Pages

Rabu, Jun 23, 2010

Cinta Kita-Cinta Fitri Season 5

Assalammualaikum..

Huhu.. ni la lagu favourite aku sekarang ni.. sgt best layan lagu ni.. ni lagu tema cerita Indon yang dah masuk season 5.. lama betul cerita ni.. dah masuk season 5 or 777 episod tp tak habis2 lg.. Well,aku sempat tengok sikit je cerita ni dr season 1 sampai 5 ni.. tp season 1 plg best.. hehehe.. Aku plak,bila tengok season 1 dah best ingtkan season seterusnya mestila best,tp bila cerita dah panjg2 meleret ni,aku cepat bosan.. So,season 3,4,season ramadhan,aku tak tengok.. Season 5 pun aku tengok sebab lagu dia best.. huhuhu.. Okeyla,layanla lagu ni ea.. sangt touching.. huhuhu.. Cinta Kita by Teuku Wisnu and Shireen Sungkar..

Selasa, Jun 22, 2010

A Very Long Day..

Assalamualaikum...

Hari yg panjang utk aku hari ini.. Adoi! Tersangatla penatnye hari ni..

Pukul 8.45 pg aku dah keluar dgn ibu.. Pergi bank sat ingatkan nk cucuk duit tp duit belum masuk.. Cis! Tersangatlah hampehnya.. Pusing balek pergi amik Zura then terus speed pergi Kota.. Lepas Zura cashkn check dia pusing balek pergi bank Islam.. Isi2 borang.. Tggu2 sekejap.. Ceh! Sekejap ke?Adala dekat 2 jam aku kat bank tu settlekan yuran,menunggu kad bank siap.. kul 12.10 selamat keluar.. Lega..tepuktangantepuktangan

Then,pergi klinik Penawar pulak.. Ramainye orang minta ampun.. Akak kaunter tu kata hari ni mmg ramai orang sebab doktor nak habiskan mat2 nepal and the bangla's.. Huh! Saket jiwa aku dgr.. Takpela kak,sy buat kat tempat lain.. Sopan je aku jawap dgn muka yg kelat.. Huhuhu.. Aku pergi Klinik Moiz plak kat depan Klinik Penawar tu je.. Okeila,tak ramai sgt orang and bayaran pun berpatutan.. Cuma RM55 berbanding Klinik Penawar RM80.. Dah berjimat kat situ.. Hehe.. Plus,siap dlm 1 hari berbanding Penawar yg kena tggu 2 ke 3 hari for urine test.. Masa pun dah jimat.. tp yg x jimatnye,aku menunggu dr pukul 12.45,lepas X-Ray,pukul 1.30 baru dipanggil utk urine test.. Sekejap je.. Then aku kena tunggu lg skali utk checkup.. Perut laparlapar,mata mengantukngantukand aku sempat tertido menunggu utk check.. Sempat aku pergi beli kupon parking yg dah habis,letak kupon kat kereta.. Pukul 2 baru nama aku dipanggil.. 2.05 aku dah keluar.. Adoi! Sampai mengantuk aku tunggu,check 5 minit je.. Aku rasa mcm nk beguling-guling kat situ as a sign of protest sebab buat aku tunggu lama kat situ.. Wasting time..

Lepas tu,pergi Plaza pulak.. Tempat pertama aku cari.. Marrybrown!!! Lapar gilos! Makan2 then pergi kedai buku.. Merewang-rewang kejap cari novel and alat tulis.. Then,meronda cari t-shirt putih.. Lengan panjang xda! Arrgghh! Tensen aku..marahmarahTerpaksa beli lengan pendek.. Alamatnye,terpaksala pakai sarung lengan.. Aduhai! Then,soping barang mandian.. Dah penat,keluar.. hehehe..

Then,ma ajak pergi Kip Mart.. Beli seterika.. Beli Beg skali.. dapat,terus balek.. Dah duduk lama dlm kereta dgn air cond,bari terasa penatnye yg amat.. Terus balek rumah.. Dah penat sgt utk singgah mana2..

Walaupun penat,tetap puas hati.. 2 novel yg aku cari dah ada dlm tgn.. Jom layan Spanar Rindu Skru by Emma Maizura and Jodoh Atau Cinta by Iman Nizrina.. Wassalam..

Isnin, Jun 21, 2010

Seminggu Yang Menggila..

Assalamualaikum..

