Pages

Ahad, April 11, 2010

menghitung Hari..

Assalamualaikum...

Aku tengah dalam mood sendu sekarang ni.. bosan tahap melampau.. esok kerja.. dan aku asyik mengira hari.. tinggal sebulan lebih lagi untuk aku menamatkan kontrak kerja kat Venture tu.. lepas ni aku taubat tak mau kerja kat situ lagi.. memang mintak ampun.. kilang kedekot tu.. gaji leader sama level dengan gaji operator.. Amatlah sadisnya aku dengar.. lepas tu asyik tekan operator suruh kejar output.. dia ingat kita robot ke apa nak suruh kerja dari hari isnin sampai ahad.. langsung tak ada cuti.. itu pun gaji paling tinggi boleh dapat rm1200.. itu paling tinggi.. patut ke tidak?? kerah orang setengah mampus tapi gaji menghampehkan..

Kak Mufiah bagitahu aku,4 tahun dia kerja,gaji dia cuma naik 12 hengget je.. tulah sekali.. lepas tu tak ada naik2 lagi.. tahun ni pun gaji tak naik.. aduhai! bapaklah kedekotnya kilang ni.. udahla tu,nak mintak cuti pun macam nak suruh leader pergi mati.. punyalah banyak tanya masa nak minta sign form cuti tu.. sungguh sadis.. apa punya kilang ni pun aku tak taula.. aku sendiri kerja kena ot sampai pukul 11 tapi gajinya sama macam aku ot sampai pukul 8 je.. rm700++ patut ke tidak?? apelah.. orang kerja sampai sakit-sakit pun tak ada tolak ansur kilang ni.. agaknya dia nak tunggu ada pekerja dia yang mati sebab penat bekerja baru dia nak bagi cuti.. tak faham sungguh aku..soalsoalsoal

tensenlah aku.. tak sabar nak tunggu detik 31 mei 2010.. saat tu aku dah bebas!!celebratecelebrate celebrateyeah!!!!

Wassalam..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan