Pages

Isnin, Mac 27, 2017

Allah Suka.

Allah Suka..

Ya.. Allah suka pada HambaNya yang meminta.. Dengan kata lain Berdoa.. Tapi pernah tak kau rasa yang kau adalah seorang hamba yang tak layak untuk meminta? Sebab apa? Sebab kau rasa kau bukan HambaNya yang baik.. Pahala kurang.. Solat Malam celam belum.. Selalu lengahkan solat.. Banyak buat dosa.. Malas mengaji..Semua tu buat kau rasa kau tak layak untuk meminta waima untuk sekecil kecil permintaan sekalipun.. Kau rasa malu nak meminta..

Yes,orang akan cakap kau yang malas nak berdoa pada Allah.. Itu bukan perkaranya.. Malu.. Malu nak meminta minta sedang kau tahu kau adalah manusia yang teramat jarang memberi.. dan takkan selamanya kau mahu jadi penerima sahaja? Jadinya.. Ya.. Allah Suka.. Allah suka pada HambaNya yang berdoa dan meminta minta.. Tetapi kau sebagai Hamba Allah.. Andai kau ada sedikit rasa malu di jiwa.. kau tidak terus meminta dan meminta.. Tingkatkan amal ibadat.. Rajinkan diri solat malam.. Cuba untuk tidak melengahkan solat.. Upgrade diri kau untuk menjadi pemberi.. walau tak banyak.. sedikit pun jadi.. Memberi apa yang kau mampu sebagai HambaNya.. Buat apa yang di suruh.. tinggal apa yang di larang.. Al-Quran kan ada..

Marilah kita merajinkan diri ngedate dengan Allah disepertiga malam.. Ini bukan entry nak tunjuk baik.. Ini apa yang aku rasa.. Rasa malu nak meminta itu ini sampai buatkan aku jarang berdoa.. Sebab malu nak minta Allah beri sesuatu pada aku.. Sedang aku sesuka hati buat kejahatan di muka bumi Allah yang Maha Luas ini.

Wassalam.

Khamis, Januari 19, 2017

CRUSH.

Assalamualaikum.

Crush. Bukan tajuk lagu. Errr.. Ada ke tajuk lagu Crush ni? Rasa macam ada eak? Am not sure. Hahaha.. Well, I guess everybody have crush.. At leasttt.. once in their life.. Girl crush or Boy Crush.. Tak kisahla kan.. And for me.. ahaks! my girl crush now is Mira Filzah and Najwa Latif.. Najwa Latif ni dah lama kotttt.. Mira Filzah ni start tahun lepas.. Not sure bila.. Tak ingat..

Anddddddd.. Boy crush.. Bhahahaha.. Ramaiiiii.. But crush is still a crush.. the feeling doesnt last long.. Ermmm.. Well I hope so la kan.. Adehh.. Sbb crush-crush den ni macam impossible sangat.. Hahaha..


This is my forever crush.. Tunku Idris.. Hahaha..
Love his smile.. like..
A lotttttttt.. Ngeeeeee..




And Second crush.. Is......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Cikgu Kamal Effendi.. Jangan Kecam.. adehh..
Crush je wehh.. Hope this feeling will vanish soon..
Why? 
Sebab I admire his love towards his late wife..
I admire their courage to face their difficult life..
They are so strong.. Together..
Sebab tulah tepek gambar depa berdua ni..
As a reminder jugakla kan..
Orang tu sayang isteri dia gila-gila..
So stop dreaming.. 
LOL..

Again.. 
Crush okey..
Crush..

Eh apasal aku stress out that word banyak kali ni? adeh.. Just takut kena kecam sajoo.. Sebab tula aku cakap aku punya crush semua macam impossible.. Bukan macam lagi.. Memang impossible pun.. Yelahkan.. Sorang anak Raja.. Like Kau ingat dia nak pandang kau ke? Kenal pun tak. Kau macam semut dekat tanah Istana dia yang luas tu haaaa.. Dia nampak pun tak..
Sorang lagi sayang arwah Isteri gila-gila.. And again.. Dia kenal kau pun tak.. LOL..

Okeylah.. Enough for today.. Nak masuk kerja dah.. Ada masa am back okey..
Until then.. Wassalam..

Selasa, Januari 10, 2017

IKMAL QADRI

Assalamualaikum..

Ikmal Qadri.. Who? Ohooo.. Don't ask.. Cause am also no idea who is he.. Hahaha.. Ya betul tak tipu.. I just fell in love with this name.. Ada ke orang yang pakai nama ni? Kalau ada.. Wahai Pemilik nama pinang dan bimbing I pleaseeee..

LOL..
JOKINGGGGGGG.. Hahahaha..

It was Qadri at first place nama yang buat aku jatuh cinta.. Nama Junior Form 6 aku.. Tak sure nama penuh dia.. Yang aku ingat Qadri je.. Then this name Ikmal Qadri melintas kat otak semalam bila jumpa 1 post penulis dekat FB minta nama Hero & Heroin and tajuk novel untuk novel baru dia.. Aku bagi nama hero dengan heroin je.. tajuk tak bagi..