Hohoho.. Aku tengah mengeport dgn Zura kat rumah ni haa.. Sementara menunggu nak pukul 5.. Anis nak belanja makan kat Bonzai.. Anis! X sabar aku nak tunggu belanja ko tu.. hahaha

Tengah berborak tadi,Zura bercerita psl rancangan Wanita Hari Ini(WHI).. Ntah bila punya rancangan yang ada story pasal Histeria.. Cara nak kesan gangguan yg terdapat pd seseorang guna limau nipis.. Kalau nk maklumat lanjut tnyla Zura ea.. Ekekeke.. Tgh2 berckp tu boley plak dia kenakan aku.. Dia ckp aku ada histeria sbb selalu mencarut dgn Aiza.. Huuuuu~~~ Sampai hati ko Zura..nangih nangihnangihAku boikot blog ko ntie.. Hehehe.. Joking..

Seminggu yg menggila.. Sebab Sabtu ni26 Jun 2010 aku akan mendaftar di UiTM Puncak Alam,Selangor.. Alhamdulillah.. Ada jugak rezeki aku nak masuk Universiti.. Hilangla meroyan aku selama ni.. Boley ke mcm tu?? Hehehe.. Boleyla kot.. Course yg aku dapat Pengurusan Sistem Pejabat Fakulti Pengurusan Dan Teknologi Pejabat.. Waduh! Jadi orang kantoran deh gue nantinya.. hikhikhik.. Doakanla aku ye.. Sebab cikgu aku kata ada sorang senior aku yg amik course ni dpt 4 flate.. Waduh! Harap2 aku dpt gakla mcm tu.. huhuhu..

Seminggu yg menggila.. Sebab dlm seminggu banyak benda yg aku kena settle.. Byr yuran,medical checkup,sahkan sijil,mohon pinjaman PTPTN,minta cop pengurus felda and bla,bla,bla.. Huhuhu.. Memang meroyan aku seminggu ni..tensiontensiontension

Hari ni je aku habiskan masa setengah hari kt sekolah.. Pg2 pukul 9 aku keluarpergi beli no pin PTPTN dulu kat BSN.. Lepas tu bekejar ke SMKBT2 amik sijil 1119.. lepas tu bekejar plak pergi SMKBT nak minta cop cikgu.. Sampai kt sekolah,kerani office ckp cikgu Aziah ppergi makan.. Okey,aku dgn Zura tunggu.. Tggu punya tggu cikgu x masuk2.. Rupa-rupanya cikgu kt bangunan Form 6.. Aku pergila sana,turun naik tangga cari cikgu sampai lenguh kepala lutut aku,paha pn dah naik kebas,rupa-rupanya cikgu ada kt dalam bilik guru je kt ground floor.. Huwaaa.. Masa tu aku rasa mcm nak nangis guling-guling je kat situ.. Tp xpela.. reda jela.. sijil settle,balek rumah isi plak borang PTPTN online.. Huh! Ni lg 1 kes.. Punyala payah nak masuk.. Bila dah boley masuk sangkut pulak.. Aku rasa mcm nak campak je laptop ni kat Sungai Pahang.. Eh,jauhnye.. Sungai Sibol sudaa.. Hehehe.. Dush..tumbuk

Penat gilos aku hari ni.. masa menaip ni pn,aku rasa mcm tak boley nk angkat mata dah.. Tp nak belajar punya pasal xpela.. Aku reda jela.. Walaupun lenguh kaki x hilang lg nih.. hua99..

Nur Safwanah binti Ramli,ini adalah impian anda selama ini.. Penantian anda telah berakhir.. Tp perjuangan anda baru sahaja bermula.. Buat yg terbaik,jgn mudah putus asa dan ingat segala ujian yg anda telah lalui,ingat susah payah ibu dan abah selama ni.. Berusaha utk berjaya dalam hidup! GAMBATE!!! Yoshhh!!! celebratecelebratecelebratehuhuhu.. Wasalam..

P/s:Kpd rakan2 blog and teman2 Facebook or sapa2 yg baca blog ni,doakan kejayaan saya okeh.. Semoga kalian juga dilindungi dibawah Payungan Rahmat dan memperoleh keberkatan dari Allah.. Insya-Allah..

Isnin, Jun 14, 2010

Sehati Sejiwa VS Sehati Berdansa..

Assalamualaikum..

