lansung isu hutang piutang nih.. Dan aku tak sangka pulak timbul isu ni pada fikiran diorang.. Tolongla.. AKu belanja ikhlas.. Aku tau ikhlas tak boley ckp,tp kalau mcm ni jadinya,TERPAKSALAH aku ckp.. Aku x harap apa2 pun dr korang.. Kalau korang tak mau kwn dgn aku just bgtau,aku tak kesah.. Sikit pun aku tak kisah sbb bumi Allah ni Maha Luas.. Manusia memenuhinya.. Tapi jgn sekali-kali salah anggap dgn niat aku.. Aku belanja mkn sbg tanda terjalinnya ikatan ukhwwah yg menjadi Sunnah Rasulullah.. Salahkah aku??

Wahai teman.. Seandainya kalian mengerti hatiku ini.. Seandainya dapat kalian telusuri jiwa temanmu.. Belum tentu kalian mengerti apa yang tersimpan jauh disudut hatiku ini.. Kerana rasa hati ini telah aku simpan jauh di lubuk hati yg paling dalam hingga kalian tidak akan dapat mengesan walau segaris luka yang telah kalian goreskan di hati ini.. Seandainya,hari ini kalian melihat aku tersenyum.. Ketahuilah bahwa apa yg trpamer diwajahku tidak akan pernah sama dgn apa yg tersirat dihati kerana aku.. Temanmu.. Telah berjanji pada diri sendiri.. Aku tidak akan sekali-kali menunjukkan kesedihanku pada kalian selain hanya kegembiraanku yg akan menjadi tatapan kalian,kerana aku tidak mahu kalian merasa susah utk menjadi teman kepada seorang Nur Safwanah.. Salahkah Aku??? Ketahuilah wahai teman.. Sesungguhnya,beban perasaan temanmu ini lebih berat dari apa yg kalian mampu lihat.. Hati ini,jiwa ini.. Hanya Allah yang tau,betapa selama ini aku telah cukup menanggung beban perasaan yang maha hebat.. .. Salahkah aku... Seandainya aku hanya mengharap sedikit kasih sayang dari seorang teman yg dapat menjadi tempat aku berkongsi air mata dan berkongsi gelak ketawa? Keterlaluankah harapanku ini?

Wahai teman.. Seandainya permintaanku ini keterlaluan,maafkan aku.. Seandainya kalian merasa aku adalah teman yg menyusahkan,maafkan aku.. Seandainya kalian merasa aku terlalu banyak kekurangan maafkan aku.. Seandainya kalian merasa aku tidak seperti yang kalian harapkan sekali lagi maafkan aku.. Maafkan aku untuk segalanya....................................

Selasa, Julai 06, 2010

My Campus.. UiTM Puncak Alam.. FPTP














Assalamualaikum..

Hallu! Enrty kali ni aku cuma nak letak gambar2 masa aku kat kampus je.. tengokla tangga batu Caves yg jumlah ank tangganya 218 exactly tu haa.. sempot dibuatnye.. okelah,enjoy the picture..

Ahad, Julai 04, 2010

Sesat Dalam Terang... Huhuhu..

Assalamualaikum..

Hai.. Hehehe.. Jgn salah sangka dengan tajuk entry tu ye.. Aku bukan nak berbicara soal agama,coz aku bukanlah orang yang arif tentang itu.. Masih lagi mencari ilmu untuk memenuhi dada.. Hehehe.. Well,aku bukanlah kategori wanita idaman lelaki.. Ekekeke..

Okey,entry ni aku buat tajuk mcm ni coz semalam aku tersesat di kala panas terik dan cuaca terang benderang.. Bukan cuaca gelap or waktu malam.. So,sesat dalam teranglah tu kan.. Huahuahua.. Ceritanya mcm nih.. Di sebabkan kebosanan duduk dalam rumah aku and 2 orang member aku Si Atul and Lia (housemate aku) buat keputusan untuk keluar.. Siap2 pkul 11.50 kitorang dah terpacak kat tempat tggu bas tu.. Dalam pukul 11.10 gitu bas sampai,RapidKL U90.. Bas ni bawak pergi Klang Central and Shah Alam.. Konon2nya,kitorang nih nak pergi Shah Alam nak shopping.. Lepas tny kat sorang budak kalo nak p Shah Alam kena bayar berapa kitorang pun naikla bas dgn confidentnye dgn tambang rm2.00.. Bas penuh,terpaksa berdiri.. Hampeh betol.. Lelaki-lelaki dalam bas tu tersangatla hampeh.. Diorang boley tengok je budak2 perempuan berdiri.. And diorang sedap2 tido! Cisss! Cancel nak buat calon.. Ekekeke.. Gatal!!malu Dekat 1 jam berdiri bas tu berhenti dekat 1 bus stand.. Aku and member blurr sekejap bila tengok budak2 ni semua keluar 'kena keluar ke' aku tanya kat Lia,Lia kata keluar jela,yg lain keluar.. So,kitorang pun kelua.. Aku belek2 kawasan sekitar,dpn bus stand tu rupanya pasar seni Seksyen 2.. Hampeh! Then ada sorang budak yg x diketahui namanya tp yg pasti 1 kampus dgn aku berkata 'kita pergi KL central la.. Kat situ bnyk sikit tempat boley pergi..' and dia ajak kitorang skali.. Okey,aku and memberku masukla pulak bas U80 yang akan bawak kitorang pergi KL central dgn tambang Rm2.50..

Bas tu berhenti dekat 1 kompleks membeli belah.. Bila tengok budak tadi keluar,kitorang pun ikutla dia keluar.. Aku tanya dia ni tempat apa ni dia kata kompleks.. Aku blurr sekejap.. Kata nak pergi KL central? Aku tanya dia bayar tambang berapa tadi nak pergi sini,dia kata rm1.00.. Huh! Aku rasa mcm nak menangis tergolek-golek kat situ jugak.. Hampeh betul!!!! Member aku muka dah lain mcm dah.. Masuk situ,kitorang blurr.. Tak tau nak buat apa and nak pergi mana.. Aku tengok kat banyak booth2 buku.. Bila aku perhati betul2 rupa2nya tu Kompleks PKNS.. Perut lapar cz belum sarapan,cari tempat makan dulu.. Lepas brunch(breakfast + lunch) kitorang pusing2.. Bosan yang amat.. Maken bosan kitorang kat situ.. Ronda2 sekejap kat kawan pesta buku tu,sempatla aku sambar 3 novel Alaf 21 yang baru keluar tu.. Lepas tu,balik.. Naik bas U90 gak.. Punyala tensen.. Hajat nak melepaskan bosan tapi jadi maken bosan cz sesat.. Arrgghh!!! Lepas je dari Klang Central,ada budak 1 kampus naik.. Rupa2nya diorang pun sekapal je dgn kitorang.. SESAT! Diorang nak pergi Tesco tapi x tau mcm mana.. Aduhai! mmg saket jiwa aku semalam.. Blurr habis.. Memang taubat.. Lepas ni,memang aku duduk diam2 je kat Puncak Alam nih.. Sangat Sadis! Kalau sapa2 yg bace blog aku nih (Ada ke?) yang tau mcm mana aku boley keluar berjalan-jalan di kawasan sekitar Puncak Alam ni or ke Shah Alam tolongla beritahu.. Tolong ye.. Bgtau secara details.. huhuhu.. Sadis! Wassalam..

Jumaat, Julai 02, 2010

Berakhirnya Minggu Destini Siswa..

Assalamualaikum...

Hallu! huhuhu.. Tadi aku tengok kt kotak folllowers aku,dah tambah lg sorang.. Terkejut gak tp syukurlah,ada jugak yg nak ekot blog sewel aku ni.. Huahuahuagelakguling Macam yg aku cakap sebelum ni,aku dpt UiTM Puncak Alam kan.. And now,I'm here at Puncak Alam.. Dalam bilik 402/A1 Kolej Rafflesia 3.. Hahaha.. Siapa2 yg nak dtg melawat silalah.. Hahaha.. Dah seminggu aku kat sini.. Seminggu ni jugak aku sengsara and kepenatan yg amat cz berkejar ke sana ke mari.. Bukanlah abg2 and akak2 fasi kt dera aku.. Takkk.. Diorang baik and very sporting tp sbb jarak kolej aku dgn tempat solat jemaah kat Cafe Angsana(lelaki punya cafe) agak jauh plus kolej aku plak kt hujung.. Huh! menggila aku nak kejar masa supaya tak lambat.. Sampai kat Kolej Angsana tu mmg boley putus nyawa dibuatnya.. Hehehe..

Seminggu ni mcm2 aktiviti ada dan semuanya memberi kesan dalam hati aku walaupun dalam kebanyakan sesi ceramah and tazkirah aku tido... Huhuhu.. Buruk sungguh perangai.. Hehe..Tapi secara rawak aku rumuskan yang MDS ni sgt memberi kesan pada aku.. Dalam masa seminggu aku dah boley adapt dgn suasana dekat sini,dah boley hafal lagu UiTM Di Hatiku dgn lagu Wawasan Setia Warga UiTM.. 2 lagu rasmi UiTM ni kalau didalami maksudnye mesti boley nangis.. Tu pada akula.. Pada orang lain aku tak surela.. Dush!tumbuk Hehe..

Hah! I got a story! Ahaks! Mood gatal dah datang nih.. Ekekeke.. Aku jumpa seseorang di sini.. Dia satu kumpulan dgn aku masa LDK.. Tinggi,puteh,comel.. Huahuahua... Muka dia mcm muka 'DIA" yg dulu tu.. hahaha.. Dgn janggut sejemputny dia tu.. Alahai... But seriously,first time aku tengok muka dia.. Aku punya jantung 'DUP' Ahaks! Gatal sungguh.. Nak tau nama dia x? Hahaha.. Ahmad Fadlullah,asal dari Port Dickson,N9.. Tu je yang aku tau.. Well,aku hanya melihat dari jauh jela.. Orang ensem mcm dia 4 sure dah ada makwe kan.. Kalau tak ada pun mestila dia takkan cari orang yg mcm aku yg gemuk and pendek nih.. huhuhu... Tak apa,tak apa.. Jodoh untuk aku tetap ada kalau bukan dgn dia pun dgn orang tetap ada kan kan kan??? hahaha... Sedey.................................

Oke,stop mengarut dan mencarut Nur Safwanah.. And stop dreaming! Tapi kalau dapt dia memangla aku bersyukur sgt2.. hahahaha... Isnin ni aku mula kuliah.. Kolej aku dgn fakulti jauhla yang amat.. Kena turun naik tangga yg mcm tangga batu Caves tu.. Sebulan aku guna tangga tu sure balik rumah berat turun 10 kg.. Huahuahuagelakguling Bolehla aku challenge dgn adik.. Haha.. Adik lepas ni kita bertanding sapa lg kurus.. Hak10000..

Okela,aku dah penat nak mengarut.. Next entry aku cerita lg ea psl Fakulti aku ni.. Hehe.. Saket peyut.. Nak menyahut seruan Alam.. Bye2.. Wassalam..