Pages

Sabtu, Jun 12, 2010

Free Time...

Assalamualaikum...

Hallu! Hallu! Safwanah in the house! Ahaks! Aku tengah meroyan sekejap nih.. Well,well.. dah lama aku tinggalkan blog.. Lama ke? Hehehe.. Berita terbaru.. Aku dah berhenti kerja.. Dekat 2 minggu aku jadi penganggur terhormat.. Sebelum aku meroyan kerja kat situ lebih aku berhenti.. ye tak?peace Lebih baik aku jadi driver tak bergaji ibu.. lagi bagus.. Aman hidup aku.. huhuhu..

Ape-ape pun,sepanjang 2 minggu aku cuti ni.. Aku dok kat rumah jela.. Agak-agak dah bosan sampai tahap nak meroyan tu,aku keluarla kejap.. Jalan-jalan dgn member yg sekarang tengah dok sibok membesarkan badan kat rumah cz U cuti 3 bulan kn.. ekekeke.. Jgn mara aaa..

Apa aku buat sepanjang cuti? Macam-macam ada.. Online Facebook adalah 1 kemestian setiap hari.. huhuhu.. bila dah bukak Facebook tu karang mulala aku tersengih-sengih sensorang kat depan laptop sampai akak kata aky sewel.. Cis! Tak patut.. Nak je aku dush dia sekali,kasi lebam biji mata dia..tumbuk huhuhu.. Jahatnyer karakter aku sebagai seorang adik.. ekekeke.. dekat Facebook mengarut dgn Aiza adalah 1 kemestian.. Aku dgn Aiza mmg suka mengarut dan mencarut.. Merepek,merapu,meraban tu mmg dh jadi habit kitorang sejak dr zaman sekolah lagi.. Ada je benda yg jadi bahan kitorang utk mengarut.. hehehe.. Kasar? Tak kesah.. dah biasa.. Masing-masing dah faham and tak ambik Hati.. Aku dgn Aiza sporting plus kepala ting tong.. hua9 gelakguling Kitorang kalau dah mencarut memang tak ingat keliling.. hehehe.. Kutuk-mengutuk adalah perkara biasa.. Tak amik ati pn..

Selain Facebook,aku suka merayap-rayap kat blog-blog penulis novel Alaf 21.. Habis semua aku baca,aku teroka.. Lepas baca blahla.. Silent reader.. Seronok jadi silent reader ni.. hehehe.. Antara blog penulis yg selalu aku baca Elee Mardiana,Rose Harissa,Lily Haslina,Damya Hanna,Rania Firdaus,Ayu Emelda and bla,bla,bla.. Ramai sgt kalau nak sebut 1-1.. Sgt seronok menelusuri kisah kehidupan diorang sehari-hari.. Bila baca blog-blog orang lain,aku pulak fikir,ada ke orang yang baca blog aku? Tak kesahla,ada ke tak.. Aku buat blog ni utk jadi tempat aku luahkan isi hati je.. Orang lain nak baca ke tak,aku tak kesah.. hehehe..

Tapi,bila aku merayap-rayap cari-cari blog,kadang-kadang aku tersesat dekat blog yg tak sepatutnya.. Blog lucah.. Adeh! Tersangatla banyaknye blog-blog seumpamanya kat internet ni.. Lain yang aku cari,lain yg aku jumpa.. Kdg2 buat kerja jahat,aku bacala jugak (Well,aku bukanla baik sgt orgnye.. huhuhu) tp tak boley blah.. Cerita dia buat aku loya nak termuntah.. Hoh! Allah tak bagi aku yg baik ni buat jahat rupanya.. Ekekekeke.. tp mmg seriously,sgt meloyakan,even orang yg dh kawen pn tak buat yg mcm diorg buat.. Huhuhu.. Biasalakan,org kata benda yg haram tu mmg best,senang dapat,tp,benda yg halal tu leceh.. so,manusia yg singkat akalnye and tak kukuh imannye of course pilih yg best and senang.. Aduhai,manusia.. SedarlahBahawa Kiamat semakin dekat... Tak Takut ke? huhuhu..

Bila dah penat layan blog,layan Facebook,aku kembali bertapa.. Menulis,menaip.. Aku tak taula bila novel aku nak siap.. Idea kejap datang,kejap ilang.. Time aku tengah takda mud nak menaip idea dtg berduyun-duyun sampai naik saket kepala aku ni.. Tapi bila mud menaip tu dah berkobar-kobar,idea yg dtg plak tersgtla hampehnya.. Boley gitu? hehehe.. Lastnye,novel aku ni dah dekat 5 bln terbengkalai.. Sangat sadis..

Bila dah takda mud nak menulis,aku layan plak novel-novel yang dha sedia melambak dalam dalam bilik aku nih.. Aku nak upload gambar tp tak boleyla plak,tak taula knp dgn blogger ni.. Nanti kalau dah boley aku upload gambarnye.. Novel Serasi Di Hati by Nora Ismail a.k.a Rose Harissa adalah eksklusif edition.. knp eksklusif? Sebab aku dapat novel ni dari penulisnya sendiri and siap ada tanda tangan lagi.. huhuhu.. Mayb bagi orang lain,tanda tangan tu tak seberapa.. Tapi pada aku kalau dapat 1 aku rasa mcm nk jerit "Lihatlah dunia! betapa bangganya aku!" Hehehe.. Yela,aku ni kampung girl yg susah nak jumpa dgn penulis-penulis yg diminati.. Diorang buat pesta buku kat tempat grand-grand,kat KLCC.. sedangkan aku,tempat paling grand aku pernah pergi Plaza Angsana.. Err.. Grand ke Angsana tu? huhuhu.. Kalau adalah Pesta buku Felda Sungai Sibol ni,akula orang pertama yg akan terpacak menunggu.. Dapat bersalam dgn penulis-penulis novel tu pn dh boley buat aku melompat-lompat kegirangan.. Jelesnya bila tengok Gambar masa PBAKL yg heboh sekejap tu.. Sadis sebab aku tak dapat ke sana.. Kecewa,Hampa.. huhuhu~~~ okey.. cukup cerita sedih.. hehehe..

Dah tak tau nak tulis apa.. Eh,sapa2 yg main Social City kat Facebook addla aku.. hehehe.. Wassalam..














Tiada ulasan:

Catat Ulasan