Huhuhu.. Aku memang tengah meroyan.. Pada sapa2 yg selalu baca blog aku jangan terkejut pulak ye.. Anda tak tersalah blog.. Betullah ini blog milik Nur Safwanah.. Saja tukar lagu.. Hehehe.. Sebenarnya aku cari lagu Kasihku Abadi dgn Hakikat Bahgia tapi tak ada.. Lepas tu aku ternampak pulak dekat senarai lagu-lagu baru ada lagi ni.. Aku suka lagu ni.. Hehehe.. Tp maaf ye,aku tak minat bola sepak.. Aku cuma minat lagu ni je.. Hehehe.. Memang kena dush aku ni..tumbuktumbuktumbuk Okei,dh kena dush 3 kali.. hahaha.. Aku memang mengarut..

Okeila,sebenarnya tajuk entri tu tak ada ape pun.. Semalam aku buka siaran RTM 1 tetap unggul tu.. Masa tengah mencari-cari siaran yg menarik lepas aku bersorak riang tengok Mentor sbb Ayim terkeluar.. Hahaha.. Suka aku Adi dpt.. rindurindu Ekekeke.. Oke,stop mengarut.. Masa tengah main tukar channel tu aku nampak pulak Misha Omar jadi pengacara rancangan Sehati Sejiwa kat TV1 tu.. Wah! Apa lagi,mata aku terus melekatla kat siaran tu.. Mulanya,hajat aku cuma nak tengok Misha Omar je tapi bila tengok pasangan yg ditemubual tu iaitu Sasha and suami (Aku tak ingat nama suami dia) nampak comel and romantis (Aku memang pantang nampak couple yg romantik,aku terus minat.. Hahaha) Aku jadi tertarik nak mengikuti perbincangan mereka..

Perbincangan berkisar bagaimana nak membina kebahagiaan yg berpanjangan dalam rumah tangga.. Wawawa.. Aku mengutip ilmu rumah tangga bila tengok rancangan ni.. Antara perkara yg aku dapat highlight..

1. Kepercayaan itu sgt penting.

2. Kena bermula dr perkara yg kecil contoh misalnya suami perlu menghadiri mesyuarat yg menyebabkan dia kena balik lambat dr kerja,telefon isteri dirumah.Supaya isteri tak risau and x menaruh curiga or fikir yg bukan2.Begitu juga isteri.

3. Kalau ada perkara yg tidak puas hati walaupun kecil,perlula dibawa berbincang,jgn sesekali pendam sbb benda2 kecil ni la yg lama kelamaan akan menjadi barah yg menular dlm rumah tangga..

4. Tunjukkan kasih sayang.Contoh ciuman or pelukan manja.

5. Suami isteri kena ada tolak ansur.

Huhuhu.. Apa mcm? Ada tokoh jadi isteri mithali x? Hek9.. Banyak lg sebenarnya,tp ni yg aku ingtla cz pada aku tu je yg penting.. Hahaha..

Kenapa Sehati berdansa? Hehehe. Sebab masa aku tengok Sehati Sejiwa tu aku teringat pulak dekat cerita Sehati berdansa tu.. Aku berfikir.. Jika Sehati sejiwa berkonsepkan perkongsiaan kebahagiaan rumah tangga,cara nak mencipta rumah tangga yg harmoni,apa pulak konsep Sehati berdansa? Adakah pertandingan semata? Or pertandingan yg dpt merapatkn hubungan suami isteri? Ni pendapat akula x semestinya semua orang kena setuju.. Pada aku rancangan Sehati berdansa tu mcm nak porak perandakan rumah tangga orang.. Ops! Pada peminat rancangan tu jgn marah ye,ni pendapat peribadi aku.. Aku cakap macam tu sebab,setiap masa sepanjang pertandingan,pasangan akan berada dalam keadaan tertekan.. Tertekan memikirkan cara utk melakukan yg terbaik,tarian yg bagus utk mengelakkan daripada tersingkir.. Bila dalam keadaan tertekan mcm tu ada ke masa nak memupuk kasih sayang? Silap2 boley menyebabkan perbalahan apabila berlaku kesalahan walaupun hanya kesalahan kecil.. Ni pendpatla akula.. Huhuhu.. Pada peminat2 Sehati Berdansa jgnla marah kat aku yg tengah meroyan ni eagile.. Ni cuma pendapat aku semata-mata.. sembahsembah

Hehehe.. Okeila,aku dah penat menaip.. Layanla lagu Waka Waka ni ea.. Wassalam..babaibabai

Sabtu, Jun 12, 2010

Free Time...

Assalamualaikum...