IKMAL QADRI
ANIS IDZNI

And suddenly fell love with those name that I created by myself.. Okey boleh simpan untuk nama anak.. Bhahahaha.. Anis Idzni tu was Idzni at the first place.. The Cancer Fighter yang passed away ujung tahun lepas tu.. yang itu nanti cerita.. Ngeee.. Okey,actually so much work to be done.. Awal bulan kannn.. Invoice melambak niii.. Ni short escape ke sini.. Hahaha..

Wassalam..

Sabtu, Januari 07, 2017

2017 - WELCOME!

Assalamualaikum.

Maaflah lama sangat tinggal.. Dan janji tinggal janji semata.. Allahurabbi.. Maaf sekali lagi..

Nothing much.. Masih di sini.. Masih lagi Kerani.. Or I should say the Tension Kerani.. Hahaha.. Ya banyak kerja.. Sangatttt banyakkkkk kerja.. Tapi aku malas nak buat.. Lagi-lagi bila boss tak masuk.. Heaven On Earth Okey!  😂 ya ya tau tak berkat gaji.. But tak boleh elak.. Been working here alone for almost 2 years.. No assistant.. Semua benda nak kena ingat nak kena handle.. Sometime bila kau dapat rehat sebab bos lady boss tak masuk.. Itu tersangatlah bestnya.. 😅

Oh keeping my promise.. Nak bg gambar grade.. Ya Rabbi.. 3 tahun lepas punya gambar.. Maaflah..  Okey sekeping sajalah ya.. 😅 saya pemalu orgnya.. Lol.. Nanti update lagi.. Wassalam..

Jumaat, Mac 25, 2016

Been Long Time.

Assalamualaikum.

Last entry was 30 August 2014. Today 25th March 2016. Gulp!

It's been longggggggggggggggggggggggg time. Kalau ni rumah betul, dah haunted dah aku rasa.. Huhuhu.. Okey, Nur Safwanah Ramli is back yaww.. Lepas ni tak tau berapa lama lagi for next entry.. Ahaks! Sorry.. Nothing much kot..

Last entry aku cakap aku General Clerk.. Right now pun masih GC.. Hahaha.. But, alone here.. Member yang rekemen aku tu dah berhenti.. Well, being a GC here.. Kau kena kuat.. Seriously aku cakap.. Kalau kau tak tahan telinga,tak tahan sabar.. Memang kau tak akan tahan kat sini.. Sebab tu bila ada yang tanya aku ada kerja kosong tak kat sini,aku tak berani nak rekemen.. End up,tercatoklah aku sensorang kat sini.. Bhahaha.. Well, I learn so much thing here.. Almost 2 years.. Aku belajar untuk lebih banyak bersabar.. Yes.. Lady Boss memang mulut bising.. Bos pulak terlebih sporting.. Hahaha.. Bukan bermaksud dia tak pernah marah aku.. Kalau aku buat silap dia marahlah kan.. Tapi ujian tu datang bila kena berhadapan dengan Lady Boss.. Super Fussy,, Super bably.. Dan segala Super la kecuali Super Power.. Hehekk..

So,di sini.. Aku menjadi manusia yang lebih penyabar.. Dengar jelah segala apa yang lady boss bebelkan tu.. Dia nak ape semua buat jelah.. Sebab,kalau ikut baran aku, I will not last long here.. But,thinking that nowadays sangat susah nak dapat kerja.. Aku redha jelah kat sini.. But I enjoy my work.. Seriously.. Hehehe..

Homaii.. I just miss student life.. Rindu Puncak Alam.. Rindu Tangga Batu Cave.. Rindu Classmate.. Rindu semua.. Sejak-sejak kerja ni,aku memang kurang bersosial.. Kerja 6 hari.. Balik dah penat.. Cuti Ahad nak bawa Ma ke sina sini uruskan hal rumah.. Seriously,don't have much time untuk berhula-hula macam zaman study dulu.. Even tengah malam pun boleh escape jap g tengok wayang lepaskan tensen.. Dah kerja ni,tak ada maknanya.. Pukul 10 dah collapse dah.. hahaha.. Jarang sangat keluar jumpa kawan.. Yelah,nak dapat cuti yang sama tu teramatla susahnya.. End up with memang tak keluar ke mana-mana kecuali dengan Mama.. Heeee..

Oh,remember my ex-boss yang FIRED me tu.. Tembelang dia dah pecah.. Heyy,heyy.. Not me hokayyy.. Aku dah cukup busy untuk menyibuk pasal hidup orang lain.. hahaha.. Tembelang dia pecah coz dia g buat onar unpren kawan-kawan FB yang tak beli nvl dia.. Bhahahaha.. What can I say? Penulis sendu yang masih belum sedar diri, dan masih nak menyalahkan orang lain.. Langsung tak mau telek diri sendiri.. Haihhh.. Aku harap dia akan sedarlah one day nanti.. dan mintak maaflah pada orang-orang yang dia dah niaya,dia dah fitnah tu..


Okeylah, nak masuk kerja dah.. Boss and Lady Boss outstation.. Holiday ke Jepun actually.. So,I'm the boss.. Hiks9.. Perasan jap.. Okey, Till We meet again..

Next entry, den post gambar Grade.. JANJI! =)