Hallu! Hallu! Safwanah in the house! Ahaks! Aku tengah meroyan sekejap nih.. Well,well.. dah lama aku tinggalkan blog.. Lama ke? Hehehe.. Berita terbaru.. Aku dah berhenti kerja.. Dekat 2 minggu aku jadi penganggur terhormat.. Sebelum aku meroyan kerja kat situ lebih aku berhenti.. ye tak?peace Lebih baik aku jadi driver tak bergaji ibu.. lagi bagus.. Aman hidup aku.. huhuhu..

Ape-ape pun,sepanjang 2 minggu aku cuti ni.. Aku dok kat rumah jela.. Agak-agak dah bosan sampai tahap nak meroyan tu,aku keluarla kejap.. Jalan-jalan dgn member yg sekarang tengah dok sibok membesarkan badan kat rumah cz U cuti 3 bulan kn.. ekekeke.. Jgn mara aaa..

Apa aku buat sepanjang cuti? Macam-macam ada.. Online Facebook adalah 1 kemestian setiap hari.. huhuhu.. bila dah bukak Facebook tu karang mulala aku tersengih-sengih sensorang kat depan laptop sampai akak kata aky sewel.. Cis! Tak patut.. Nak je aku dush dia sekali,kasi lebam biji mata dia..tumbuk huhuhu.. Jahatnyer karakter aku sebagai seorang adik.. ekekeke.. dekat Facebook mengarut dgn Aiza adalah 1 kemestian.. Aku dgn Aiza mmg suka mengarut dan mencarut.. Merepek,merapu,meraban tu mmg dh jadi habit kitorang sejak dr zaman sekolah lagi.. Ada je benda yg jadi bahan kitorang utk mengarut.. hehehe.. Kasar? Tak kesah.. dah biasa.. Masing-masing dah faham and tak ambik Hati.. Aku dgn Aiza sporting plus kepala ting tong.. hua9 gelakguling Kitorang kalau dah mencarut memang tak ingat keliling.. hehehe.. Kutuk-mengutuk adalah perkara biasa.. Tak amik ati pn..

Selain Facebook,aku suka merayap-rayap kat blog-blog penulis novel Alaf 21.. Habis semua aku baca,aku teroka.. Lepas baca blahla.. Silent reader.. Seronok jadi silent reader ni.. hehehe.. Antara blog penulis yg selalu aku baca Elee Mardiana,Rose Harissa,Lily Haslina,Damya Hanna,Rania Firdaus,Ayu Emelda and bla,bla,bla.. Ramai sgt kalau nak sebut 1-1.. Sgt seronok menelusuri kisah kehidupan diorang sehari-hari.. Bila baca blog-blog orang lain,aku pulak fikir,ada ke orang yang baca blog aku? Tak kesahla,ada ke tak.. Aku buat blog ni utk jadi tempat aku luahkan isi hati je.. Orang lain nak baca ke tak,aku tak kesah.. hehehe..

Tapi,bila aku merayap-rayap cari-cari blog,kadang-kadang aku tersesat dekat blog yg tak sepatutnya.. Blog lucah.. Adeh! Tersangatla banyaknye blog-blog seumpamanya kat internet ni.. Lain yang aku cari,lain yg aku jumpa.. Kdg2 buat kerja jahat,aku bacala jugak (Well,aku bukanla baik sgt orgnye.. huhuhu) tp tak boley blah.. Cerita dia buat aku loya nak termuntah.. Hoh! Allah tak bagi aku yg baik ni buat jahat rupanya.. Ekekekeke.. tp mmg seriously,sgt meloyakan,even orang yg dh kawen pn tak buat yg mcm diorg buat.. Huhuhu.. Biasalakan,org kata benda yg haram tu mmg best,senang dapat,tp,benda yg halal tu leceh.. so,manusia yg singkat akalnye and tak kukuh imannye of course pilih yg best and senang.. Aduhai,manusia.. SedarlahBahawa Kiamat semakin dekat... Tak Takut ke? huhuhu..

Bila dah penat layan blog,layan Facebook,aku kembali bertapa.. Menulis,menaip.. Aku tak taula bila novel aku nak siap.. Idea kejap datang,kejap ilang.. Time aku tengah takda mud nak menaip idea dtg berduyun-duyun sampai naik saket kepala aku ni.. Tapi bila mud menaip tu dah berkobar-kobar,idea yg dtg plak tersgtla hampehnya.. Boley gitu? hehehe.. Lastnye,novel aku ni dah dekat 5 bln terbengkalai.. Sangat sadis..

Bila dah takda mud nak menulis,aku layan plak novel-novel yang dha sedia melambak dalam dalam bilik aku nih.. Aku nak upload gambar tp tak boleyla plak,tak taula knp dgn blogger ni.. Nanti kalau dah boley aku upload gambarnye.. Novel Serasi Di Hati by Nora Ismail a.k.a Rose Harissa adalah eksklusif edition.. knp eksklusif? Sebab aku dapat novel ni dari penulisnya sendiri and siap ada tanda tangan lagi.. huhuhu.. Mayb bagi orang lain,tanda tangan tu tak seberapa.. Tapi pada aku kalau dapat 1 aku rasa mcm nk jerit "Lihatlah dunia! betapa bangganya aku!" Hehehe.. Yela,aku ni kampung girl yg susah nak jumpa dgn penulis-penulis yg diminati.. Diorang buat pesta buku kat tempat grand-grand,kat KLCC.. sedangkan aku,tempat paling grand aku pernah pergi Plaza Angsana.. Err.. Grand ke Angsana tu? huhuhu.. Kalau adalah Pesta buku Felda Sungai Sibol ni,akula orang pertama yg akan terpacak menunggu.. Dapat bersalam dgn penulis-penulis novel tu pn dh boley buat aku melompat-lompat kegirangan.. Jelesnya bila tengok Gambar masa PBAKL yg heboh sekejap tu.. Sadis sebab aku tak dapat ke sana.. Kecewa,Hampa.. huhuhu~~~ okey.. cukup cerita sedih.. hehehe..

Dah tak tau nak tulis apa.. Eh,sapa2 yg main Social City kat Facebook addla aku.. hehehe.. Wassalam..














Jumaat, Jun 11, 2010

Jessica Simpson - I wanna love you forever live

Assalamualaikum..

jom layan lagu ni sat.. aku tgh boring nih.. huhu.. lagu fav aku.. aku dpt dr novel Cinta Dua Jiwa writed by Rania Firdaus.. sgt best.. layann.. Jessica Simpson..

Sabtu, Jun 05, 2010

WASILAH CINTA WEERA....





Assalamualaikum..

Tak taula dah berapa lama aku tak jenguk rumahku yg satu ni.. semak samun agaknya mcm bilik aku ni hah.. huhuhu.. tongkang pecah..

Wasilah Cinta Weera ni sebenarnya tajuk novel karya Rose Harissa.. novel beliau dgn PTS Litera..inilah 1-1nya novel yg bkn dari Alaf 21 yg aku beli.. Aku beli lepas tertarik dgn komen2 yg mengatakn novel ni sgt best utk dibaca and lepas aku baca cebisan plotnya dekat blog penulisnya sendiri.. memang terbukti sgt menarik..

Wasilah Cinta Weera.. novel ni telah membuka minda aku tentang kemesraan antara seorang lelaki dgn lelaki lain.. seringkali kemesraan antara lelaki ini kita salah tafsir dan melabel mereka sbg GAY.. aku sendiri pernah melihat kemesraan antara lelaki yang aku pandang agak janggal.. dekat kilang aku mat2 bangla kat situ berjalan sambil berpimpin tgn atau berpeluk pinggang adalah perkara biasa cz diorang kata kawan2 tak ape.. huhuhu.. mula2 aku seram jugak tengok tp bila aku fikir2 balik perempuan pn ada yg buat macam tu so,x jd masalahla kn...

Wasilah Cinta Weera.. kisah persahabatan yg sering disalah ertikn oleh orang sekeliling.. masa aku baca novel ni,aku perlu membuka minda aku seluas-luasnya tentang erti persahabatan.. novel ni penuh dgn nilai2 murni yg aku percaya tidak ramai manusia didunia ni yg mampu or sanggup buat.. dan novel ini juga memaparkan bagaimana dlm masyarakat yg serba moden ni masih ada lg manusia yg bersifat dengki meggunakan ilmu hitam ke atas org lain..

Pendek kata novel ni memaparkan tentang cinta yg tidak terbatas hnya utk lelaki dan perempuan tetapi juga cinta antara lelaki yg berkasih syg krn Allah dan juga membawa pembaca utk memahami erti cinta yg luas perspektifnya.. seperti kata seorang penulis novel yg dipaparkan di kulit novel ini...

-Wasilah Cinta Weera adalah naskhah yg sgt telus,jujur lg berani dr Rose Harissa.Menghadamkan karya ini sebenarnya mengajak kita memahami erti kata cinta yg maha luas-Lily Haslina Nasir-

So,kpd sapa2 yg minat baca novel or gila novel mcm aku ni,aku cadangkn bacalah WCW ni.. korang pasti akan teruja.. hehehe.. Wassalam..